News

Femeie din Dâmbovița, scoasă cu forța din mașină de polițiști, târâtă pe asfalt și bătută. Ce i-a scos din minți pe oamenii legii

O femeie a fost bătută în plină stradă de mai mulți polițiști care au dat-o jos cu forța din mașină și au târât-o pe astfalt, pentru că a refuzat să se legitimeze.
12.02.2024 | 17:15
Femeie din Dambovita scoasa cu forta din masina de politisti tarata pe asfalt si batuta Ce ia scos din minti pe oamenii legii
Femeie din Dâmbovița, scoasă cu forța din mașină de polițiști, târâtă pe asfalt și bătută. Ce i-a scos din minți pe oamenii legii. Foto: Inquam
ADVERTISEMENT

Întreaga scenă a fost filmată de trecătorii revoltați, care urlau la polițiști să nu mai dea cu picioarele în femeie. Incidentul a avut loc în Dâmbovița, comuna Potlogi. Femeia în vârstă de 35 de ani a fost oprită în trafic de oamenii legii pentru un control de rutină, însă aceasta conducea un autoturism cu numerele de înmatriculare care aparțineau unei alte mașini.

Femeie bătută de polițiști în Dâmbovița, pentru că nu a vrut să se legitimeze

Pentru că a refuzat să se legitimeze și să coboare din mașină, femeia a fost scoasă cu forța, târâtă pe jos și lovită cu picioarele. Conform martorilor, femeia devenise recalcitrantă, astfel că doi agenți de Poliție și un alt bărbat îmbrăcat în civil au imobilizat-o pentru a o încătușa. Martorii prezenți la incident nu au putut accepta că polițiștii au folosit forța.

ADVERTISEMENT

”Băi, nu da în ea! Băi! De ce dai în ea? Nu da în ea!”, se plânge un martor. Acum că filmarea a devenit virală, o anchetă internă a fost deschisă în cadrul IPJ Dâmbovița. Conform RTV.net, polițiștii vor trebuie să explice dacă au acționat conform legii. Cât despre femeie, aceasta s-a ales cu dosar penal pentru că a circulat cu numere de înmatriculare false.

“La data de 11 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Formaţiunii Rutiere Titu, în timp ce se aflau pe raza localităţii Potlogi, au oprit pentru control un autoturism condus de o femeie de 35 de ani, din localitate.

ADVERTISEMENT

În momentul controlului, după ce poliţiştii i-ar fi comunicat femeii că, din primele verificări efectuate, plăcuţele cu număr de înmatriculare ale autoturismului condus sunt atribuite unui alt autovehicul, şoferiţa ar fi manifestat un comportament agresiv verbal şi a refuzat să coopereze cu poliţiştii, moment în care aceştia au folosit mijloacele din dotare pentru conducerea acesteia la sediul unităţii de poliţie în vederea luării măsurilor legale“, a precizat IPJ Dâmboviţa.

Cât despre modul de a acționa al polițiștilor, reprezentanții IPJ Dâmbovița au anunțat că vor anunța concluzia anchetei, după ce aceasta va fi finalizată. “În ceea ce priveşte comportamentul poliţiştilor şi modul de intervenţie, conducerea Inspectoratului a dispus efectuarea de verificări prin Biroul Control Intern, pentru dispunerea măsurilor legale”, a precizat IPJ Dâmboviţa.

ADVERTISEMENT

Polițiștii din Arad, acuzați că au omorât în bătaie un om

În urmă cu un an, opinia publică din România era revoltată după ce un bărbat a murit după ce ar fi fost bătut crunt în parcarea sediului Poliției Locale din Arad. De altfel, camerele de supraveghere au surprins momentul în care bărbatul este bătut de un polițișt local, în timp ce alți doi stau și se uită.

Ulterior, victima a fost bătută crunt în interiorul secției, inclusiv cu bastoanele din datoare. A murit după o oră, moment în care a fost chemată Ambulanța. ”Atâtea leziuni nu am văzut, în opt pagini din raportul medico-legal sunt descrise numai leziunile suferite de persoana vătămată.

ADVERTISEMENT

De altfel, am luat și imagini de pe camera de supraveghere și de la poliția locală și am observat primele lovituri la intrarea în sediu aplicate, după care au continuat lovirea victimei în birou”, a explicat procurorul criminalist Pavel Palcu.

ADVERTISEMENT