News

Femeia ai cărei copii au căzut de la etajul 10, în timp ce făcea LIVE pe Facebook, condamnată. Ce sentință a primit aceasta

Femeia care a aflat că gemenii săi au căzut de la etajul 10, după ce Poliția i-a bătut la ușă, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare.
29.09.2022 | 13:58
Femeia ai carei copii au cazut de la etajul 10 in timp ce facea LIVE pe Facebook condamnata Ce sentinta a primit aceasta
Condamnare pentru mama neglijentă din Prahova. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Prahoveanca făcea LIVE pe Facebook și asculta manele, astfel că și-a neglijat copiii care au căzut de la etajul 10 și au murit.

Închisoare cu suspendare pentru mama neglijentă din Prahova

Conform datelor oficiale, femeia a fost condamnată pentru ucidere din culpă. ”Condamnă pe inculpata Vizu Andreea Violeta, la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare, sub aspectul săvârşirii la data de 11.08.2021 a infracţiunii de ucidere din culpă.

ADVERTISEMENT

Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 5 ani ”, este soluţia pronunţată de judecătoria Ploieşti, conform News.ro.

Mai mult, femeia a primit interzis în a ocupa funcții care implică ”exerciţiul autorităţii de stat, părinteşti şi de a fi tutore sau curator, pe o perioadă de 5 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare”.

ADVERTISEMENT

Impune condamnatei să frecventeze trei programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de Probaţiune Prahova sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În temeiul art. 93 alin.

(3) Cod penal, condamnata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile în cadrul societăţii Servicii de gospodărire urbană Ploieşti S.R.L. sau în cadrul Administraţiei parcului memorial Constantin Stere, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate nu poate presta această muncă”, mai transmite instanța de judecată. Mai mult, judecătorii au constatat că femeia are nevoie de medicație, având nevoie de o internare la psihiatrie după șocul decesului celor doi copii.

ADVERTISEMENT

De menționat că decizia nu e definitivă și poate fi atacată cu apel. În august 2021, doi gemeni, o fetiță și un băiat de 2 ani și 2 luni, au căzut de la etajul 10 al unui bloc din Ploiești. Mama lor îi lăsase nesupravegheați și asculta manele într-un LIVE pe Facebook.

Femeia mai are un copil în vârstă de 5 ani, însă acesta a fost luat de lângă ea și a fost plasat în grija familiei tatălui. Mama celor doi copii morți și-a dat seama ce a făcut doar în momentul în care Poliția i-a bătut la ușă.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii menționează că nu există indicii ca mama să le fi făcut rău copiilor în mod intenţionat.

ADVERTISEMENT