News

Florin Cîțu, citat într-un dosar privind vechimea din PNL. Un liberal cere anularea derogării primite de premier

Premierul Florin Cîțu este citat de Tribunalul București într-un dosar privind vechimea sa în PNL. Un liberal de la Sectorul 1 cere anularea derogării primite de premier înainte de Congresul din 25 septembrie.
28.10.2021 | 12:19
Florin Citu citat intrun dosar privind vechimea din PNL Un liberal cere anularea derogarii primite de premier
ADVERTISEMENT

Candidatura lui Florin Cîțu pentru funcția de președinte PNL, depusă pe 18 august, a fost pusă sub semnul întrebării. Statutul partidului prevede o vechime de minimum 5 ani pentru ca un membru să poate candida la funcția de președinte.

Problema a fost rezolvată însă de Biroul Politic Național al partidului care, pe 18 și 23 august, a luat două decizii prin care Florin Cîţu a primit derogare de la condiţia vechimii pentru a putea candida la şefia PNL.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu, citat într-un dosar privind vechimea din PNL. Un liberal cere anularea derogării primite de premier

În septembrie, un membru PNL din Sectorul 1 a contestat în instanță decizia BPN al PNL prin care premierului i s-a acordat derogarea de vechime. În prezent, Cîțu a fost citat de Tribunalul București în acest caz, însă acesta a fost de negăsit.

Prin urmare, Tribunalul București a stabilit, miercuri, citarea prin agent procedural al instanței, a premierului, atât la sediul Guvernului cât și la sediul Partidului Național Liberal, scrie Știrpesurse.

ADVERTISEMENT

”Pentru termenul de miercuri al procesului, judecătoarea a încercat, prin grefieră, citarea telefonică sau prin e-mail, ambele obținute din mediul public online. La termenul de miercuri al procesului aceasta a anunțat însă că la niciunul dintre cele două contacte ale PNL nu a fost nimeni de găsit.

Nu s-a putut efectua citarea telefonică. Nu a răspuns nimeni deși doamna grefier a insistat telefonic. Avem o lipsă de procedură.

ADVERTISEMENT

Se impune citarea sa la sediul Guvernului. La adresa poștală a Guvernului. Citați prin agent procedural și refaceți procedura de citare către sediul PNL. Se pare că documentele nu au ajuns efectiv la domnul Cîțu. Actele comunicate pe acel e-mail nu au fost accesate de partidul din care domnia sa face parte.

Deci dispun citarea sa prin agent procedural la sediul PNL din aleea Modrogan 1 și prin agent procedural locul de muncă, care la acest moment e în cadrul Guvernului.

ADVERTISEMENT

Bănuiesc că domnia sa se prezintă în continuare acolo. I se vor.comunica citația si actele emise și depuse de partid în acest dosar”, a explicat magistratul în sala de judecată.

Procesul intentat de membrul PNL Sector 1, reluat pe 3 noiembrie

Sursa citată mai notează că, din pricina situație create, procesul intentat de Alexandru Pânișoară (PNL) se va relua în 3 noiembrie la Tribunalul București.

Pe 11 septembrie, Pânişoară a cerut Tribunalului Bucureşti să constate nulitatea deciziilor BPN nr 4/ 18.08.2021 şi 18/ 23.08.202. Primul act se referă la acordarea derogării de vechime pentru ca Florin Cîţu să poată candida la şefia PNL, iar cel de-al doilea reprezintă admiterea candidaturii.

”Nu am acţionat la comanda cuiva, ci din propria convingere, din asumare (…) Nu pot să tolerez, să mai tolerez, nelegiuirile care se fac la orice nivel, cu toate riscurile. Nu-l cunosc pe Florin Cîţu şi nici pe Orban, nu are legătura cu ei, cu circul care se petrece, ci cu faptul că PNL cauţionează abateri de la legi şi regulamente…

Poate ar fi gândit şi alţii acţiunea, dar nimeni n-a făcut nimic în sensul ăsta… Păcat, sper să înceapă şi restul colegilor să se trezească din amorţirea asta care a condus la derapaje şi abuzuri”, a scris Alexandru Pânişoară pe Facebook.

ADVERTISEMENT