Sport

Florin Bratu este noul selecționer al României U21! A fost prezentat oficial: “E greu să refuzi”

Federația Română de Fotbal a anunțat, printr-un comunicat oficial, că Florin Bratu este noul selecționer al naționalei U21.
10.08.2021 | 12:30
Florin Bratu este noul selectioner al Romaniei U21 A fost prezentat oficial E greu sa refuzi
ADVERTISEMENT
10-08-2021
09:32

Florin Bratu a fost prezentat oficial la naţionala României U21

Marţi, Florin Bratu a fost prezentat oficial drept noul selecţioner al naţionalei României U21. Fostul internaţional a susţinut prima conferinţă de presă în noua sa calitate.

“Mă bucur și este o provocare imensă pentru mine. Vreau ca în acești doi ani să formez un grup foarte bun cu care să atacăm Campionatul European (n.r. ediţia din 2023 este organizată de România şi Georgia) și să avem rezultate.

Cea mai mare provocare pot spune că, schimbându-se generațiile acum, este să formez un grup. Asta înseamnă că trebuie să vedem mulți jucători și să îi evaluăm foarte bine, să apară și să avem continuitate cu ei la echipa națională.

Am semnat pe o perioadă de doi ani și va fi staff-ul alături de care a semnat și Adi Mutu. În momentul de față, zic eu că avem o masă bună de jucători din care putem alege.

Când vine vorba despre echipa națională, e foarte greu să refuzi. Eu am antrenat șase ani la echipe de club și când a venit această oportunitate am luat-o ca pe o provocare pe care vreau să o duc la bun sfârșit”, a declarat Florin Bratu.

Ultima dată, Florin Bratu a antrenat-o pe Concordia Chiajna, formație de care s-a despărțit în noiembrie 2020.

De-alungul timpului, Florin Bratu a antrenat la Dinamo U19, cu care a câștigat Liga Elitelor în 2017, la România U18, Dinamo București, Aerostar Bacău, Turris Oltul și Concordia Chiajna.

ADVERTISEMENT

Florin Bratu este noul selecționer al României U21

FRF a anunțat instalarea lui Florin Bratu pe banca naționalei U21. Noul selecționer susține că obiectivele sale sunt acelea de a aduce tineri jucători în prim plan pentru reprezentativa de seniori și să califice din nou România la Jocurile Olimpice.

„E o mare provocare, mereu mi-am dorit să antrenez echipa națională și îmi doresc să fac performanță.

ADVERTISEMENT

Nu e ușor, vin după Mirel Rădoi și Adrian Mutu, doi selecționeri care au făcut o figură frumoasă la turneele finale, dar nu mă sperie.

Obiectivele mele sunt să aduc jucători în prim plan pentru prima reprezentativă și să calific din nou România la Jocurile Olimpice.

ADVERTISEMENT

Am avantajul că e o nouă generație U21 acum, dar e una pe care eu o cunosc, am antrenat-o la Under 18.

Am încredere că putem forma un grup unit, o echipă care să aibă rezultate”, a declarat Florin Bratu, la FRF TV.

ADVERTISEMENT

România U21 va juca o partidă amicală contra Angliei, pe 3 septembrie. În timp ce, pe data de 7 septembrie, va avea un meci de pregătire cu reprezentativa Georgiei. Ambele amicale se vor juca pe stadionul „Arcul de Triumf”.

Peste doi ani, România, alături de Georgia, va găzdui turneul final de la Campionatul European de Tineret 2023.

ADVERTISEMENT