News

Femeile vaccinate pot transmite bebelușilor anticorpi Covid. Descoperire inedită făcută de cercetătorii din SUA

Proaspetele mame ar putea să transmită anticorpi COVID-19 copiilor lor, susțin două studii făcute la Universitatea din Massachusettes, respectiv la Centrul Medical Carmel din Israel.
09.01.2022 | 18:09
Proaspetele mame ar putea să transmită anticorpi COVID-19 copiilor lor, susțin două studii făcute la Universitatea din Massachusettes, respectiv la Centrul Medical Carmel din Israel.
ADVERTISEMENT

Două studii făcute în Israel și SUA indică faptul că proaspetele mame ar putea să transmită anticorpi COVID-19 copiilor lor sugari.

Primul studiu a fost realizat de Universitatea din Massachusettes, iar al doilea a fost realizat de Centrul Medical Carmel din Israel.

ADVERTISEMENT

Analiza realizată de cercetătorii din America afirmă că mamele care sunt vaccinate împotriva virusului ar putea transmite anticorpi fiilor și fiicelor lor mici prin alăptare, conform Antena3.

Studiu SUA: Femeile vaccinate pot transmite bebelușilor anticorpi COVID-19 prin alăptare. Ce indică cercetările din Israel

Studiul realizat de Carmel Medical Center din Israel afirmă în mod specific că femeile însărcinate pot transmite anticorpi Covid bebelușilor lor dacă iau vaccinul Pfizer/BioNTech în timpul celui de-al doilea trimestru de sarcină.

ADVERTISEMENT

Analiza a fost făcută în perioada mai și iulie 2021 și a vizat 130 de femei care au primit vaccinul în al doilea trimestru de sarcină.

Cercetarea a arătat că toți anticorpii au fost transmiși bebelușilor lor până în momentul nașterii lor, ceea ce implică că „administrarea vaccinului ARNm COVID-19 în timpul celui de-al doilea trimestru este asociată cu un răspuns imun umoral matern care este susținut în timpul travaliului”.

ADVERTISEMENT

Toate femeile au fost evaluate la cel puțin 24 de săptămâni de sarcină și la 7 zile după ce au primit cel de-al doilea vaccin Covid-19.

Studiul indică faptul că vaccinarea în timpul celui de-al doilea trimestru întărește protecția mamei și siguranța nou-născutului în timpul pandemiei.

ADVERTISEMENT

Dacă cercetarea din Israel s-a bazat pe vaccinul Pfizer, experții Massachusetts au concluzionat că nou-născuții pot primi imunitate împotriva Covid-19 dacă sunt alăptați de mamele lor care sunt vaccinate cu Pfizer, BioNTech sau Moderna.

În august 2021, experții în sănătate au confirmat că și cel de-al treilea vaccin împotriva coronavirusului este sigur și pentru femeile însărcinate.

Potrivit The Jerusalem Post, cercetările au fost făcute la Shaare Zedek din Ierusalim și au implicat 3.000 de femei.

ADVERTISEMENT