Sport

Fiica de 13 ani a antrenorului de la SCM Zalău, ucisă în masacrul de la Belgrad, a fost înmormântată. Detalii cutremurătoare despre ultimele cuvinte pe care Eva i le-a spus atacatorului. Video

Fiica de 13 ani a antrenorului de la SCM Zalău a fost înmormântată. Micuța Eva a fost împușcată mortal în masacrul de la o școală din Belgrad.
07.05.2023 | 11:19
Fiica de 13 ani a antrenorului de la SCM Zalau ucisa in masacrul de la Belgrad a fost inmormantata Detalii cutremuratoare despre ultimele cuvinte pe care Eva i lea spus atacatorului Video
Fiica antrenorului de la SCM Zalău a fost condusă pe ultimul drum. Foto: AP Armin Durgut/ colaj Fanatik.
ADVERTISEMENT

Victimele masacrului provocat de un elev de 14 ani la școala de elită din Belgrad au fost conduse pe ultimul drum în cursul zilei de sâmbătă, în a doua zi de doliu național în Serbia. Dragan Kobiljski, antrenorul echipei masculine de volei de la SCM Zalău, a cărei fiică s-a numărat printre victimele tragediei din țara vecină, a fost sfâșiat de durere.

Momente cumplite la înmormântarea fiicei antrenorului de la SCM Zalău, ucisă în masacrul din Serbia

Un adolescent de doar 14 ani a provocat dureri imense în Serbia după ce a ucis patru copii și paznicul școlii cu un pistol de 9mm. După ce i-a împușcat pe paznicul și eleva de serviciu, atacatorul a intrat într-o sală de clasă și i-a împușcat pe elevi, dar și pe profesoara de istorie.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă a fost condusă pe ultimul drum și micuța Eva, fiica fostului jucător de volei, Dragan Kobiljski, antrenorul echipei de volei masculin de la SCM Zalău. Tehnicianului sârb i-a fost alături în aceste cumplite momente atât jucătorii români, cât și staff-ul tehnic al echipei pe care o pregătește.

Pe parcursul înmormântării, Dragan Kobiljski, un munte de om, a ținut strâns în brațe un urs de pluș care aparținea Evei, ucisă în tragedia de la Belgrad. Sute de oameni au participat la înmormântarea fetiței în vârstă de doar 13 ani. În timpul slujbei religioase, Kobiljski și-a ținut strâns de mână soția, conform observatornews.ro. VEZI VIDEO AICI.

ADVERTISEMENT

Echipa de volei SCM Zalău, devastată după moartea fiicei antrenorului

„Cât de mare ai fi fizic, cred că o chestia de asta nici nu poate fi descrisă nici măcar în cuvinte, dar să ţi se întâmple. Absolut toată lumea vrea să vină să-şi susţină antrenorul”, a spus Adrian Feher, managerul echipei de volei SCM Zalău.

Atât Călin Cristian, administratorul public al municipiul Zalău, cât și Gabriel Terhes, director sportiv SCM Zalău, sunt alături de antrenorul greu încercat de soartă. „Suntem alături de el şi, vă rog să mă credeţi, că pe toţi ne-a marcat foarte foarte tare”, a spus Călin Cristian.

ADVERTISEMENT

Nu puteau să dea în minge, nu puteau să joace, nu s-au putut antrena zilele acestea”, a spus Gabriel Terhes despre jucătorii de la SCM Zalău, care au ținut un moment de reculegere la meciul de volei cu Rapid și la care au purtat tricouri cu chipul fetiței antrenorului.

Detalii cutremurătoare despre ultimele cuvinte pe care Eva i le-a spus atacatorului

Eva a fost înmormântată la Cimitirul Central din capitala Serbiei, potrivit cotidianului sârb Blic. Înainte să fie ucisă cu sânge rece de Kosta Kecmanović, Eva s-a pus în fața atacatorului când acesta a început să tragă în colegi la școala „Vladislav Ribnikar”.

ADVERTISEMENT

Episcopul Hilarion, vicarul Patriarhului Porfirie, a dezvăluit cum au decurs ultimele clipă din viață pentru micuța Eva, dar și ultimele cuvinte al fetiței pe care i le-a spus atacatorului. „Ea a stat în calea răului care era în acel băiat nefericit și a spus: De ce faci asta? Oprește-te! Și a câștigat timp ca niște copii să fie salvați. Când ne vom întâlni în lumea cealaltă, îți vom mulțumi că ne-ai apărat și ne-ai protejat”, a dezvăluit Episcopul Hilarion.

Sute de lumânări au fost aprinse, iar trotuarul a fost acoperit cu flori albe. O carte de condoleanțe a fost deschisă, iar rând pe rând, sute de oameni au așternut pe hârtie cuvintele de rămas bun.

ADVERTISEMENT
Tags: