News

Noi detalii despre fetița de 5 ani cu hepatită, căreia i s-a făcut transplant de ficat. Care este starea ei după operație

Apar noi informații despre fetița de 5 ani cu hepatită, care a primit transplant de ficat. Medicii au spus care este starea ei după operație. Cea mică se află la ATI.
02.05.2022 | 14:49
Noi detalii despre fetita de 5 ani  cu hepatita careia i sa facut transplant de ficat Care este starea ei dupa operatie
Ce spun medicii despre fetița de 5 ani. Sursa foto (ilustrativ): Hepta
ADVERTISEMENT

Fetița de 5 ani suspectă de hepatită ”misterioasă”, iar ulterior diagnosticată cu boala Wilson, a primit transplantul de ficat de care avea nevoie. Medicii spun că operația a decurs bine, iar că, acum, minora se află la ATI, intubată și ventilată mecanic, dar starea ei este una stabilă.

Fetița de 5 ani este acum la ATI, intubată și ventilată mecanic. Starea ei este una stabilă

La Institutul Clinic Fundeni a avut loc transplantul de ficat. De altfel, doctorii precizează că evoluţia stării copilei este una lent favorabilă din cauza ”statusului de denutriţie al pacientei, severităţii bolii hepatice.”

ADVERTISEMENT

”Pacienta este în terapie intensivă cu stare generală în ameliorare, stabilă, sedată, încă intubată şi ventilată mecanic, dar în proces de încercare a desprinderii de pe aparatul de respiratie. Este hemodiafiltrata continuu si a primit postoperator doua sedinte de plasmafereza terapeutica.

Ficatul este functional, analizele sunt in ameliorare. Evoluţia lent favorabilă se datorează statusului de denutriţie al pacientei, severităţii bolii hepatice pentru care a necesitat transplant hepatic în urgenţă şi unor infecţii virale din antecedentele recente care au impact immunologic si hematologic, au explicat doctorii de la Institutul Fundeni, scrie News.ro.

ADVERTISEMENT

Ce tratament i se administrează fetiței

S-a mai aflat despre minoră că se află sub un tratamet cu antibiotic profilaxie, perfuzii și sânge, beneficiind și de kinetoterapie pasivă. Dana Tomescu, şeful secției de Terapie Intensivă de la Institutul Clinic Fundeni, a mărturisit duminică într-o conferință de presă că după intervenția chirurgicală copila s-a confruntat cu momente dificile.

 ”Întotdeauna suntem rezervaţi în prognostic. Am avut o perioadă extrem de dificilă în managementul fetiţei, imediat după ce s-a pus noua grefă, în sensul că grefa respectivă, deci fragmentul pe care l-a primit, a avut o întârziere de funcţie care a fost un fel de siderare, ca să spun aşa, se numeşte scanning al grefei. A fost o perioadă în care a necesitat, în continuare, măsuri extrem de invazive de terapie intensivă. (…)

ADVERTISEMENT

A avut o perioadă în care sângele nu s-a coagulat, extrem de hipotermă, deci a fost un moment chiar foarte dificil. Dar după terapia intensivă făcută, după ce a ajuns şi în reanimare şi am continuat cu măsurile de terapie intensivă, în acest moment suntem optimişti, deci şi-a reluat diureza. Grefa funcţionează, parametrii de coagulare s-au normalizat în urma măsurilor”, a transmis medicul Dana Tomescu.

Există posibilitatea ca transplantul să nu aibă o evoluție favorabilă? Ce mai spun medicii

Întrebată dacă există posibilitatea ca transplantul să nu-și facă efectul dorit asupra copilei, dr. Dana Tomescu a dat asigurări că lucrurile se află sub control.

ADVERTISEMENT

”Lucrurile sunt oarecum controlate. Ceea ce facem noi este că am depăşit un moment critic, am depăşit partea operatorie care a fost un succes, am depăşit partea de disfuncţie pe care am avut-o a grefei în sine şi în acest moment vedem care este toleranţa. Dar cum am spus şi ieri, acest copil este un copil care are un grad mare de imunosupresie, în plus este imunosupresată prin medicaţia pe care o primeşte, este un copil subnutrit, deci există o serie de lucruri, plus nişte infecţii în antecedentele pe care le-a avut şi toate acestea, pe intervenţie mare, faptul că e mai slăbuţă şi mai micuţă şi că primeşte medicaţie imunosupresoare, toate acestea sunt nişte factori de risc în timp. Dar primeşte tratament cu antibiotic profilaxie, perfuzii, sânge, toate lucrurile sunt făcute în aşa fel încât să fim minimum agresivi şi să nu ratăm nimic”, a mai explicat dr. Dana Tomescu.

În cel mult 30 de zile, fetița de 5 ani poate fi externată. Reamintim că ea a fost primul caz de hepatită ”misterioasă”, în rândul copiilor din România. Ulterior, a fost diagnosticată cu boala Wilson.

ADVERTISEMENT
Tags:
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Leguma cu care culegătorii au dat lovitura în această perioadă. E la discreţie...
Leguma cu care culegătorii au dat lovitura în această perioadă. E la discreţie şi ia de cele mai multe ori calea exportului
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
Gest ȘOCANT făcut de TATĂL lui VLAD PASCU în TRAFIC! Nimeni nu se...
Gest ȘOCANT făcut de TATĂL lui VLAD PASCU în TRAFIC! Nimeni nu se aștepta după TRAGEDIE
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia...
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia Vântur: „Mama lui a declarat că Iulia...”