Sport

Final dramatic în Rugby Championship! Noua Zeelandă a marcat un eseu la ultima fază împotriva Australiei și a câștigat Bledisloe Cup. Video

Naționala de rugby a Noii Zeelande a învins Australia la Melbourne cu 39-37 după ce a înscris un eseu în prelungirile meciului.
16.09.2022 | 13:53
Final dramatic in Rugby Championship Noua Zeelanda a marcat un eseu la ultima faza impotriva Australiei si a castigat Bledisloe Cup Video
Noua Zeelandă a învins Australia cu 39-37 la Melbourne, după un eseu marcat la ultima fază. sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Nebunie maximă în penultima etapă din Rugby Championship, versiunea Turneului celor 6 Națiuni din Emisfera Sudică. Noua Zeelandă a învins Australia cu 39-37 la capătul unuia dintre cele mai spectaculoase și mai dramatice meciuri din istoria rugby-ului.

Australia a avut doi jucători eliminați pentru 10 minute în finalul primei reprize

Marvel Stadium din Melbourne a fost scena unei veritabile producții de cinci stele cu adevărați super-eroi. După o primă repriză echilibrată, încheiată la egalitate, scor 10-10, faimoșii All Blacks au pus stăpânire pe joc și au început să înscrie eseuri la foc automat, profitând de cele două cartonașe galbene primite în același minut 36 de Tom Wright și Dacry Swain.

ADVERTISEMENT

În 15 contra 13 timp de zece minute, naționala de rugby a Noii Zeelande a culcat de trei ori balonul în terenul de țintă al gazdelor în primul sfert de oră din a doua repriză prin Samisoni Taukei’aho, Richie Mo’unga și Will Jordan.

Astfel, în minutul 56, scorul devenise deja 31-13 în favoarea All Blacks, dar odată restabilit echilibrul numeric pe teren, Australia a revenit la viață, împinsă de la spate și de efervescentul public din Melbourne.

ADVERTISEMENT

Australienii au înscris trei eseuri în 12 minute

Reprezentativa Wallabies a răspuns tot prin trei eseuri marcate între minutul 61 și 73, dintre care două au fost opera lui Andrew Kellaway și unul al lui Pete Samu, restabilind egalitatea: 34-34.

Gazdele au trecut apoi la conducere cu trei minute înainte de finalul jocului în urma unei lovituri de pedeapsă transformate impecabil de Nic White de la 48 de metri de buturile adverse, scor 37-34.

ADVERTISEMENT

Ultimul cuvânt l-a avut, însă, Noua Zeelandă care a mai reușit un eseu prin Jordie Barrett la 35 de secunde după ce se auzise sirena ce marchează terminarea timpului regulamentar.

All Blacks au câștigat Bledisloe Cup pentru a 20-a oară la rând

All Blacks s-au impus cu 39-37 și au cucerit, astfel, Bledisloe Cup pentru al 20-lea an consecutiv. Totodată, Noua Zeelandă și-a consolidat poziția de lider în Rugby Championship, cu 14 puncte, cu patru mai mult decât Australia și cu cinci puncte peste Africa de Sud și Argentina, care se vor întâlni pe 17 septembrie.

ADVERTISEMENT

În ultima rundă a ediției din acest sezon a Rugby Championship, Australia va avea ocazia revanșei pe 24 septembrie în confruntarea de pe Eden Park din Auckland.

ADVERTISEMENT