Sport

FCU Craiova, poziție fermă în scandalul de rasism de la Sfântu Gheorghe: ”Sepsi și-a asumat accesul!”. Peluza Sud: “Acțiunile noastre vor deveni din ce în ce mai drastice”

Conducerea FCU Craiova și fanii oltenilor au postat pe rețelele sociale poziții oficiale după ce meciul cu Sepsi a fost întrerupt în minutul 26 din pricina scandărilor xenofobe.
29.01.2023 | 20:30
FCU Craiova pozitie ferma in scandalul de rasism de la Sfantu Gheorghe Sepsi sia asumat accesul Peluza Sud Actiunile noastre vor deveni din ce in ce mai drastice
Din pricina scandărilor xenofobe ale fanilor lui FCU Craiova, partida de la Sfântu Gheorghe a fost întreruptă în minutul 26. Foto: SPORT Pictures
ADVERTISEMENT

Partida Sepsi – FC U Craiova 1948 a fost întreruptă și, ulterior, după o scurtă reluare, oprită, în minutul 26, din cauza scandărilor xenofobe ale ultrașilor sosiți din Craiova.

FCU Craiova, poziție oficială în legătură cu incidentele de la Sfântu Gheorghe

Imediat după meci, Marcel Pușcaș, directorul general al clubului din Bănie, a criticat modul în care a fost gestionată situația. Apreciind că atât arbitrul Andrei Chivulete, cât și observatorul partidei, au dat dovadă de exces de zel.

ADVERTISEMENT

Ulterior, pe rețelele sociale, FCU Craiova a oferit o poziție oficială în acest caz. Certificând, cu acte, faptul că nu a fost implicat în deplasarea suporterilor.

Clubul nostru nu are nicio implicare în organizarea acestui meci. Nu am solicitat bilete pentru suporteri în acest sens.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, nu putem fi răspunzători sub nicio formă de manifestările suporterilor în timpul acestui meci de fotbal.

Clubul nostru nu a organizat deplasarea suporterilor la partida de la Sfântu Gheorghe. Echipa Sepsi OSK și-a asumat accesul tuturor fanilor pe acest stadion și, prin urmare, este singura entitate responsabilă pentru respectarea legii și a regulamentelor în timpul desfășurării meciului.

ADVERTISEMENT

Orice altă interpretare contravine prevederilor legale și nu poate fi încălcată de niciun membru al niciunei comisii dintr-o țară civilizată.

În concluzie, considerăm că echipa noastră este absolvită de orice vină cu privire la organizarea acestui meci de fotbal”, precizează comunicatul FCU Craiova.

ADVERTISEMENT

Suporterii Craiovei, mesaj amenințător: ”Nu vom permite niciodată ca o astfel de partidă să se dispute”

Fanii Craiovei nu numai că și-au asumat incidentele. Pagina de Facebook Peluza Sud 1997 arată că a fost vorba despre o acțiune pusă la punct.

Există un mesaj instigator încă de-acum o săptămână. Atunci când s-a anunțat organizarea deplasării la Sfântu Gheorghe. Apoi, FANATIK a aflat că întreaga zi a fost una agitată la Sfântu Gheorghe. Căci fanii au creat haos în orașul din județul Cosvasna. 

În plus, la câteva ceasuri după meci, a fost postat un alt mesaj. Cu un ton amenințător. ”Astăzi, la Sfântu Gheorghe, am luat parte la un nou atac la adresa integrității naționale din partea minoritarilor cu complicitatea statului român, al frf, lpf și cca.

Ținem să precizăm, așa cum am făcut-o și în trecut, că nimic nu este și nu va fi prea mult pentru a ne apăra țara. Niciun meci, niciun punct, niciun loc în clasament nu se pot compara cu pământul nostru strămoșesc.

Nu vom accepta niciodată ca un meci pe teritoriul României să fie prezentat într-o alta limbă decât cea națională, ca tribunele să fie împânzite de steaguri separatiste sau ca cetățenii români să fie huliți de minoritățile care populează această zonă.

Nu vom permite niciodată ca o astfel de partidă să se dispute. Așa cum am mai anunțat anterior, în cazul în care aceste abuzuri nu se vor opri, și acțiunile noastre vor deveni din ce în ce mai drastice.

Orice alte ipoteze sunt de ordinul comicului, iar inițiatorii și susținătorii lor sunt invitați să lectureze comunicatele noastre anterioare legate de acest subiect.

Doar România!”, se precizează în comunicatul postat pe rețelele de socializare de Peluza Sud 1997.

 

ADVERTISEMENT