Sport

Finala Cupei României, ultimul meci din carieră pentru Octavian Șovre: ”Nu mai aveam motivație”

Arbitrul asistent Octavian Șovre și-a încheiat cariera odată cu meciul Astra - U Craiova, din finala Cupei României.
23.05.2021 | 13:48
Finala Cupei Romaniei ultimul meci din cariera pentru Octavian Sovre Nu mai aveam motivatie
ADVERTISEMENT

Șovre a ajuns la limita de vârstă și pune astfel punct înei cariere de 21 de ani în Liga 1, dar cu regretul că nu va putea merge la Euro.

El a fost retras de UEFA din brigada lui Ovidiu Hațegan, după ce în jurul său s-a creat un scandal imens pentru că i-a cerut un autograf lui Erling Haaland la finalul unui meci din Champions League.

ADVERTISEMENT

Octavian Șovre s-a retras oficial după finala Cupei României

În urma decizie forului continental, pentru Octavian Șovre finala Cupei României câștigată de U Craiova în prelungiri cu Astra Giurgiu a însemnat ultimul meci din carieră.

De altfel, FRF a și organizat o festivitate în care l-a premiat pe arbitrul asistent pentru întreaga sa carieră: ”Mă încearcă un sentiment de satisfacție și împlinire. Am avut 21 de sezoane în Liga 1. Vă spun sincer că motivație personală nu mai aveam.

ADVERTISEMENT

Știți foarte bine istoricul meu recent, era ca scop Euro 2020. Ulterior, din cauza pandemiei s-a amânat cu un an de zile, nu am fost selecționat, pentru mine este un sfârșit”, a declarat Șovre la finalul întâlnirii de la Ploiești.

Asistentul nu regretă gestul cu Haaland

Octavian Șovre a vorbit și despre povestea autografului luat de la atacantul Borussiei Dortmund, Erling Haaland, și consideră că în ciuda faptului că gestul său a fost unul nobil ar fi trebuit să respecte regulile.

ADVERTISEMENT

”Am solicitat și eu jucatorului Haaland un autograf… probabil a fost un cumul de factori cu meciul de la Paris și UEFA a considerat că trebuie să… Nu regret că a cerut acel autograf. Cum v-am mai spus, am mai făcut-o și anterior, s-a întâmplat ce s-a întâmplat, asta a fost să fie.

A fost un gest nobil, dar, după cum bine stiți, trăim într-o lume a regulilor pe care eu trebuia să le respect. Ar fi putut fi anumite excepții. Probabil așa s-a considerat. Cred că arbitrii sunt și ei oameni, au și ei anumite doleanțe”, a mai spus asistentul.

ADVERTISEMENT

Șovre, apărat de președintele CNCD

Arbitrul asistent Octavian Şovre a devenit celebru în toată lumea după ce i-a cerut un autograf lui Erling Haaland la finalul partidei Manchester City – Borussia Dortmund, în sferturile Ligii Campionilor. Roberto Rosetti, şeful arbitrilor UEFA, a calificat gestul ca inacceptabil.

Octavian Șovre a vizitat Asociația SOS Autism Bihor și le-a predat deja celebrele cartonașe semnate de Erling Haaland. Alături de cele două cartonașe, la Asociație au ajuns mai multe tricouri donate de nume importante din fotbalul românesc care s-au alăturat cauzei.

Asztalos Csaba, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, a salutat inițiativa arbitrului și a vorbit despre problemele pe care le au oamenii cu autism. Asztalos a menționat marginalizarea la care sunt supuși copiii cu autism și sindromul ADHD în școlile din România.

ADVERTISEMENT