News

Femeie înjunghiată cu brutalitate la Oradea! Atacatorul este fostul soț, fost șef al Poliției Locale

11.01.2021 | 09:48
Femeie injunghiata cu brutalitate la Oradea Atacatorul este fostul sot fost sef al Politiei Locale
ADVERTISEMENT

O femeie a fost înjunghiată cu cruzime la Oradea. Oamenii legii au reușit să-l rețină pe agresor, acesta fiind fostul soț al victimei și fost șef al Poliției locale. În prezent, este polițist local în cadrul Biroului Disciplina în Construcţii şi Protecţia Mediului.

Agresiunea s-a petrecut duminică, în jurul orei 18:00, iar victima s-a ales cu cinci lovituri de cuțit la nivelul toracelui și a abdomenului superior.

ADVERTISEMENT

Potrivit unul martor ocular, citat de Ebihoreanul, foștii parteneri de viață s-ar fi certat într-o mașină. Femeia a ieșit, iar bărbatul a urmat-o și a înjunghiat-o în fața blocului.

Femeie înjunghiată cu brutalitate la Oradea. Atacatorul, fostul soț, a fost șef al Poliției Locale

Oamenii legii l-au căutat ore bune pe autorul agresiunii și în cele din urmă l-au găsit ascunzându-se într-o clădire aflată în construcție, în apropierea zonei în care s-a petrecut infracțiunea.

ADVERTISEMENT

Kover Ladislau Paul, fost partener de viață al victimei și actual polițist local, a fost prins după ore bune și o amplă acțiune a polițiștilor din Oradea. Agresorul era plin de zgârieturi și în hipotermie. A fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Kover Ladislau Paul a deținut funcții importante în trecut. A fost șeful biroului „Personal” din cadrul Primăriei și director adjunct al Poliţiei Comunitare, ulterior ajungând director principal al acestei instituții. A pierdut funcția în anul 2014, însă a obținut în instanță reîncadrarea pe postul respectiv în anul 2016. În cele din urmă a fost revocat din funcție, în prezent fiind simplu polițist local.

ADVERTISEMENT

Victima a fost operată de urgență și starea sa a fost stabilizată

Victima este o femeie de aproximativ 40 de ani, fosta soție a agresorului. În trecut, aceasta a obținut și un ordin de restricție împotriva bărbatului. Cei doi au divorțat cu puțin timp în urmă. Femeia a ajuns la spital în stare gravă, intrând direct în sala de operație.

„Victima în vârstă de aproximativ 40 de ani a fost adusă de echipajul ATI al SMURD la UPU, prezentând cinci plăgi înjunghiate, la nivelul toracelui și abdomenului superior. Starea sa era gravă, dar a fost stabilizată cu proceduri care au permis decomprimarea plămânilor pentru că o parte din plăgi erau penetrante”, a declarat medicul-șef al UPU SMURD Bihor, doctor Hadrian Borcea, potrivit Digi 24.

ADVERTISEMENT
  • 3.691 de ordine de protecție pe 6 luni a femeilor împotriva soților sau foștilor soți au fost încălcate în perioada ianuarie 2019 – august 2020, plus 923 din categoria ordinelor provizorii de protecție pe 5 zile, conform datelor oferite de Poliția Română
ADVERTISEMENT