News

Fetița cu boala Wilson este în stare critică după transplantul de ficat. Anunțul Institutului Clinic Fundeni

Institutul Clinic Fundeni anunță, luni seara, într-un comunicat, că fetița în vârstă de 5 ani cu boala Wilson este în stare critică după transplantul de ficat la care a fost supusă la finele lunii aprilie.
16.05.2022 | 22:12
Fetita cu boala Wilson este in stare critica dupa transplantul de ficat Anuntul Institutului Clinic Fundeni
Starea de sănătate a fetiței cu boala Wilson, care a fost supusă unui transplant de ficat, una critică. Sursa foto: twitter
ADVERTISEMENT

Vești nu foarte bune dinspre Institutul Clinic Fundeni. Medicii de aici anunță că starea de sănătate a fetiței cu boala Wilson, care a fost supusă unui transplant de ficat, s-a agravat.

Starea de sănătate a fetiței cu boala Wilson, care a fost supusă unui transplant de ficat, una critică. Anunțul Institutului Clinic Fundeni

În acest moment, fetița în vârstă de 5 ani, care suferă de boala Wilson și care a fost supusă unui transplant de ficat, este în stare critică, anunță prin intermediul unui comunicat reprezentanții Institutului Clinic Fundeni.

ADVERTISEMENT

Conform medicilor de la unitatea medicală din Capitală, după o perioadă cu evoluție favorabilă, starea micuței s-a agravat progresiv în ultimele 3 zile.

”După o perioadă cu evoluție favorabilă, starea clinică a fetiței transplantate a suferit agravare progresivă în ultimele 3 zile.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de astăzi (n.r. luni, 16 mai) s-a reintervenit chirurgical identificându-se complicații ale anastomozei biliare, care au fost corectate. În acest moment starea fetiței este critică, necesitând măsuri susținute de terapie intensivă”, anunț medicii de la Fundeni.

Reamintim că transplantul de ficat la fetiţa cu hepatită severă, care s-a dovedit a avea boala Wilson, o afecțiuni genetică rară, a fost efectuat pe 30 aprilie, donatorul fiind un tânăr de 17 ani.

ADVERTISEMENT

Fetița de 5 ani, detubată săptămâna trecută

Miercuri, 11 mai, la aproape două săptămâni după transplantul hepatic făcut la Institutul Clinic Fundeni, fetița în vârstă de 5 ani care suferea de boala Wilson a fost detubată, scrie Libertatea, care citează surse medicale.

La acea vreme, medicii spuneau că starea fetiței e ușor ameliorată, însă rămânea critică în continuare, pentru că micuța prezintă mai multe probleme de sănătate.

ADVERTISEMENT

Anterior, autoritățile anunțaseră că intervenția chirurgicală, care s-a realizat pe 30 aprilie, s-a încheiat ”cu succes”. Operația a fost efectuată în cadrul Școlii de Chirurgie din cadrul Institutului Clinic Fundeni.

Într-o informare transmisă pe 6 mai, Institutul Clinic Fundeni a anunțat că fetița este ”în ușoară ameliorare din punct de vedere neurologic” după transplant, dar că necesită în continuare intubație și ventilație mecanică.

ADVERTISEMENT