Sport

Flavius Stoican nu se teme că liderii vestiarului l-ar putea sabota: „Sunt și fratele lor, și tatăl lor și cel mai dur om”

Tehnicianul alb-roșilor nu se teme că liderii vestiarului i-ar putea pune bețe în roate în noul mandat pe banca lui Dinamo: „Eu nu cred în sabotajul jucătorilor”.
04.01.2022 | 16:28
Flavius Stoican nu se teme ca liderii vestiarului lar putea sabota Sunt si fratele lor si tatal lor si cel mai dur om
ADVERTISEMENT

Chiar dacă predecesorul său, Mircea Rednic, a avut nenumărate conflicte cu Steliano Filip, Cosmin Matei, Deian Sorescu și ceilalți lideri ai vestiarului dinamovist, Flavius Stoican e convins că-i va atrage de partea sa, dar avertizează: nu va tolera sub nicio formă lipsa de implicare pe teren.

Flavius Stoican nu crede că liderii vestiarului vor încerca să-l saboteze

Când aud de liderii vestiarului… cine sunt liderii? Steliano Filip, Matei, jucători pe care eu îi apreciez, jucători despre care eu sunt convins că nu au uitat fotbalul, sper să aibă starea de spirit necesară și eu am încredere în ei în momentele dificile și nu numai.

ADVERTISEMENT

Jucătorii sunt mai mulți decât antrenorul, de-asta a plecat Mircea Rednic. N-a fost să fie, asta consider eu, nu cred că există antrenor care să nu își dorească rezultate. Eu nu cred în sabotajul jucătorilor, nu sunt pe aceeași lungime de undă.

Cred că evoluția jucătorilor a fost maximă la acel respectiv. Dacă ei fac ceea ce le transmit, nu am nicio problemă. Sunt și fratele lor, și tatăl lor și cel mai dur om. Sunt momente când văd nesimțire pe teren și neimplicare, atunci într-adevăr explodez”, a declarat Flavius Stoican, la sosirea din vacanță. După 21 de etape, Dinamo ocupă penultima poziție în Casa Pariurilor Liga 1, cu doar 12 puncte și are mari emoții în privința retrogradării.

ADVERTISEMENT

„Avem nevoie de Sorescu de dinainte, cel care era la echipa națională”

De asemenea, tehnicianul i-a asigurat pe suporteri că va face tot posibilul pentru a-l readuce pe Deian Sorescu la forma din debutul acestui sezon, când a marcat cinci goluri și a intrat în circuitul echipei naționale. FANATIK a dezvăluit, însă, în exclusivitate, chiar în prima zi a anului, că Universitatea Craiova a făcut deja o ofertă pentru fostul căpitan al alb-roșilor.

Dinamo are nevoie de Sorescu, fotbalistul de dinainte, pe care-l vedeam și eu la echipa națională. Îl apreciam foarte tare, sper să rămână sub comanda mea, să mă folosesc de calitățile lui.

ADVERTISEMENT

Și Steliano Filip poate face față presiunii. Eu sunt acolo să-l antrenez, să-l încurajez, dar depinde de evoluția lui. Repet, fotbalul nu se uită, important este să nu cedezi în momentele dificile.

Trebuie să te antrenezi la capacitate maximă, să-ți vezi de farfuriuța ta, acolo, ce ai de făcut, să nu ai alte gânduri, de plecări, de venire, să îți vezi de fotbal. Fotbal, fotbal, fotbal și clar ajungi la un nivel bun”, a mai spus Flavius Stoican.

ADVERTISEMENT

Iuliu Mureșan, criticat pentru demiterea lui Mircea Rednic

În schimb, Dinu Gheorghe – fost președinte al „câinilor” în 2015, pe când echipa era patronată de Ionuț Negoiță – nu se sfiește să pună tunurile pe Iuliu Mureșan pentru modul în care a fost îndepărtat Mircea Rednic.

Am vorbit de două-trei ori cu Rednic după ce a fost demis. Era afectat de modul în care a fost tratat. Nu se face așa la Dinamo! Probabil că Mureșan a confundat Dinamo cu un alt club mai mic, pe unde a fost el, dacă a fost.

Ar fi trebuit să-l cheme civilizat, să-i spună motivele. Nu să apară la televizor. Acum, Mureșan are vestiarul în mână, să le dea 20.000 de euro la Filip și la Matei, poate joacă mai bine”, a reacționat „Vamă”, conform prosport.ro.

ADVERTISEMENT