News

Medicii au stabilit cauza hepatitei pe care a dezvoltat-o fetița de 5 ani. Nu are legătură cu cazurile raportate de OMS. Update

Fetița de 5 ani, internată de aproape o lună la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, cu hepatită de cauză necunoscută, a fost transferată la Spitalul Fundeni. Între timp, medicii au aflat cauza bolii sale.
29.04.2022 | 17:48
Medicii au stabilit cauza hepatitei pe care a dezvoltato fetita de 5 ani Nu are legatura cu cazurile raportate de OMS Update
Fetița de 5 ani cu hepatită de cauză necunoscută ajunge Spitalul Fundeni. Aici seva decide dacă are nevoie de transplant. Sursa foto (ilustrativ): hepta.ro
ADVERTISEMENT
29-04-2022
14:48

Medicii au stabilit cauza hepatitei pe care a dezvoltat-o fetița de 5 ani din Capitală

Specialiștii au descoperit cauza hepatitei severe de care suferă fetița de 5 ani internată inițial la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” și transferată ulterior la Institutul Fundeni.

Conform unui anunț al Ministerului Sănătății, ​micuța, care a fost considerată primul caz suspect de hepatită de origine necunoscută din România, ar suferi, de fapt, de boala Wilson.

Vineri, aceasta a fost transferată la Institutul Clinic Fundeni, deoarece are nevoie de transplant hepatic, anunță Ministerul Sănătății. Intervenția va fi realizată sâmbătă.

”În cursul zilei de azi fetița în vârstă de 5 ani cu hepatită severă a fost transferată la Institutul Clinic Fundeni, unde va fi efectuat în perioada imediat următoare transplantul hepatic. Fetița este în stare gravă, dar stabilă, specifică pacienților cu insuficiență hepatică, având și alte comorbidități. În timpul transportului cu ambulanța a fost însoțită de un medic specialist ATI de la Spitalul Grigore Alexandrescu.

A fost stabilită și cauza hepatitei severe, care este boala Wilson, o tulburare genetică care provoacă stocarea excesivă a cuprului în organism.

În cursul zilei de mâine (n.r. sâmbătă) o echipă mixtă de la Spitalul Grigore Alexandrescu și de la Centrul de Transplant Hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni va realiza transplantul, având drept donator un tânăr cu vârsta de 17 ani”, a transmis Ministerul Sănătății.

29-04-2022
10:42

Când ar putea fi efectuat un transplant. Anunțul medicilor de la Fundeni

Prof. dr. Vladislav Brașoveanu, șeful Secției de Chirurgie și Transplant Hepatic din cadrul Spitalului Clinic Fundeni din București, a oferit noi informații despre situației fetiței de 5 ani transferate de la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, cu hepatită de cauză necunoscută.

Medicul a spus, la Digi24, că probabilitatea să apară un donator cadaveric în privința transplantului este foarte mică. ”Probabil că una dintre soluții ar fi transplantul de la mamă”.

Întrebat despre data la care ar putea avea loc intervenția, dr. Brașoveanu a spus că urmează o reevaluare, iar apoi se va decide dacă se intervine în 24, 48 sau 72 de ore.

”Medicii de la Grigore Alexandrescu au ajuns la concluzia că indicații pentru transplant există. Fetița va fi reevaluată și vom decide dacă transplantul va fi realizat de urgență sau va fi realizat în 24, 48, cel mult 72 de ore”, a spus doctorul.

Starea de sănătate a fetiței de 5 ani din România depistată recent cu hepatită de cauză necunoscută apărută în mai multe state nu se ameliorează.

Fetița de 5 ani cu hepatită de cauză necunoscută ajunge Spitalul Fundeni. Aici seva decide dacă are nevoie de transplant

Fetița de 5 ani, diagnosticată cu o formă nouă de hepatită, de cauză necunoscută, nu răspunde la tratament. Dată fiind această situație, micuța va fi transferată, vineri, la Institutul Clinic Fundeni.

ADVERTISEMENT

Aceasta a fost internată în ultimele zile în București, la spitalul de copii Grigore Alexandrescu. Medicii vor decide, tot vineri, după mai multe analize, dacă are nevoie de un transplant hepatic.

Medicul Radu Zamfir a declarat, pentru News.ro că, dacă se va lua decizia acestei intervenții chirurgicale, intervenția va fi realizată tot în cadrul Centrului de Transplant Hepatic Fundeni.

ADVERTISEMENT

Dr. Zamfir, cel care ocupă funcția de director al Agenţiei Naţionale de Transplant a explicat care sunt paşii care vor fi urmaţi după ce pacienta va ajunge la Centrul de Transplant Hepatic, la Spitalul Clinic Fundeni din Capitală.

”Pacienta va fi transferată la IC Fundeni in vederea stabilirii indicatiei de transplant hepatic si evaluării pre-transplant ficat.

ADVERTISEMENT

Dacă se va lua decizia transplantării, intervenţia va fi realizată în cadrul Centrului de Transplant Hepatic Fundeni, de către o echipă multidisciplinară formată din specialişti de la I C Fundeni şi de l;a Spitalul Grigore Alexandrescu”, a declarat medicul pentru sursa citată.

Fetița de 5 ani, în spital de la începutul lunii cu această formă de hepatită

Această fetiță de 5 ani a fost primul caz confirmat în România de hepatită cu cauze necunoscute. Ea se află în spital încă de la începutul lunii aprilie.

ADVERTISEMENT

Starea ei este a fost mereu una stabilă, dar nu s-a îmbunătățit. Cum tratamentele nu au dat rezultate, medicii au luat în calcul un transplant hepatic.

Joi, 28 aprilie, mama ei a efectuat în set de analize, pentru a vedea dacă este compatibilă și dacă ar putea să-i doneze fetiței o bucată din ficat.

ADVERTISEMENT