Sport

Mesajul selecționerului Florentin Pera înainte de debutul României la Euro: “Vom lupta cu toate resursele!”. Exclusiv

Selecționerul României, Florentin Pera, a transmis un mesaj fanilor prin intermediul FANATIK, înainte de debutul naționalei la Campionatul European.
05.11.2022 | 14:10
Mesajul selectionerului Florentin Pera inainte de debutul Romaniei la Euro Vom lupta cu toate resursele Exclusiv
Mesajul selecționerului Florentin Pera înainte de debutul României la Euro: "Vom lupta cu toate resursele!". Sursa foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

România debutează sâmbătă, de la ora 21:30 la Campionatul Mondial de handbal feminin. Va fi un test dificil pentru “tricolore”, care vor întâlni Ţările de Jos, campioana mondială din 2019.

Mesajul selecționerului Florentin Pera înainte de debutul României la Euro: “Speranta noastră este să aliniem cea mai bună formulă de joc”

Înaintea primului meci, Florentin Pera a transmis un mesaj de încredere pentru fani, spunând că echipa va da 100% în meciurile de la Euro pentru a obţine cel mai bun rezultat posibil, în condiţiile în care România merge la acest turneu final cu cinci debutante:

ADVERTISEMENT

“Este un început de drum pe care îl tratăm cu încredere, respectăm adversarul însă ne dorim ce este mai bun pentru naționala României.

Speranta noastră este să aliniem cea mai bună formulă de joc în acest meci având în vedere problemele medicale cu care ne-am confruntat până în acest moment.

ADVERTISEMENT

Starea de spirit este bună și mă bazez pe puterea grupului. Vom lupta cu toate resursele pentru a ne ridica la așteptările propriilor noștri suporteri”, a declarat Florentin Pera pentru FANATIK.

România, într-o grupă dificilă!

România mai este în grupă cu Franţa şi Macedonia de Nord. În grupele principale se califică primele trei echipe, iar în faza următoare vor continua cu punctele obţinute împotriva celorlalte echipe calificate.

ADVERTISEMENT

“Tricolorele” nu vor avea o misiune deloc uşoară, în condiţiile în care al doilea meci va fi împotriva campioanei olimpice, Franţa. Ultima confruntare a grupei preliminare va fi împotriva Macedoniei de Nord, care va avea avantajul de a disputa meciul pe teren propriu.

Naţionala feminină, decimată de absenţe

Dacă va trece mai departe, România va juca în grupele principale cu trei echipe din grupa D, formată din: Germania, Spania, Polonia şi Muntenegru. Primele două formaţii clasate în grupele principale merg în semifinalele competiţiei.

ADVERTISEMENT

Naţionala de handbal feminin a României are nu mai puţin de 10 absenţe, din cauza accidentărilor şi a criteriilor de vaccinare. Mai multe jucătoare au refuzat să se vaccineze în doză completă şi astfel nu vor putea participa la Euro.

  • 12 este locul ocupat de România la Euro 2020
  • 15 ediţii ale Campionatului European au avut loc până acum
ADVERTISEMENT