Life

Fiica Stelei Popescu a explicat de ce nu poate transforma vila actriței în casă memorială: “Nu au fost niciodată de acord”

Fiica Stelei Popescu nu poate transforma vila actriței în casă memorială și a explicat care este motivul. Cine nu este de acord cu ideea Doinei Maximilian?
23.11.2022 | 11:13
Fiica Stelei Popescu a explicat de ce nu poate transforma vila actritei in casa memoriala Nu au fost niciodata de acord
Ce se întâmplă cu casa memorială a Stelei Popescu. Doina Maximilian a explicat situația. Sura foto: Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Doina Maximilian, fiica adoptivă a Stelei Popescu, a dezvăluit motivul pentru care nu poate transforma vila actriței în casă memorială. Ce o oprește să-și pună ideea în practică?

Fiica Stelei Popescu nu poate transforma vila regretatei actrițe în casă memorială. Care este motivul

Stela Popescu s-a stins din viață acum cinci ani, lăsând un gol imens în inimile celor care au apreciat-o.

ADVERTISEMENT

Fiica ei și-ar fi dorit să-i aducă un omagiu și să transforme vila în care a locuit în casă memorială. Din păcate, acest lucru nu este posibil.

Doina Maximilian nu și-a putut duce planurile la bun sfârșit din cauza faptului că vecinii nu sunt de acord. Aceasta nu are ieșire la stradă, iar în ea mai locuiesc alte familii.

ADVERTISEMENT

Vila este legată de strada principală printr-o curte lungă și îngustă. Cei care locuiesc în ea nu sunt de acord ca aceasta să devină casă memorială din cauza haosului care s-ar crea.

“Pentru mine și pentru cei care cunosc cu adevărat chestiunea nu se pune problema unei Case Memoriale Stela Popescu.

ADVERTISEMENT

Fiindcă acolo unde a locuit în ultimii ani nu se poate face așa ceva. Nu are ieșire direct la stradă, în primul rând, casa fiind legată de strada principală de o curte lungă și îngustă.

Pe de altă parte, în aceeași casă mai locuiesc și azi alte zece familii, care nu au fost niciodată de acord cu așa ceva.

ADVERTISEMENT

Cine-și dorește un haos permanent la el acasă? Îi înțeleg perfect pe vecini!”, a declarat Doina Maximilian pentru impact.ro.

Nici la teatrul care poartă numele actriței nu poate fi organizat un muzeu. Acesta nu are propria sală, iar actorii de acolo joacă în săli închiriate.

Unde ar putea fi deschis un muzeu dedicat actriței

În plus, nici Primăria nu s-a implicat în această problemă. Fiica adoptivă a Stelei Popescu este de părere că cea mai bună soluție ar fi organizarea unui mic muzeu dedicat regretatei actrițe.

Muzeul ar putea fi în incinta Teatrului de Revistă “Constantin Tănase”, care se află pe Calea Victoriei.

“Ca atare, singura soluție viabilă rămâne Teatrul ‘Constantin Tănase’, teatrul de suflet și al ei, și al tatălui meu, Mihai Maximilian.

Tot acolo vom încerca să organizăm și un festival dedicat memoriei sale.”, a mai spus Doina Maximilian pentru aceeași sursă.

Vasile Muraru, directorul Teatrului de Revistă “Constantin Tănase”, susține ideea fiicei adoptive a regretatei actrițe.

Au rămas numeroase obiecte vestimentare, premii și piese de mobilier care i-au aparținut Stelei Popescu și pe care Doina Maximilian vrea să le predea teatrului. În schimb, aceasta preferă un muzeu.

“După mine, un muzeu, de mici dimensiuni, despre viața artistei, are șanse mari să fie inaugurat în decembrie, anul viitor, în preajma zilei sale de naștere. Acolo, la ‘Tănase’!

Nu vreau să-l deschidem în noiembrie, luna în care s-a despărțit de noi, ci în decembrie, luna în care a venit pe lume!”, a adăugat fiica Stelei Popescu. 

ADVERTISEMENT