Fotbal international

Federația Belgiană a publicat pe rețelele de socializare exact ce caută la următorul selecționer. Profilul ideal și obiective

Roberto Martinez a demisionat după campania ratată a Belgiei la Cupa Mondială, iar forul de specialitate a publicat un anunț de angajare al cărui termen este 10 ianuarie 2023.
15.12.2022 | 21:07
Federatia Belgiana a publicat pe retelele de socializare exact ce cauta la urmatorul selectioner Profilul ideal si obiective
Belgienii au apelat la un anunț de angajare pentru a găsi un nou selecționer.
ADVERTISEMENT

Belgienii au mers la Cupa Mondială din Qatar dornici să facă performanță. Visul generației lui Vertonghen s-a spulberat însă încă după faza grupelor. Iar Roberto Martinez a demisionat. Acum, Belgia caută un nou selecționer. Și o face prin intermediul unui anunț oficial, așteptând oferte până pe 10 ianuarie 2023.

Federația belgiană apelează la specialiști în HR pentru a desemna noul selecționer

Cupa Mondială din Qatar a fost punctul final al mandatului pentru mulți dintre selecționeri. Unii dați afară, iar alții, precum cazul lui Roberto Martinez, și-au dat demisia.

ADVERTISEMENT

Iar maniera în care fiecare federație își alege noul tehnician este diferită. În multe cazuri, conducerea forului de specialitate contactează în mod direct antrenorul vizat.

Nu este și cazul Belgiei. Care a apelat la specialiști în HR. Și a publicat un anunț oficial, în maniera clasică a celor de recrutare. Prezentând ceea ce oferă, dar și, în egală măsură, menționând clar profilul ideal și obiectivele.

ADVERTISEMENT

”Chiar și după eliminarea timpurie la Cupa Mondială din Qatar, URBSFA (n.r. Federația belgiană) rămâne foarte ambițioasă pentru viitor.

Există toate elementele pentru a continua să aibă succes în viitor. Va depinde de noul Antrenor Federal să le folosească și să ne conducă către noi succese”, precizează, în preambul, comunicatul forului belgian.

ADVERTISEMENT

Profilul de tehnician căutat

Profilul tehnianului căutat de URBSFA este cel al unui antrenor ”ambiţios”, cu ”experienţă internaţională la cel mai înalt nivel mondial, cunoştinţe şi idei tactice, precum şi aptitudini personale adecvate”.

”Căutăm un ‘serial winner’ (câştigător în serie), cu experienţă în gestionarea celor mai buni jucători din lume”, precizează Federaţia belgiană.

ADVERTISEMENT

Noul selecţioner trebuie să fie de asemenea, ”un expert tactic, care să-şi susţină alegerile pe baza datelor, tehnologiei şi parametrilor obiectivi şi să folosească expertiza precum şi structura sportivă a UBSFA”.

De asemenea, trebuie să fie ”un ambasador al fotbalului belgian”, să promoveze valorile federației și să fie disponibil full-time. Anunțul este însoțit de precizarea că aplicațiile trebuie trimise până pe 10 ianuarie 2023, după care procesul de selecție va fi lansat de către grupul operativ .

Ofertă și pentru postul de Director Sportiv

Belgienii nu-și doresc însă doar un nou selecționer. Ci și să completeze staff-ul cu un Director Sportiv Fotbal de Elită. Care ar urma să lucreze alături de Directorul Operațional Fotbal (Jelle Schelstraete).

În acest caz vizează, potrivit anunțului de angajare, caută ”o persoană care să supravegheze viziunea fotbalistică a diferitelor țări naționale și urmează să coordoneze antrenorii federali”.

ADVERTISEMENT