Sport

Florin Prunea, avertisment înainte de Israel – România: „Ultima șansă pentru unii dintre ei”

Florin Prunea, fostul mare portar al României, a transmis un mesaj clar pentru jucători. E dezamăgit cu grupul „Uniți Sub Tricolor” nu susține naționala la meciul cu Israel
17.11.2023 | 22:22
Florin Prunea avertisment inainte de Israel  Romania Ultima sansa pentru unii dintre ei
Florin Prunea are 40 de meciuri la naționala României și a participat la 2 Campionate Mondiale și 2 Europene. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Florin Prunea nu s-a ferit să spună lucrurilor pe nume și consideră că „tricolorii” nu au voie să rateze calificarea la Campionatul European din 2024. Fostul membru al „Generației de Aur”, analiză dură pentru FANATIK.

Florin Prunea, dezamăgit că ultrașii de la Uniți Sub Tricolor nu vor susține România la meciul cu Israel: „Merită mai mult”

Florin Prunea crede că galeria naționalei va lipsi jucătorilor în Ungaria, însă plecăm cu prima șansă: „Suntem favoriți. Cum adică ce șanse avem? E un mare avantaj că jucăm în Ungaria. Îmi pare rău că cei de la Uniți Sub Tricolor și celelalte galerii nu vor să participe. Așa cum au fost ei huliți de toată lumea, cred că merită mai mult”.

ADVERTISEMENT

Fostul mare portar al naționalei cere schimbări radicale față pe partida tur de pe Arena Națională: „Avem nevoie de mai mult ca la București, unde am făcut un 1-1 norocos. Israelul a avut ghinion că nu ne-a învins. Va fi cu siguranță un alt joc, dar uite că au reușit să încurce și Elveția pe final”.

Prunea subliniază poziția excelentă în care se află România: „Suntem lideri în grupă, la egalitate cu elvețienii, iar lucrul ăsta ne obligă. Dacă ne spunea asta cineva la începutul campaniei cred că râdeam. Conjunctură sau nu, noi ne-am făcut punctele pe teren, la fel ca adversarii noștri”.

ADVERTISEMENT

Florin Prunea pune presiune: „La meciul cu Elveția trebuie să sărbătorească alături de suporteri”

Florin Prunea știe care e marele atu al naționalei: „Eu totuși văd partea plină a paharului și anume că avem un grup unit. Asta poate face diferența. Nu vreau să mă gândesc la părțile noastre slabe într-un meci de asemenea importanță. 

Vreau să le spun jucătorilor că la meciul cu Elveția trebuie să sărbătorească alături de suporteri, nu să depindă de rezultatul partidei. Vor avea enorm de câștigat după meciul cu Israel. Se liniștesc lucrurile, ne calificăm și urmează o mare sărbătoare.

ADVERTISEMENT

La asta trebuie să se gândească. Cu siguranță e o ultimă șansă pentru unii dintre ei. Ce te motivează mai mult decât să joci cu Elveția cu peste 50.000 de oameni și să sărbătorești calificarea la Campionatul European după 8 ani?”.

„Cred că Edi a ales corect când a mers pe un grup și a schimbat foarte puțin”

Florin Prunea nu deplânge lipsa atacanților și îl felicită pe selecționerul României: „De la mijloc în față eu zic că nu avem neapărat probleme. Chițu merita și el să fie acolo, dar era clar că se va merge până la finalul campaniei cam pe același lot. Avem variante destule. Aștept multe de la toți, începând din poartă cu Horațiu Moldovan.

ADVERTISEMENT

Cred că Edi a ales corect când a mers pe un grup și a schimbat foarte puțin. E un lucru foarte bun asta. Nu văd de ce nu ar continua. Ar fi o greșeală impardonabilă din partea FRF să nu continue cu Edi Iordănescu dacă ne calificăm”.

Prunea se temă însă de Elveția, care nu a reușit să câștige cu Israelul„Acum ne mai trebuie un punct. Putem să încurcăm și Elveția, dar depinde ce miză va avea acel meci. Iată cât ne-a ajutat egalul din Elveția, când ei aveau 2-0 și au mai avut 5-6 ocazii clare. Ar fi bine să nu ajungem să depindem de meciul cu ei de la București. N-ar fi bine deloc”.

Surprins că Israel nu a câștigat în Kosovo: „Cred că deja se resimt fizic după meciurile cu Kosov și Elveția, și pot apărea și accidentări”

Florin Prunea nu aștepta sub nicio formă ca israelienii să nu plece cu trei puncte de la Priștina și e convins că ar fi câștigat dacă terenul era practicabil: „Nu avem voie să facem pași greșiți. Sincer am fost foarte surprins că ei n-au câștigat în Kosovo. Era foarte important pentru ei, dar terenul a fost îngrozitor”.

Israelul a disputat deja în doar 4 zile două partide, iar Prunea crede că acest lucru își va lăsa amprenta la meciul cu România: „Cred că deja se resimt fizic după meciurile cu Kosovo și Elveția, și pot apărea și accidentări”.

Fostul membru al „Generației de Aur” nu vede niciun scenariu în care „tricolorii” ar rămâne din nou acasă: „S-a văzut clar de la tragerea la sorți că ne vom califica. Nici noi dacă o puneam așa nu ieșea. Repet, este o grupă din care nu avem voie să nu ne calificăm și nici nu mă gândesc la așa ceva. Foarte ușoară! Cea mai ușoară grupă”.

Discurs realist: „Nu cred că o calificare va schimba din temelii fotbalul românesc”

Florin Prunea crede că în acest moment portarul Rapidului este titular incontestabil la națională: „Pe Horațiu Moldovan nu ai cum să îl schimbi indiferent pe cine chemi. E portarul titular al echipei naționale și joacă bine și la echipa de club. E un meci mare, cu o miză specială, cum nu am mai avut de mai bine de 10 ani”. 

Nu crede însă că o eventuală calificare ar schimba din temelii viitorul fotbalului românesc: „La noi problemele sunt mult mai profunde. Sunt prea grave, n-are nicio legătură. Deci nu cred că o calificare va schimba din temelii fotbalul românesc”.

În final, Prunea a încercat să le tranmită mesaje pozitive „tricolorilor”: „Nu cred că e relevant că jucătorii care vin din campionatul nostru nu sunt în mare formă. La națională când vii nu mai contează asta. Te transformi și dai totul.

Eu nu vreau să le dau sfaturi și sunt sigur că ei sunt foarte conștienți de importanța acestui meci. E important să simtă că suntem alături de ei, să îi încurajăm și să câștigăm acest joc”. 

ADVERTISEMENT
2,75 este COTA EXCLUSIVĂ CASA PARIURILOR pentru pronosticul „2 solist” la Israel - România