News

Florin Cîţu face acuzaţii grave în ziua reuniunii NATO de la Bucureşti: “În guvernul Ciucă sunt oameni care au făcut propagandă pe bani pentru China”

Florin Cîţu acuză că în guvernul Ciucă sunt propagandişti pro-China. Fostul premier acuză că unii oamenii din actualul Executiv au militat pentru interesele Beijingului
29.11.2022 | 12:16
Florin Citu face acuzatii grave in ziua reuniunii NATO de la Bucuresti In guvernul Ciuca sunt oameni care au facut propaganda pe bani pentru China
Florin Cîţu spune că în guvernul Ciucă sunt propagandişti pro-China Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Fostul premier Florin Cîţu susţine într-o postare pe Facebook că în guvernul actual condus de Nicolae Ciucă sunt oameni care au făcut propagandă pe bani pentru China, el văzând în această stare de fapt motivele pentru care România se află într-o situaţie economică dificilă.

Singura ţară din UE care a exclus China din contractele cu statul

Florin Cîţu subliniază în postarea sa că România este singura ţară din Uniunea Europeană care a luat decizia să excludă firmele din China din toate contractele cu statul, decizia fiind luată chiar în timpul mandatului său de prim-ministru.

ADVERTISEMENT

“În 2021 am aprobat ordonanța 25 care exclude firmele din China din toate contractele cu statul român. România este singură țară din UE care a luat această decizie.

Astăzi vedem că tot mai multe țări, cel mai recent Marea Britanie, decid să meargă în această direcție”, arată Florin Cîţu, în postarea sa.

ADVERTISEMENT

După aceea, fost premier atrage atenţia asupra direcţiei greşite pe care merge guvernul care i-a succedat, condus de Nicolae Ciucă. “Din păcate, în guvernul de astăzi de la București există oameni care au făcut propagandă pe bani pentru China.

Când astfel de oameni sunt puși (și acceptați de instituțiile statului) să ia decizii în numele nostru, să nu ne mire că situația economică este dezastruoasă”, a mai notat el, chiar în ziua în care cei mai importanţi oamenii ai NATO şi şefi ai diplomaţiilor din cele mai puternice ţări se află la Bucureşti, pentru mai multe reuniuni importante.

ADVERTISEMENT

“Aceasta este încă o diferența majoră cu guvernările liberale din 2020 și 2021. Guvernările liberale nu ar fi permis niciodată ca cineva care a lucrat pentru propagandă chineză să facă parte din echipa guvernamentală.

Toate dictaturile au un termen de expirare. Poate se aude și la noi pentru că și aici sunt mulți care prefera un astfel de regim”, a concluzionat fostul premier Florin Cîţu.

ADVERTISEMENT

OUG 25 din 31 martie 2021, la care face referire fostul lider liberal, modifică radical accesul firmelor din state terțe, precum China, la achizițiile publice. Astfel, România nu va miza pe un parteneriat cu China nici în derularea contractelor pentru dezvoltarea reţelei 5G.

ADVERTISEMENT