News
notix pixel id

Fenomen extrem în două orașe din România. Totul a devenit alb în câteva minute. Video

25.05.2020 | 15:57
Fenomen extrem în două orașe din România. Totul a devenit alb în câteva minute. Video
Un fenomen extrem a lovit în două orașe din România și în doar câteva minute totul a devenit alb pe străzi. Sursă foto: Turda News
ADVERTISEMENT

Un fenomen extrem a lovit în două orașe din România și în doar câteva minute totul a devenit alb pe străzi.

Fenomen extrem în două orașe din România

Conform Turda News, un fenomen extrem a lovit două orașe din România. O grindină mare s-a abătut asupra localităților Turda și Câmpia Turzii.

Bucățile de gheață căzute din cer în cele două orașe i-au speriat pe oameni, după o rupere de nori și o grindină care a făcut prăpăd în câteva minute.

ADVERTISEMENT

Ruperea de nori de doar câteva minute a acoperit totul cu un strat consistent de gheață, aceasta căpătând consistența zăpezii topite, într-un strat gros, pe șosea și pe trotuare.

Meteorologii au emis o informare de instabilitate atmosferică

Totul a durat câteva zeci de minute, dar când potopul s-a liniștit peisajul arăta ca unul de iarnă, iar locuitorii glumea că pot face oameni de zăpadă după grindina căzută.

ADVERTISEMENT

Agricultorii se tem că dincolo de seceta care le-a afectat culturile până acum, grindina va agrava și mai tare situația, iar sezonul fenomenelor meteo extreme este abia la început în țara noastră.

Meteorologii au emis o informare de instabilitate atmosferică care va afecta toată țara. Informarea a intrat în vigoare de la ora 12:00 și este valabilă până miercuri, 27 mai, la ora 23:00.

ADVERTISEMENT

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp. Vremea se va menține instabilă pe tot parcursul acestei săptămâni, în majoritatea regiunilor.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri