News

Exclusiv. Decizie finală în procesul pe care Florin Cîțu l-a intentat fratelui său. Ce a decis instanța

Judecătorii au luat ultima decizie în procesul pe care fostul premier Florin Cîțu îl deschisese împotriva fratelui său, George. Actualul președinte al Senatului făcuse o plângere împotriva încheierii de carte funciară.
10.12.2021 | 16:23
Exclusiv Decizie finala in procesul pe care Florin Citu la intentat fratelui sau Ce a decis instanta
Fostul premier Florin Cîțu și fratele lui, George, au moștenit de la părinți 75 de hectare de teren forestier în Voineasa
ADVERTISEMENT

Familia lui Florin Cîțu (49 de ani), în prezent președintele Senatului, este una învățată cu instanțele din România. De exemplu, Vasile, tatăl fostului premier, a câștigat la tribunal, la începutul lunii octombrie, o sumă impresionantă, așa cum FANATIK a informat atunci în exclusivitate.

”Obligă pe pârâta-debitoare Comisia locală pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Voineasa să plătească reclamantului-creditor penalităţi în cuantum de 200 lei/zi de întârziere, începând cu data de 21.07.2019 până la executarea obligaţiei prevăzută în titlul executoriu. Definitivă. Astăzi, 06.10.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, notau magistrații Judecătoriei Brezoi.

ADVERTISEMENT

Astfel, Comisia locală pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Voineasa a trebuit să îi achite tatălui demnitarului despăgubiri de circa 160.000 lei, pentru că perioada cumulată consemnată de instanță ajungea la 800 de zile.

Florin Cîțu și fratele lui au primit de la părinți 75 de hectare de teren forestier în Voineasa

Acum 7 ani, Florin Cîțu și fratele lui, George, au primit o donație considerabilă din partea părinților Vasile și Elena (mama fostului premier a murit pe 4 iunie 2021). Pe lângă un teren și o casă în satul natal, frații Cîțu s-au ales și cu un teren forestier de 75 de hectare, amplasat pe raza localității Voineasa.

ADVERTISEMENT

În 2019, nemulțumit de ”încheierea de carte funciară”, Florin Cîțu a depus o plângere la tribunal, magistrații Judecătoriei Brezoi având astfel pe rol o cauză în care fostul premier apărea ca ”petent”, iar fratele George juca rolului ”intimatului”.

Potrivit FANATIK, miercuri, 8 decembrie, Judecătoria Brezoi a dat verdictul final în procesul fraților Cîțu, în sensul că a suspendat judecarea cauzei pe motiv de perimare. Cel mai probabil, Florin și George Cîțu s-au înțeles până la urmă, așa că nici nu s-au mai prezentat la ultimele termene, din 2021.

ADVERTISEMENT

”Prezenta cauză a rămas în nelucrare mai mult de șase luni din motive imputabile părților”

”La termenul din data de 30.03.2021, instanța, față de lipsa părților, în temeiul art. 411 alin. 1 pct. 2 C.p.c., a dispus suspendarea judecării cauzei. Cauza a fost repusă pe rolul instanței la data de 15.10.2021, pentru a se verifica dacă sunt îndeplinite condițiile de perimare a cererii. Analizând excepția de perimare a cererii de chemare în judecată, invocată din oficiu, instanța constată următoarele:

Potrivit art. 416 alin. (1) C. pr. civ. orice cerere de chemare în judecată, contestație, apel, recurs, revizuire și orice altă cerere de reformare sau de retractare se perimă de drept, chiar împotriva incapabililor, dacă a rămas în nelucrare din motive imputabile părții, timp de 6 luni.

ADVERTISEMENT

Având în vedere că prezenta cauză a rămas în nelucrare mai mult de șase luni din motive imputabile părților, precum și faptul că nu au intervenit cauze de suspendare sau de întrerupere a termenului de perimare, urmează ca instanța să admită excepția perimării invocată din oficiu și să constate perimată cererea”, au notat judecătorii în motivarea intrată în posesia FANATIK.

ADVERTISEMENT

Fratele lui Florin Cîțu s-a războit cu CEC în instanță

George Cîțu (47 de ani) s-a războit ani buni în instanță cu CEC Bank. După ce a împrumutat în 2007, împreună cu soția, suma de 225.000 lei, fratele președintelui Senatului a contestat în justiție o serie de dobânzi și comisioane care nu ar fi apărut în contractul de bază.

În toamna anului trecut, fratele politicianului a obținut, printr-o decizie a judecătorilor, ca CEC Bank să îi returneze o sumă importantă, reținută inițial de instituția bancară pe post de dobânzi sau comisioane nerecunoscute de George Cîțu.

Două femei, găsite moarte într-un apartament din Bacău. Ce ipoteze iau în calcul...
Două femei, găsite moarte într-un apartament din Bacău. Ce ipoteze iau în calcul anchetatorii
Denis Alibec a câștigat 1.200.000 € fără să miște un deget
Denis Alibec a câștigat 1.200.000 € fără să miște un deget
Meseriile în care salariile din România au ajuns cât în Franţa sau Germania....
Meseriile în care salariile din România au ajuns cât în Franţa sau Germania. Atrag şi străini, care primesc chiar şi 7.000 de euro lunar
Sarah Dumitrescu, superba fiică a Anamariei Prodan, apariţie ca o adevărată sirenă. Decolteu...
Sarah Dumitrescu, superba fiică a Anamariei Prodan, apariţie ca o adevărată sirenă. Decolteu generos şi rochie mulată pe corp
Primele declarații ale lui Șerban Copoț și ale magicianului Robert Tudor, după bătaia...
Primele declarații ale lui Șerban Copoț și ale magicianului Robert Tudor, după bătaia de la iUmor. Cei doi se contrazic: 'Aștept întâlnirea cu producătorii' vs. 'Doamne, Maica Domnului!'
Academicianul Marius Peculea a murit la vârsta de 97 de ani. A construit...
Academicianul Marius Peculea a murit la vârsta de 97 de ani. A construit de la zero Uzina G, de importanță strategică pentru România
Imagini incendiare postate de Megan Fox. Apariție sexy în costum de baie. GALERIE...
Imagini incendiare postate de Megan Fox. Apariție sexy în costum de baie. GALERIE FOTO
Filmarea cu fosta soție a lui Claudiu Niculescu a stârnit reacții. Diana Munteanu,...
Filmarea cu fosta soție a lui Claudiu Niculescu a stârnit reacții. Diana Munteanu, în costum de baie
Prima veste bună pentru Simona Halep în plin scandal de dopaj. Anunţ oficial...
Prima veste bună pentru Simona Halep în plin scandal de dopaj. Anunţ oficial făcut de WTA
Cea mai detestată zodie. Nativii sunt „manipulatori”, „infideli” și „nesuferiți”, printre altele
Cea mai detestată zodie. Nativii sunt „manipulatori”, „infideli” și „nesuferiți”, printre altele
Reacția Regelui Charles când un turist din Oradea l-a sărutat pe obraji și...
Reacția Regelui Charles când un turist din Oradea l-a sărutat pe obraji și l-a îmbrățișat
SE SCHIMBĂ HARTA României?! Anunțul făcut în direct la TV: Am făcut un...
SE SCHIMBĂ HARTA României?! Anunțul făcut în direct la TV: Am făcut un proiect de lege
Sexy Leana Ceaușescu. Imagini nemaivăzute cu Elena Ceaușescu în ipostaze sexy!
Sexy Leana Ceaușescu. Imagini nemaivăzute cu Elena Ceaușescu în ipostaze sexy!