News

Florin Cîțu anunță o creștere economică record. Val de ironii la postarea premierului: ”Nu mai suportăm atâta bunăstare. Nu ne mai încap Rolls-urile în parcare”

Florin Cîțu vine cu noi vești bune din domeniul economic, anunţând o nouă creștere record. Problema premierului este că cetățenii nu prea simt acest lucru, iar asta se vede cel mai bine în reacțiile ironice la postarea din online a oficialului.
27.10.2021 | 12:15
Florin Citu anunta o crestere economica record Val de ironii la postarea premierului Nu mai suportam atata bunastare Nu ne mai incap Rollsurile in parcare
ADVERTISEMENT

România traversează o cruntă criză sanitară la care se adaugă, implicit, și multe probleme economice pentru toate sectoarele de activitate. Cetățenii sunt loviți de creșterile de prețuri, majorări ale ratelor bancare și, în prag de sezon rece, de perspectiva unor facturi uriașe la gaze naturale și energie.

În tot acest context sumbru, premierul Florin Cîțu vine cu vești bune pe plan economic. Șeful Executivului scrie pe Facebook că România a înregistrat ”o creștere economică record” de la începutul anului.

ADVERTISEMENT

Situația ”roz” văzută de la Palatul Victoria nu este similară cu cea pe care o simt cetățenii obișnuiți. Postarea premierului a atras un val de ironii și critici. Românii nu înțeleg unde este bunăstarea pe care o indică Florin Cîțu în tot acest ocean de crize.

Florin Cîțu vorbește de o creștere economică record. Premierul, ironizat de cetățeni pe Facebook: ”Nu mai suportăm atâta bunăstare”

Premierul demis Florin Cîțu afirmă că Guvernul a promis la începutul anului creștere economică record și un deficit bugetar mai mic, fără creștere de taxe, ceea ce a și făcut.

ADVERTISEMENT

Din spusele liderului PNL, în această perioadă, deficitul bugetar a scăzut cu 2,6 puncte procentuale din produsul intern brut în raport cu anul trecut, atât prin creșterea veniturilor, cât și prin reducerea cheltuielilor.

”Am promis la începutul anului creştere economică record şi un deficit bugetar mai mic că urmare a creşterii veniturilor bugetare, fară să creştem taxe, şi controlul cheltuielilor bugetare. Asta am făcut.

ADVERTISEMENT

Execuţia bugetară la 9 luni de zile arată că într-o perioadă foarte scurtă de timp am pus economia României pe drumul corect, în ciuda diverselor turbulenţe cu care ţara se confruntă.

În această perioadă am reuşit reducerea deficitului bugetar cu 2,6 puncte procentuale din PIB în raport cu perioada similară a anului trecut. Am făcut această ajustare reuşind atât creşterea veniturilor, cât şi reducerea cheltuielilor, făcând în acelaşi timp plăţi excepţionale de 10,4 miliarde lei generate de epidemia COVID-19”, a scris Florin Cîţu, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

În postarea sa, Cîțu face din nou un apel la maturitate politică. ”Economia României crește, parametrii economici generali se îmbunătățesc, iar acum avem nevoie de maturitate politică pentru a susține trendul pozitiv”, se încheie mesajul premierului.

Val de ironii la postarea premierului de pe Facebook: ”Nu ne mai încap Rolls-urile în parcare”

La 3 ore de la postarea din online, mesajul cu vești bune pe parte economică expus de Florin Cîțu a înregistrat mii de reacții: comentarii și distribuiri.

Majoritatea comentariilor de la postarea premierului interimar sunt ironice. Cetățenii nu înțeleg unde vede Cîțu toate aceste creșteri economice.

”Când o simți omul în traiul lui și în portofel aceasta creștere atunci e creștere, nu din vorbele dumitale și pix. Cu creșterile aberante la facturi+scumpiri mari în toate ca efect a liberalizării, contributori care au murit de Covid sau și au pierdut locul de muncă și ținând cont ca nu producem nimic aș fi curioasă din ce anume crește economia!”, scrie o urmăritoare.

La polul opus, într-o ironie sublimă, un alt internaut îi cere premierului să stopeze acest bine general pentru că ”ne intoxicăm de atâtea icre negre”.

”Vă rugăm, domnule prim-ministru, opriți un pic creșterea aceasta economică! Nu mai suportăm atâta bunăstare. Nu ne mai încap Rolls-urile în parcare, iar copiii pun diamante în praștii. Avem doi medici pe cap de locuitor și totuși ne intoxicăm de atâtea icre negre”, este ironia acestuia.

Lui Florin Cîțu i se readuce aminte de Congresul PNL și se face o paralelă cu situația sanitară din țară.

”Şi în ultimele 10 zile au murit ceva mai mulţi oameni decât erau în sala aia de congres unde aţi avut un succes istoric. Poate reușiți să realizați cumva. Drama însă e departe de a se fi terminat. Felicitări, puţini politicieni se pot lăuda cu aşa ceva!”

Un alt internaut îi expune premierului realitatea cruntă de zi cu zi: ”Euro la 5 lei, combustibilul se duce spre 7 lei, preturi mărite la alimente, materiale de construcții, gaz, curent, ars spitale, școli, iar salariile au rămas la fel. Eu cred că mai degrabă #NuLuațiPrizonieri”.

Alte mesaje ironice la postarea premierului

  • Ați uitat să menționați asta: Ieri, Uzinele Dacia au achiziţionat concernele Daimler-Chrysler şi General Motors. În urma acestei tranzacții, România a plătit datoria Statelor Unite către Somalia şi Irak!”
  • Vă mulțumim domnule Prim-Ministru Florin Cîțu că ați transformat versurile băieților de la Cassa Loco în realitate.
  • Aşa este, domnule. După mulţi ani sub ciuma roşie când mâncam doar parizer (şi asta odată pe săptămână), când nu puteam plăti utilităţile, nu îmi permiteam o vacanţă acum de când cu guvernarea pnl am ajuns sa mănânc doar la restaurante, plec în vacanţă de 2 ori pe an în destinaţii exotice, de grija facturilor nici nu mai ştiu de ele, ca şi cum nici nu ar exista şi am mai şi economisit suficient încât sa îmi iau o casă de vacanţă la mare. Deci nemaipomenit. Sunteţi fabuloşi nu va lăsaţi dacă e nevoie sa va legaţi cu lanţuri în Palatul Victoria
  • O ducem atât de bine încât regretăm ce am votat în fiecare secundă! Să faci şcoala prin SUA şi să te compare lumea cu Dăncilă este adevărata ta realizare.
ADVERTISEMENT