Sport

Fernando Alonso, anunț neașteptat despre viitorul său în Formula 1. Îl va înlocui pe Lewis Hamilton la Mercedes?

Fernando Alonso este văzut de specialiștii din Formula 1 ca înlocuitorul perfect pentru Lewis Hamilton la Mercedes, însă ibericul a refuzat să vorbească despre acest lucru.
13.02.2024 | 16:56
Fernando Alonso anunt neasteptat despre viitorul sau in Formula 1 Il va inlocui pe Lewis Hamilton la Mercedes
Fernando Alonso este văzut de specialiștii din Formula 1 ca înlocuitorul perfect pentru Lewis Hamilton la Mercedes, însă ibericul a refuzat să vorbească despre acest lucru. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Septuplu campion mondial, odată cu McLaren și de 6 ori cu Mercedes, pilotul britanic a decis să schimbe echipa din 2025. El va merge la Ferrari și va face o pereche de vis cu monegascul Charles Leclerc.

Fernando Alonso, varianta ideală pentru Mercedes de a-l înlocui pe Lewis Hamilton

Așa cum era și normal, Mercedes a început să caute deja un înlocuitor pentru Lewis Hamilton, iar numele veteranului Fernando Alonso a apărut natural. Și asta pentru că are experiența de a conduce o mașină de top, dar și pentru că înțelegerea sa cu Aston Martin se încheie la finalul acestui sezon.

ADVERTISEMENT

Conform publicației Mundo Deportivo, primul pe listă a fost campionul mondial la zi Max Verstappen, dar olandezul mai are contract cu Red Bull Racing până în 2028 și este mulțumit de statutul său în echipă și de mașina pe care o pilotează.

În aceste condiții, foștii campioni mondiali Jacques Villeneuve și Jenson Button, acesta din urmă fost coechipier al lui Alonso timp de 2 ani la McLaren Honda, au decretat că ibericul este soluția ideală pentru Mercedes.

ADVERTISEMENT

Când toată lumea discuta despre cele două alternative pe care le are pilotul de 42 de ani, să prelungească înțelegerea cu Aston Martin sau să meargă la Mercedes, Alonso a venit cu o a treia variantă neașteptată.

Alonso vrea să știe dacă își mai dorește să rămână în F1

Într-o conferință de presă în care Aston Martin și-a prezentat monopostul pentru sezonul 2024 și în care a fost întrebat despre viitorul său, Fernando Alonso a uluit asistența când a spus că mai întâi trebuie să se gândească dacă va mai fi și anul viitor în Formula 1.

ADVERTISEMENT

”Trebuie să mă gândesc serios dacă voi continua în F1. Nu pentru că nu pot fizic, dar nu vreau să continui la jumătate de accelerație. Dacă continui, înseamnă să dau totul, așa cum am făcut întotdeauna. Să dau 120%.

Cred că asta va fi întrebarea în primele luni ale anului… În primul rând, sunt câteva lucruri prin care trebuie să trec. Trebuie să decid singur ce vreau să fac în viitor. Dacă vreau să-mi dedic viața din nou câțiva ani în acest sport pe care îl iubesc.

ADVERTISEMENT

Când voi decide dacă vreau sau nu să continui să conduc în viitor, mai întâi vor exista discuții cu Aston Martin, pentru că aceasta este singura mea prioritate. Dar dacă nu ajungem la un acord și vreau să mă continui în F1, știu că am o poziție privilegiată.

Probabil sunt atractiv pentru alte echipe datorită performanței pe care au realizat-o anul trecut și a angajamentului meu. În plus, sunt doar 3 campioni mondiali pe grilă (n.r. – Hamilton, Verstappen și Alonso) și există doar unul disponibil”, a declarat Alonso.

ADVERTISEMENT