Fotbal international

Fernando Santos, primele explicații după eliminarea Portugaliei de la Mondial. Ce spune acum despre decizia de a-l lăsa pe Cristiano Ronaldo pe banca de rezerve

Fernando Santos a vorbit pentru prima oară după eliminarea Portugaliei în sferturile Cupei Mondiale într-o partidă în care Cristiano Ronaldo a fost rezervă.
11.12.2022 | 12:35
Fernando Santos primele explicatii dupa eliminarea Portugaliei de la Mondial Ce spune acum despre decizia de al lasa pe Cristiano Ronaldo pe banca de rezerve
Fernando Santos a oferit prima reacție după eliminarea Portugaliei de la Cupa Mondială. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Portugalia a pierdut la limită, scor 0-1 împotriva Marocului și a părăsit Cupa Mondială în faza sferturilor de finală. Fernando Santos a oferit primele explicații ale eșecului și a dezvăluit că nu regretă decizia de a-l ține pe banca de rezerve pe Cristiano Ronaldo.

Fernando Santos nu regretă decizia de a-l lăsa pe Cristiano Ronaldo rezervă la Cupa Mondială: „Echipa a jucat foarte bine”

Fernando Santos a surprins pe toată lumea când l-a schimbat pe Cristiano Ronaldo în meciul împotriva Coreei de Sud, dar mai ales când l-a lăsat pe banca de rezervă în duelurile din fazele eliminatorii cu Elveția și Maroc. Selecționerul portughez nu are regrete pentru această hotărâre și invocă faptul că echipa s-a descurcat bine fără cvintuplul Balon de Aur.

ADVERTISEMENT

„Nu regret! Echipa a jucat foarte bine cu Elveția. Cristiano e un jucător uriaș, care a intrat când am decis că e nevoie de el. Nu am astfel de regrete”, au fost cuvintele lui Fernando Santos.

Antrenorul care a condus Portugalia spre titlul european în 2016 era convins că lusitanii vor pune mâna pe trofeul mondial. „Eram convinși că vom ajunge în finală și vom câștiga trofeul. E o mare, mare dezamăgire pentru mine și pentru jucători. Toți eram încrezători, dar adevărul este că am dat greș”,a  declarat Fernando Santos.

ADVERTISEMENT

Fernando Santos, despre viitorul pe banca naționalei Portugaliei: „Nu e momentul să răspund la această întrebare”

Fernando Santos a oferit detalii despre viitorul său pe banca naționalei Portugaliei. Aflat pe banca lusitanilor din 2014, Fernando Santos a dezvăluit că nu are în plan să plece, însă va purta o ședintă cu președintele Federației Portugheze de Fotbal.

„Nu e momentul să răspund la această întrebare. Vom merge la Lisabona și, așa cum se întâmplă mereu, voi discuta cu președintele Federației pentru a vedea ce e mai bine pentru Portugalia. 

ADVERTISEMENT

Sunt aici din 2014 și mereu am discutat cu președintele. Nu contează asta acum. Să-mi dau demisia nu face parte din vocabularul meu”, a mai spus Fernando Santos, potrivit A Bola.

Santos mai are contract cu Federația Portugheză de Fotbal până pe 31 iulie 2024, după finalul Campionatului European din Germania.

ADVERTISEMENT

Pepe, reacție vehementă după eliminarea Portugaliei de la Cupa Mondială

Pepe a avut o reacție dură după ce Portugalia a părăsit Cupa Mondială. Stâlpul defensivei lui Fernando Santos este convins că jocurile sunt făcute, iar Argentina va fi încoronată noua campioană mondială.

„Plec cu foarte mare tristețe, pentru că eram capabili să câștigăm Cupa Mondială. Aroganța arbitrilor din teren… Eu pariez tot ce am că Argentina va câștiga Cupa Mondială, la ce am văzut astăzi.

Arbitrii de azi au fost argentinieni, ce poți să spui mai mult? Marocanii au tras foarte mult de timp, arbitrul i-a spus portarului de două ori să repună mai repede. Noi am vrut să jucăm, sunt mândru de asta.

Marocul a încercat pe toată durata meciului să ne oprească prin faulturi. Arbitrul n-a dat nimic. Nici nu era atent. Cred că am avut penalty la Bruno Fernandes”, au fost cuvintele lui Pepe, potrivit publicației portugheze Record.

ADVERTISEMENT