News

Fetiță de 3 ani din Palestina, ucisă din greșeală de poliția israeliană. Cum s-a petrecut evenimentul

Poliția israeliană a anunțat că a ucis, în mod accidental, o fetiță de doar 3 ani din Palestina. Cum s-a petrecut acest grav incident.
08.01.2024 | 08:05
Fetita de 3 ani din Palestina ucisa din greseala de politia israeliana Cum sa petrecut evenimentul
Fetiță de 3 ani din Palestina, ucisă din greșeală de poliția israeliană. Cum s-a petrecut evenimentul. Sursa foto (ilustrativ): hepta.ro
ADVERTISEMENT

Grav incident petrecut în acest weekend în Cisiordania. O fetiță palestiniană de doar 3 ani a fost ucisă în mod accidental de poliția din Israel. Tel Aviv-ul a anunțat cum s-a petrecut evenimentul.

Fetiță de 3 ani din Palestina, ucisă din greșeală de poliția israeliană. Cum s-a petrecut evenimentul

Tragedia a avut loc la un punct de control din Cisiordania. Poliția din Israel a anunțat că agenții săi care răspundeau unui atac cu maşină în zonă au tras asupra unei mașini. În autovehicul se afla și fetița palestiniană. Medicii au confirmat ulterior moartea copilului în vârstă de 3 ani, transmite Sky News.

ADVERTISEMENT

Minora, a cărei identitate nu a fost anunțată, se afla într-o dubă aflată în deplasare lângă satul palestinian Biddu, la nord-vest de Ierusalim, duminică seara. Imaginile video de la o cameră de securitate par să arate o altă mașină albă care are intenția de a lovi o pereche de ofițeri de poliție israelieni la punctul de control.

În urma incidentului, poliția din Israel a urmărit vehiculul alb, deschizând focul. Au fost împușcați un bărbat și o femeie în interiorul mașinii, împreună cu fata din vehiculul din față, a spus poliția.

ADVERTISEMENT

Paramedicii israelieni ajunși la locul incidentului au anunțat că fetița ar avea 3 ani. Surse palestiniene au declarat agenției oficiale de știri palestiniene, WAFA, că avea 4 ani.

Victima a fost tratată la fața locului, dar a fost declarată decedată de medicii israelieni, au declarat serviciile de ambulanță israeliene, fără a preciza cauza morții. O femeie ofițer din poliția paramilitară de frontieră a fost, de asemenea, rănită ușor, au spus paramedicii.

ADVERTISEMENT

Alți 7 palestinieni, uciși în Cisiordania

Conflictul israeliano-palestinian a înregistrat un alt weekend sângeros. Tot duminică, armata israeliană a declarat că unul dintre elicopterele sale a declanșat atacul asupra unor palestinieni care aruncau explozibili asupra vehiculelor israeliene în Jenin, tot în Cisiordania.

Șapte palestinieni au fost uciși în atacul aerian, potrivit Ministerului Palestinian al Sănătății. Mujahhid Nazal, un medic de la o clinică din zonă, care s-a deplasat la fața locului, a spus: ”A fost o situație cu adevărat îngrozitoare, șapte tineri zăceau pe pământ”.

ADVERTISEMENT

Violențele în zonă au izbucnit după ce un polițist israelian a fost ucis și alți trei au fost răniți. O bombă aruncată de pe marginea drumului a explodat lângă un vehicul de securitate israelian.

ADVERTISEMENT
Tags: