News

Florin Călinescu revine pe scena politică. În ce condiții va candida la alegerile prezidențiale din 2024

Un nou candidat se angajează în cursa pentru prezidențiale. Florin Călinescu este noul aspirant la scaunului de la Cotroceni
26.02.2024 | 22:50
Florin Calinescu revine pe scena politica In ce conditii va candida la alegerile prezidentiale din 2024
Actorul Florin Călinescu se pregătește să revină în politică cu o nouă formațiune și candidează la prezidențiale. Sursa foto: Colaj Fanatik / Hepta.ro / Facebook / Florin Călinescu
ADVERTISEMENT

Actorul Florin Călinescu spune că va candida la alegerile prezidențiale din 2024 dacă noua sa formațiune politică va îndeplini anumite condiții care să-l ajute în cursa pentru Cotroceni

Florin Călinescu vrea scaunul de la Cotroceni

Actorul exprimat într-o apariție la Antena 3 CNN  că ar fi dispus să candideze la alegerile prezidențiale în cazul în care va observa un sprijin semnificativ din partea publicului pentru noua sa formațiune politică, despre care nu a dezvăluit detalii.

ADVERTISEMENT

Această declarație vine după un alt anunț făcut de el pe pagina de Facebook în urmă cu o săptămână și după candidatura sa din 2020 pentru Primăria Capitalei din partea Partidului Verde.

El a subliniat că va evalua sprijinul popular în contextul alegerilor europarlamentare și, în funcție de acesta, va lua o decizie cu privire la continuarea implicării politice. Călinescu a menționat că un semnal puternic de susținere ar putea duce la anunțarea oficială a candidaturii sale la alegerile prezidențiale.

ADVERTISEMENT

„M-am hotărât să intru ca la orice competiție serioasă la încălzire. Am încercat să explic în propria mea ogradă, pe internet pe social media, foarte clar. Întâi accesăm europarlamentarele ca să vedem ce spune populația. Dacă populația emite un semnal puternic și partidul pe care îl voi accesa. În 8-9 martie fac anunțul, după mărțișor și după prăjiturele, intrăm la europarlamentare.”, a spus pentru sursa citată Florin Călinescu.

Ce planuri are Florin Călinescu pentru România

În ceea ce privește obiectivele politice, actorul a sugerat că ar dori să transforme România într-o republică prezidențială pentru a reduce influența politică asupra instituțiilor statului. El a menționat că ar urma să organizeze un referendum în cazul în care ar fi ales președinte, pentru a întreba populația despre acest lucru.

ADVERTISEMENT

„Voi întreba populația dacă nu e cazul să facem republică prezidentială. Aș introduce și vot obligatoriu. Tu nu poti să fii cetățean al cetății dacă nu te exprimi când contează.”, a mai adăugat Florin Călinescu.

Călinescu a menționat că, în calitate de președinte, ar susține introducerea votului obligatoriu, argumentând că este o responsabilitate a cetățenilor să-și exprime opiniile prin vot în momentele importante pentru țară.

ADVERTISEMENT

România ar putea avea alegeri prezidențiale mai devreme decât termenul de drept din decembrie anul acesta. Premierul Ciolacu a vorbit recent despre trei scenarii privind data alegerilor prezidențiale, care ar putea fi între 1-15 septembrie, 8-22 septembrie sau 15-29 septembrie, iar senatorii au votat, luni, 26 februarie, proiectul de lege care ar permite românilor să meargă să-și aleagă președintele cu cel mult 90 de zile înainte de expirarea mandatului.

 

ADVERTISEMENT