Sport

Florin Gardoș a revenit în iarbă! Pentru ce echipă a debutat fostul fotbalist de la FCSB

Florin Gardoș a revenit în iarbă! Cu ce echipă a semnat fostul fundaș central care a cucerit două titluri alături de FCSB.
27.03.2023 | 14:04
Florin Gardos a revenit in iarba Pentru ce echipa a debutat fostul fotbalist de la FCSB
Florin Gardoș s-a întors pe terenul de fotbal. Cu ce echipă a semnat fostul jucător al FCSB-ului. Sursă foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Florin Gardoș a revenit pe terenul de fotbal după o pauză de aproximativ un an și trei luni. Fostul internațional român a semnat un contract cu Sparta Râmnicu Vâlcea, pentru care a debutat în acest weekend.

Florin Gardoș a revenit pe gazon! Echipa cu care a semnat fostul fotbalist de la FCSB

Florin Gardoș a îmbrăcat pentru ultima oară tricoul de fotbalist la Academica Clinceni pe 19 decembrie 2021 într-un duel cu Chindia Târgoviște din SuperLiga. În vârstă de 34 de ani, fundașul central a semnat un contract cu Sparta Râmnicu Vâlcea, liderul din Liga a 4-a județeană din Vâlcea.

ADVERTISEMENT

Fostul fotbalist de la FCSB, alături de care a cucerit titlul în 2013 și 2014, a fost titular și a jucat timp de 70 de minute în partida câștigată de Sparta Râmnicu Vâlcea, scor 3-1 cu Minerul Bărbești. Fostul fundaș al naționalei României este foarte bun prieten cu fostul fotbalist Mihai Lungan, actualmente antrenorul liderului din campionatul județean Vâlcea, potrivit liga2.prosport.ro.

Cei doi au fost coechipieri în trecut la Concordia Chiajna. De-a lungul carierei Flori Gardoș a jucat pentru Olimpia Satu Mare, Concordia Chiajna, FCSB, Southampton (Anglia), Universitatea Craiova, Poli Iași și Academica Clinceni. Fundașul român are în palmares 5 trofee (două campionate ale României, două Cupe ale României și o Supercupă a României).

ADVERTISEMENT

Florin Gardoș a explicat la FANATIK SUPERLIGA de ce jucătorii tineri refuză naționalele României

Coubiș, Boloca sau Cârjan sunt trei dintre tinerii fotbaliști care au refuzat să evolueze „sub tricolor” fie în trecut, fie la acțiunea loturilor naționale de la finalul lunii martie. Florin Gardoș crede că situația lui Cârjan este diferită în comparație cu cea a lui Coubiș și Boloca.

„Cred că situațiile sunt puțin diferite. Cârjan pur și simplu refuză să vină la naționala U20 din nu știu ce motive, dar nu pentru că l-ar dori Anglia sau altă națională. 

ADVERTISEMENT

În cazul celorlalți, am înțeles că sunt doriți de naționala Italiei și au primit convocări. Atunci sigur că decizia e să joace pentru naționala Italiei. Poate s-au născut acolo, nici nu știu exact care e situația lor. E Italia, na, nu e România”, a declarat Florin Gardoș, la FANATIK SUPERLIGA.

Florin Gardoș a refuzat naționala României pentru a juca pentru Southampton: „Nea Piți m-a sunat. Am discutat cu domnul Koeman”

Cu 14 selecții la prima reprezentativă, Florin Gardoș a povestit un episod în care a refuzat convocarea la naționala României pentru a juca la Southampton. „Să vă dau un exemplu perfect. Eu abia semnasem în Anglia și era nea Piți selecționer. A fost o convocare oficială pentru un meci amical.

ADVERTISEMENT

Nea Piți m-a sunat: ‘Uite, nu cred că vei juca. Discută cu antrenorul, vezi ce zice el cum ar fi mai bine, dacă să rămâi acolo’. Și noi aveam câteva meciuri amicale și trebuia să intru și eu la echipă: ‘Dacă e nevoie de tine să joci acolo, bine. Dacă nu, vii și probabil vei intra puțin în unul dintre cele două meciuri pe final, dar nu vei fi titular’.

Am discutat cu domnul Koeman și mi-a zis mai bine să rămân. Eu văd mai degrabă o soluție de genul ăsta: comunicare. Trebuie să înțeleagă ambele părți”, a mai spus Florin Gardoș, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT