News

Fetiță de 5 ani din Satu Mare, în stare gravă după ce a fost spălată cu șampon pentru oi. Întreagă familie spitalizată

O fetiță de 5 ani din Satu Mare a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost spălată cu șampon pentru oi. Întreaga ei familie a avut de suferit.
04.03.2024 | 13:39
Fetita de 5 ani din Satu Mare in stare grava dupa ce a fost spalata cu sampon pentru oi Intreaga familie spitalizata
Membrii unei familii din Satu Mare, internați la spital după ce au folosit șampon pentru oi, fetiță de 5 ani, în stare gravă. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Grav incident în Satu Mare, acolo unde o fetiță de doar 5 ani se află în stare gravă la spital după ce a fost spălată pe cap cu șampon pentru oi. De suferit au avut și ceilalți membrii ai familiei sale.

Membrii unei familii din Satu Mare, internați la spital după ce au folosit șampon pentru oi, fetiță de 5 ani, în stare gravă

În acest weekend, o întreagă familie din Satu Mare, formata din mama, două fiice și bunică, a ajuns la spital. Motivul: acestea s-au spălat pe cap cu un șampon pentru oi. Din păcate, una dintre fete este în stare gravă.

ADVERTISEMENT

Micuța este intubată pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI). În prezent, autoritățile au demarat o anchetă amplă pentru a clarifica circumstanțele acestui incident.

Într-o reacție pentru presa locală, reprezentanții Spitalului Județean Satu Mare au spus că cele două fetițe, în vârstă de 2 și 5 ani, precum și cele două femei au fost internate pe secția de Terapie Intensivă cu diagnosticul de ”intoxicare cu substanțe organofosforice”.

ADVERTISEMENT

Trei dintre cei patru membri ai familiei, bunica, mama și fetița de 2 ani, au o stare stabilă. Ele vor fi transferate în curând în altă secție a spitalului pentru a-și continua tratamentul și supravegherea medicală. Pe de altă parte, fetița de 5 ani rămâne intubată și necesită îngrijiri speciale în cadrul Terapiei Intensive.

Dintre cele patru persoane din aceeași familie, internate sâmbătă, 02.03.2024 pe secția Terapie Intensivă intoxicate cu substanțe organofosforice, bunica, mama și fetița în vârstă de 2 ani sunt stabile, cu o evoluție favorabilă a stării de sănătate și urmează să fie transferate în decurs de 24-48 ore pe altă secție pentru continuarea tratamentului și supraveghere.

ADVERTISEMENT

Fetița în vârstă de 5 ani este în continuare intubată și necesită continuarea tratamentului specific în Terapie intensivă”, a transmis Spitalul Județean prin purtătorul de cuvânt, notează Obiectiv-sm.

Mai multe situații similare raportate în țară

Din păcate, astfel de cazuri s-au înmulțit în ultimii ani în țară. În cel mai recent, din ianuarie 2024, o altă familie, mamă și cei 7 copii ai săi, au ajuns la spital după ce au utilizat o substanță destinată igienizării animalelor. S-a întâmplat tot în Satu Mare.

ADVERTISEMENT

La finalul anului trecut, un copil a murit, unul a intrat în comă, iar al treilea în stare gravă în urma intoxicării cu tomoxan. Micuții, din orașul Tândărei, Ialomița, au fost spălaţi pe cap cu o substanţă folosită pentru tratarea oilor de râie. Vorbim de o soluție deosebit de periculoasă în cazul utilizării la om.

ADVERTISEMENT