Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Florentin Petre pune lupa pe „câini”: „Dinamo e în scădere. Probabil îi apasă presiunea momentului”

Florentin Petre, fostul fotbalist al celor de la Dinamo București, crede că echipa din Ștefan cel Mare este în scădere de formă din cauza presiunii momentului.
02.04.2024 | 21:32
Florentin Petre pune lupa pe caini Dinamo e in scadere Probabil ii apasa presiunea momentului
Florentin Petre pune lupa pe „câini”: „Dinamo e în scădere. Probabil îi apasă presiunea momentului”. Sursa foto: colaj Fanatik,
ADVERTISEMENT

Florentin Petre, jucătorul care s-a consacrat la Dinamo București, a vorbit la FANATIK SUPERLIGA despre situația clubului din Ștefan cel Mare. Fostul mijlocaș este de părere că „roș-albii” resimt presiunea momentului prin care aceștia trec în prezent.

Florentin Petre a vorbit despre prestația „câinilor” în partida Dinamo – Petrolul 1-1: „Meritau mult mai mult”

Fostul dinamovist crede că echipa din Ștefan cel Mare merita mult mai mult în partida cu Petrolul, partidă în care Dinamo a fost egalată în minutul 90+13.

ADVERTISEMENT

„Ce să spun despre Dinamo? Îmi pare rău de situația pe care au întâlnit-o aseară, chiar nu meritau. Ei meritau mult mai mult din meciul cu Petrolul, mai puțin în ultimele 20 de minute. Până la penalty, dacă liniile erau trase cum trebuie, s-ar putea să fi fost puțin offside.

Într-adevăr, în lupta pe care jucătorii au avut în careul de 6 metri, a profitat jucătorul celor de la Petrolul mai mult decât Amzar, copil fiind, a tras puțin de el. Dar astea sunt lupte de careu, se întâmplă mereu la cornere, faze fixe, sunt lupte de careu pe care ar trebui să le gestioneze altfel arbitrul. Nu a fost penalty.

ADVERTISEMENT

Ținând cont de ocaziile pe care Petrolul le-a avut, egalul a fost ok din punctul meu de vedere. Dacă ar fi câștigat era ceva extraordinar, Dumnezeu i-ar fi ajutat foarte mult în momentul de față. Dacă câștigau, ieșeau din zona roșie și astea două puncte s-ar putea să fie extrem de importante”, a declarat fostul mijlocaș al lui Dinamo, Florentin Petre, la emisiunea FANATIK SUPERLIGA, emisiune care este live în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30, în direct pe site-ul FANATIK.RO.

Florentin Petre a vorbit și despre forma slabă a lui Dinamo: „Îi apasă foarte mult și situația momentului”

Florentin Petre, care în prezent antrenează pe Unirea Ungheni, echipă care se află în Liga a 3-a, e de părere că forma slabă a „câinilor” se datorează și din cauza presiunii de a nu retrograda.

ADVERTISEMENT

„Da, Dinamo ca joc, ca și reacție, ca și rapiditate, prospețime este într-o scădere de formă. Poate că-i apasă foarte mult și situația momentului, pentru că sunt jucători pregătiți pentru o anumită presiune și jucători care cedează, mai ales atunci când sunt în situații grele.

Probabil că s-au trezit cu un avantaj destul de mare, ceva s-a întâmplat, au avut foarte mult de suferit, mai ales pe final. Ținând cont de situație, probabil că presiunea este foarte mare. Kopic trebuia să gestioneze foarte mult ultimele 20 de minute. Ca și strategie, pe ultima parte a jocului, a greșit Kopic. El trebuia să schimbe strategia, să facă presingul mult mai în față, să se apere mult mai sus, departe de poartă, pentru că se vedea că Petrolul forțează.

ADVERTISEMENT

În momentul când te aperi cu echipa sus, când faci presingul sus, nu lași adversarul să vină peste tine, nu faci schimbările pe care le-ai făcut. Greșeala asta, a lui Amzar, se lăsa așteaptă. Patru etape de suspendare au fost mult, cred că două erau ok. Dinamo fără suporteri e ca nunta fără lăutari. E ca și cum îți chemi un DJ și nu îți reglează cum trebuie sonorizarea”, a mai adăugat fostul fotbalist la FANATIK SUPERLIGA.

„Dinamo e în scădere. Probabil îi apasă presiunea momentului”

ADVERTISEMENT