Life

Floarea rară care a apărut în România. Are o frumusețe aparte, dar poți fi amendat dacă o rupi

Floarea rară din România care a înflorit mult mai devreme anul acesta. Cei care o rup sau o distrug primesc amenzi usturătoare.
25.03.2024 | 19:55
Floarea rara care a aparut in Romania Are o frumusete aparte dar poti fi amendat daca o rupi
Floarea rară din România care durează o singură săptămână pe an și care îți poate aduce amenzi usturătoare. Sursa foto: Freepik, Facebook/ Regia Naționala a Pădurilor - Romsilva
ADVERTISEMENT

România este una dintre cele mai bogate țări la capitolul floră și faună. La noi în țară, există sute de specii de plante, unele mai frumoase decât altele. Ceea ce trebuie să știe toți românii este faptul că frumusețea unora vine la pachet cu amenzi usturătoare. Iată ce plantă rară te poate face bun de plată dacă o rupi!

Florea rară din România a cărei durată de viață este o singură săptămână pe an

Primăvara și-a intrat în drepturi, atât calendaristic, cât și meteorologic. De acum încolo, vom putea asista la unul dintre cele mai frumoase fenomene și anume, trezirea la viață a naturii.

ADVERTISEMENT

Mii de plante vor începe să înflorească și vor crea un adevărat spectacol vizual și olfactiv. Florile îi vor ademeni pe mulți, însă, este foarte important de știut faptul că unele dintre ele fac parte din categoria plantelor rare.

Aceste plante sunt mereu ocrotite de lege, iar cine le rupe, este bun de plată. Amenzile nu sunt deloc unele mici, astfel că va trebui să te gândești de două ori înainte de a rupe una dintre aceste plante.

ADVERTISEMENT

Speciile de plante rare din România sunt numeroase. De pe această listă face parte și laleaua pestriță sau, așa cum este cunoscută în termeni științifici, Fritillaria meleagris. Este interzisă ruperea ei, iar cei care recurg la un astfel de gest vor plăti amenzi uriașe.

Cei care rup laleaua pestriță riscă amenzi de mii de lei

Cei de la Regia Națională a Pădurilor – Romsilva au postat un mesaj pe Facebook, în speranța de a aduce la cunoștință tuturor riscurile la care se expun dacă rup laleaua pestriță. Fiind o specie rară, aceasta este protejată prin lege și este un adevărat monument al naturii.

ADVERTISEMENT

Românii care văd laleaua pestriță se pot poza cu ea și pot împărtăși imaginile cu cei dragi. Pozele trebuie și ele făcute în condiții de siguranță și cu mare atenție, astfel încât că nu pună în pericol floarea.

”SUNT OCROTITE DE LEGE ȘI NU AVEȚI VOIE SĂ LE RUPEȚI! Vă rugăm să NU RUPEȚI FLORILE! Locul lor e în natură unde le puteți admira și fotografia, dacă doriți să le păstrați ca amintire.”, este o parte din mesajul postat de Romsilva.

ADVERTISEMENT

Laleaua pestriță a început să înflorească și poate fi admirată în mai multe zone din țară, printre care Timiș, Gorj, Vaslui, Cluj, dar și altele. Românii nu se vor bucura prea mult de frumusețea ei, căci durata sa de viață este de maxim o săptămână, în funcție de condițiile meteo.

Amenzile pentru ruperea unei astfel de flori sunt uriașe. Românii care aleg să ignore legea și rup laleaua pestriță plătesc amenzi cuprinse între 3.000 și 7.500 de lei.

ADVERTISEMENT