Life

Filmul care va umple sălile de cinema la primăvară. E considerat printre cele mai bune SF-uri din toate timpurile: ”Uluitor”

Dune: partea a doua, se anunță a fi printre cele mai bune filme SF din istorie, producția regizată de Denis Villeneuve urmând să ajungă și în România.
17.02.2024 | 17:33
Filmul care va umple salile de cinema la primavara E considerat printre cele mai bune SFuri din toate timpurile Uluitor
Dune: Partea a doua a avut premiera mondială și urmează să ajungă în România / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Dune, filmul ajuns la partea a doua și regizat de genialul Denis Villeneuve, a fost primit de criticii din domenii cu aplauze și cuvinte care anunță că producția este printre cele mai bune SF-uri făcute vreodată.

Dune, filmul făcut după cartea simbol a SF-ului

Dune nu este la prima ecranizare. Dar, pare-se, dacă cele anterioare au fost discutabile ca și calitate, de această dată se va transforma într-un fenomen cinematografic. Iar criticii care au văzut, în premieră, filmul care va ajunge în cinematografe din această primăvară sunt absolut încântați.

ADVERTISEMENT

Regizorul Denis Villeneuve, cel care i-a ales pentru rolurile principale pe actori de renume precum Timothée Chalamet (Paul Atreides), Zendaya (Chani), Josh Brolin (Gurney Halleck), Javier Bardem (Stilgar), Dave Bautista (Rabban Harkonnen), Rebecca Ferguson (Jessica), Jason Momoa (Duncan Idaho), Stellan Skarsgård (baronul Vladimir Harkonnen), Austin Butler (Feyd Harkonnen) sau Oscar Isaac (Leto Atreides), pare să fi dat lovitura. Din nou, pentur că și prima parte a seriei Dune a fost aplaudată de întreaga lume.

„Dune: Partea a doua este al naibii de impresionant”, a scris Gregory Ellwood din The Playlist, citat de Variety. „Villeneuve creează câteva momente cu adevărat vizionare. Austin Butler oferă o performanță cu adevărat transformatoare (și nu vorbește nici de machiaj). Final foarte emoționant. Un pic lung? Da. Am uitat că l-am văzut a doua zi? Da. Totuși, va fi fantastic”, mai spune el.

ADVERTISEMENT

”Dune: Partea a doua este un triumf. Chiar mai bun decât prima parte, dar mult mai intim. Denis Villeneuve reușește să simplifice a doua jumătate a cărții într-o epopee captivantă, plină de acțiune. Secvențele de luptă, uluitoare. Zendaya este vedeta”, a notat un alt critic, pe platforma X.

Trebuie să amintim că Dune este ecranizarea cărții omonime, scrisă de Franck Herbert. Considerată o adevărată ”biblie” a SF-ului, cartea s-a bucurat de un succes fantastic de-a lungul celor șase volume care o compun.

ADVERTISEMENT

Dune: partea a doua va fi și în cinematografele din România

„Dune este o călătorie mitică și încărcată de emoții a unui erou, ea spune povestea lui Paul Atreides, un tânăr genial și talentat născut cu un destin mai măreț decât și-l poate închipui, care trebuie să călătorească până pe cea mai periculoasă planetă din univers pentru a asigura viitorul familiei și al poporului său.

Pe măsură ce forțele răuvoitoare intră într-un conflict cu privire la probabil cea mai prețioasă resursă în existență, un bun care poate descătușa potențialul complet al omenirii, în care doar cei care își pot învinge frica vor supraviețui”, este prezentarea oficială făcută filmului.

ADVERTISEMENT

Dar, pare-se, cuvintele folosite sunt prea puține pentru a explica complexitatea acțiunii care are loc în Dune, fie el filmul sau cartea. Din păcate însă, pare-se, Denis Villeneuve nu se va încumeta să ecranizeze decât povestea prezentată în primele volume ale cărții. Iar fanii genului SF sunt, cu siguranță, dezamăgiți că niciun regizor nu îndrăznește să filmeze povestea de după luptele duse de Paul Atreides.

Prima parte a filmului Dune a fost un adevărat succes de box-office. Producția a încasat peste 400 de milioane de dolari doar în Statele Unite, în câteva săptămâni de la lansare. Suma a fost, cu siguranță, dublată de succesul pe care l-a avut în Europa și Asia.

Dune: Partea a doua va ajunge în România începând cu 1 martie. Premiera oficială a avut loc deja, la Londra, iar Zendaya a impresionat pe covorul roșu cu ținuta îndrăzneață pe care a abordat-o. Un costum metalic, care i-a pus în valoare formele și care amintea de genul filmului în care joacă rolul iubitei lui Paul Atreides, Chani, a captat atenția tuturor.

ADVERTISEMENT
Tags: