News

„Belgia nu a vrut calificarea!” Dezvăluirile lui Florin Prunea, observator la meciul care ne-a dus la Euro U21

20.11.2020 | 15:15
Belgia nu a vrut calificarea Dezvaluirile lui Florin Prunea observator la meciul care nea dus la Euro U21
ADVERTISEMENT

Florin Prunea a fost observator FIFA la partida Bosnia U21 – Belgia U21 și consideră că belgienii nu au fost interesați de jocul care i-ar fi dus la Campionatul European de tineret din 2021. Datorită acestui lucru, România s-a calificat la această competiție pentru a doua oară consecutiv.

Florin Prunea a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre meciul care a trimis România la Europeanul de tineret din primăvara anului viitor și este convins că Belgia nu a tratat cu seriozitate partida, dovadă fiind faptul că patru jucători au fost trimiși la echipa de seniori.

ADVERTISEMENT

Fostul mare jucător al „Generației de Aur” a discutat înainte de meci cu Filip de Wilde, antrenor cu portarii la echipa Belgiei, care i-a explicat de ce Belgia nu a folosit prima echipă la meciurile cu Moldova și Bosnia, mai mulți jucători titulari nefiind convocați. Ba, mai mult, Prunea a discutat și cu oficialii Bosniei, care știau de felul în care Belgia va trata ultimul meci din grupă.

Florin Prunea, observatorul meciului Bosnia – Belgia, e convins că pe belgieni nu i-a interesat calificarea la Europeanul de Tineret

Ați fost observator la Bosnia U21 – Belgia U21, meciul care ne-a ajutat să ne calificăm la Euro. Cum ați trăit meciul?

ADVERTISEMENT

– Păi cum să-l trăiesc, normal, ca orice meci! Nu am avut emoții și mă așteptam să ne calificăm. Pentru mine nu a fost o surpriză, pentru că la belgieni este antrenor de portari Filip de Wilde, pe care îl știu foarte bine. A fost portar la Sporting Lisabona și portarul echipei naționale de seniori a Belgiei. Am vorbit cu el înainte de joc și îmi spunea că nu îi interesează calificarea, de aceea ultimele două meciuri, atât cu Republica Moldova, cât și cu Bosnia, au venit fără jucătorii titulari.

Deci nu au fost interesați de calificare belgieni?

– Nu! Și o să vă spun și de ce. Campionatul European de tineret se va desfășura în luna martie și se suprapune cu întrecerile interne. O să vedeți că și noi vom avea probleme destul de mari. În martie, nu știu cine dă drumul la jucători la echipa națională. Ei au venit fără titulari, au dat patru fotbaliști titulari la echipa mare a Belgiei, nu i-a interesat în mod special jocul. La ei, în martie e perioada de campionat și ați văzut că și la ultimele Campionate Europene, echipele mari precum Franța și Anglia au venit cu rezervele! Îi doare la bască!

ADVERTISEMENT

Totuși chiar dacă au lipsit câțiva jucători, naționala Belgiei are atâția tineri talentați, care în urmă cu doar doi ani conduceau România la Cluj cu 3-1, iar noi abia smulgeam un rezultat de egalitate pe final de meci

– Bosnia a reușit să câștige cu 3-2, pentru că are o generație de excepție la tineret, chiar dacă nu a reușit să se califice la Campionatul European. E o echipă foarte bună. Am vorbit cu membri ai Federației înainte de meci și știau că pe Belgia nu o interesează calificarea. S-a văzut de la începutul prin lotul cu care Belgia a abordat meciurile și ce jucători a convocat acuma. Mă refer acum în grupe. Ei au câștigat, într-adevăr, cu Germania de două ori, dar repet, pentru belgieni nu a fost o prioritate.

ADVERTISEMENT

Ce jucători ați remarcat de la Bosnia?

– Toți sunt jucători foarte buni! Portarul în primul rând. Un portar excepțional! Și per total, cum am spus, este o generație bună a Bosniei, mai ales că au avut o grupă destul de grea.

Florin Prunea consideră că Belgia nu a fost deloc afectată de ratarea calificării: „N-aveau nimic: râdeau! Se vedea clar că nu erau concentrați pentru meci”

Cum au reacționat belgienii după meci?

– N-aveau nimic: râdeau! Bucuroși, normali… Și în timpul meciului, am stat acolo lângă ei în tribună, că acum acolo stau rezervele și oficialii. Nimic! Ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat. Râdeau. Se vedea clar că nu erau concentrați pentru meci și nu îi interesează.

Totuși, cum să nu te intereseze un meci al echipei tale naționale?

– Campionatul Belgiei este mai imporant. Mizele sunt mult mai mari acolo. Noi asta trebuie să înțelegem. Pentru România este o calificare importantă, dar pentru cei mari, nu.

Florin Prunea e de părere că Europeanul va fi greu de gestionat pentru România: „Dacă FCSB-ul este la bătaie la campionat, crezi că va da drumul la jucători?”

Ce așteptări să avem de la acest Campionat European de tineret?

– Ce așteptări să avem… este un Campionat European de tineret. Depinde ce jucători vor evolua acolo. Eu sunt foarte curios cum va fi gestionată perioada aia. Dacă FCSB-ul este la bătaie la campionat, crezi că va da drumul la jucători?

Deci credeți că Gigi Becali nu o să dea drumul la jucători?

– Nu Gigi Becali! Antrenorul Toni Petrea și ceilalți din staff! Eu nu cred că vor da drumul la jucători. Și e valabil și pentru celelalte cluburi.

ADVERTISEMENT