Life

Filmul Avatar, Calea Apei și războiul influențează moda în 2023! Cum să te îmbraci ca să furi toate privirile

Celebrul creator de modă, Alin Gălățescu anunță că în noul an o amprentă marcantă în materie de culori va avea războiul, dar și pelicula Avatar.
28.01.2023 | 13:00
Filmul Avatar Calea Apei si razboiul influenteaza moda in 2023 Cum sa te imbraci ca sa furi toate privirile
ADVERTISEMENT

La o șuetă despre modă, culori și trenduri în 2023, Alin Gălățescu, unul dintre cei mai renumiți cristici vestimentari din România, ne pune la curent cu noutățile pe care le aduce noul an. Schimbările sociale, filmele și tot ceea ce se întâmplă în lume își lasă o amprentă marcantă, chiar și asupra vestimentației, iar ținutele în tonuri de albastru, verde kaki vor și la mare căutare.

Moda în 2023, marcată de război și de distribuția lui James Cameron

Aflat la avanpremiera filmului Babylon, Alin Gălățescu și-a exprimat părerea despre trendurile din 2023 și despre ceea ce se poartă, în materie de piese vestimentare. Acesta admite că ne aflăm pe un teren mișcător, și oamenii nu mai știu cum să se poziționeze când vine vorba de modă, însă, el este de părere că un singur lucru este esențial, și anume, să-ți păstrezi direcția stilului ales. Consecvența pare să fie cheia.

ADVERTISEMENT

Cel mai important este să înțelegem că fiecare om trebuie să poarte ce îl reprezintă. Ceea ce nu este un clișeu, ci o libertate acordată de modă, pentru că sunt foarte multe curente care se intersectează.

Însă, singura cerință este să fii foarte consecvent pe direcția pe care o alegi. Adică, nu poți fi astăzi romantic, mâine punk, poimâine minimal, apoi maximalist și așa mai departe. Îți găsești o direcție a stilului și rămâi consecvent”, a declarat Alin Gălățescu.

ADVERTISEMENT

Rochiile scurte, șlițurile mari pe picior, decupaje sunt un ”must” în anul 2023

În privința pieselor care nu trebuie să ne lipsească din garderobă în anul 2023, acesta susține că: ”Hai să zicem că nu poate să lipsească un smoking anul acesta, o geacă de motor.

Pentru femei niște rochii scurte, pentru cele care pot purta, dacă nu, foarte lungi. Șlițurile rămân extrem de mari pe picior. Decupaje. Matlasaje în perioada aceasta de tranzit. Nu știm cât durează. Poate fi până în aprilie, dar să sperăm că nu. În rest, libertate totală”, a mai completat renumitul designer.

ADVERTISEMENT

Alin Gălățescu: ”Viva magenta care este culoarea anului”

La capitolul culoare, must have-ul constră într-un dialog între nuanțele neutre de negrul, alb casual, bej și tonurile tari de albastru, verde kaki, asta pe lângă viva magenta, care este clar, pata de lumină care scoate ținutele din anonimat. Chiar colecția lui Alin Gălățescu, de la sfârșitul anului 2022, dedicată marelui Valentino, este realizată în jurul acestui pigment.

Pe lângă acel viva magenta care s-a potrivit foarte bine pe ultima mea colecție de la sfârșitul anului 2022, dedicată marelui Valentino, la împlinirea celor 90 de ani de viață, 60 de ani de brand și 45 de ani de creație, care a introdus în istoria modei roșu Valentino, și, prin actualul designer al casei, a introdus chiar și pink Valentino.

ADVERTISEMENT

Acest viva magenta care este culoarea anului, din întâmplare sau nu, pentru mine este o combinație între pink Valentino și red Valentino. Ceea ce mi se pare o coincidență fericită și interesantă.

În rest se merge pe foarte mult alb, dar un alb casual, nu are nicio treabă cu mireasa. După aceea, bejul va fi în opinia mea culoarea preponderentă. Negrul rezistă în continuare. Culorile tari în dialog cu nuanțele neutre. Negru, alb și bej pe deoparte, iar pe cealaltă parte albastru, verdele, mai degrabă spre kaki”, a precizat creatorul de modă pentru FANATIK.

Filmul Avatar, Calea Apei influențează moda în 2023

Toate tonalitățile de culoare din 2023 sunt influențate de ceea ce se întâmplă în societate, dar și de filmul Avatar, unul dintre cele mai vizionate pelicule din toate timpurile. Astfel, Alin Gălățescu explică: ”Foarte mult albastru datorită influenței pe care o să o aibă Avatar în cultura universală (n.r. râde).

Glumesc, dar sigur va avea o priză asupra a milioane de oameni și atunci culoarea respectivă va deveni foarte familiară pentru un număr impresionante de persoane”.

Războiul, amprentă adâncă lăsată în fashion

El este de părere, de asemenea, că și verdele va fi preponderent, deoarece ne-am familiarizat cu războiul, devenind parte din viețile noastre.

Verdele, mai degrabă spre kaki, pentru că, din nefericire, va veni pe filiera războiului care sunt șanse foarte mari să nu se termine nici în 2023. Va lăsa urme în continuare, inclusiv în fashion pentru că moda este un limbaj, care este în strânsă relație cu socialul și automat cu toată industria indusă de război”, a mai spus vedeta.

ADVERTISEMENT