Sport

FIFA a publicat noul clasament mondial. România, cu 30 de locuri mai jos decât obiectivul anunţat. Cum stau adversarele din Liga Națiunilor

Naționala României stagnează pe poziția 54 în clasamentul FIFA, dat publicității joi. Este al doilea cel mai slab loc ocupat de ”tricolori” în ierarhia mondială.
25.08.2022 | 14:01
FIFA a publicat noul clasament mondial Romania cu 30 de locuri mai jos decat obiectivul anuntat Cum stau adversarele din Liga Natiunilor
România rămâne pe unul dintre cele mai slabe locuri ocupate vreodată în clasamentul FIFA. Nici adversarele din Liga Națiunilor nu stau mai bine. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Rezultatele extrem de slabe ale României din prima parte a Ligii Națiunilor au dus reprezentativa lui Edi Iordănescu pe locul 54 în lume, în luna iunie. Joi, FIFA a dat publicității noua ierarhie.

”Tricolori” stagnează

La fel ca și la precedenta actualizare a clasamentului FIFA, România se situează pe poziția a 54-a a doua cea mai slabă din istorie, și la 30 de poziții distanță de obiectivul anunțat de FRF.

ADVERTISEMENT

Există și o parte pozitivă în actualizarea ierarhiei din această lună, a forului mondial. Dacă în iunie ”tricolorii” erau într-o cădere de șase locuri, acum prima reprezentativă stagnează.

Poziția României este, însă, una extrem de îndepărtată de obiectivele pe care și le-a fixat conducerea Federației Române de Fotbal, care anunța, prin vocea lui Andrei Vochin, consilierul preşedintelui Răzvan Burleanu, că target-ul este unul mult mai înalt.

ADVERTISEMENT

”La federaţia noastră ţinta e să fim pe locul 24 european. La nivel european suntem la limită între urna B şi C, suntem pe 32. Trebuie să găsim un platou şi după să urcăm, cu o gestionare corectă a resurselor a jucătorilor tineri”, spunea Vochin, în urmă cu două luni, la Orange Sport.

Astfel, prima reprezentativă a țării noastre se menține în apropierea celei mai slabe poziții ocupate vreodată în clasamentul FIFA. În 2012, ”tricolorii” se situau pe locul 57.

ADVERTISEMENT

România stă bine față de adversarele din Liga Națiunilor

Un alt aspect pozitiv după reactualizarea clasamentului mondial este acela că România este mai bine poziționată decât adversarele din grupa 3 din al doilea eșalon valoric al fotbalului continental.

Liderul grupei, Bosnia și Herțegovina se situează pe poziția 57, iar ocupanta locului 2, Muntenegru, stă cel mai rău situându-se pe 67 în ierarhia FIFA. Finlanda este pe 59.

ADVERTISEMENT

România mai are de disputat două jocuri în Liga Națiunilor. Primul este programat pe 23 septembrie, în deplasare cu Finlanda, iar ultimul, pe 26 septembrie, acasă, cu Bosnia și Herțegovina.

ADVERTISEMENT