Sport

Florin Răducioiu critică transferul ales de internaționalul român: ”Nu mai e rapid, percutant, nu mai e același”

Florin Răducioiu nu crede că transferul ales de un internațional român a fost de bun augur, pentru că fotbalistul pare să ”nu mai fie același”.
17.10.2023 | 11:00
Florin Raducioiu critica transferul ales de internationalul roman Nu mai e rapid percutant nu mai e acelasi
Florin Răducioiu critică transferul ales de internaționalul român. Foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Răducioiu anunță că transferul lui Denis Alibec (32 de ani) în Qatar, la Muaither SC, nu pare să fie cea mai bună alegere a carierei pentru atacant. Asta, în condițiile în care atacantul cu 21 de goluri la echipa națională nu mai pare să se regăsească și nu mai impresionează în tricoul echipei naționale.

Florin Răducioiu critică transferul ales de Denis Alibec

Sezonul trecut, în SuperLigă, Denis Alibec a câștigat campionatul cu Farul Constanța, astfel că evoluțiile sale au atras atenția șeicilor din Qatar, care l-au transferat. Doar că, după cinci meciuri în Qatar, evoluțiile lui Denis Alibec nu sunt tocmai impresionante. Explicația o oferă fostul atacant al naționalei, Florin Răducioiu.

ADVERTISEMENT

Răducioiu e convins că în Qatar antrenamentele nu sunt luate în serios, spre deosebire de cele de la Farul. În aceste condiții, Denis Alibec se poate simți mai degrabă în vacanță în Qatar, astfel că poate să-și iasă ușor din ritm, crede Răducioiu. ”Mi se pare că nu mai e acelaşi Alibec. Gică Hagi e de mare valoare, face pregătire de talie europeană. Mental nu mi se mai pare Alibec. Ochiometric nu mi se mai pare acel jucător rapid, percutant.

A avut două, trei atacuri cu Belarus şi trebuia să dea gol. Anul trecut a fost jucătorul campionatului. Sper să nu se automulţumească”, a comentat Răducioiu, în direct la OrangeSport. În discuție a intervenit și Andrei Vochin, consilier al președintelui FRF. Andrei Vochin crede că atunci când juca în România Denis Alibec era mult mai implicat.

ADVERTISEMENT

”Acum şase luni, Alibec era un jucător mult mai bun decât acum. E diferenţă de antrenamente. Pentru mine, Alibec este genul de fotbalist care te ucide la acele două, trei mingi de contraatac pe care le-am avut cu Belarus. Acum nu a reuşit, dar sper să facă asta în noiembrie”, a explicat Andrei Vochin. Denis Alibec se lăuda sezonul trecut cu 14 goluri și 8 pase de gol în 31 de meciuri la Farul.

Forma mai proastă prin care trece Denis Alibec la echipa națională nu l-a lăsat indiferent nici pe selecționerul Edi Iordănesu, care l-a lăsat pe bancă pe atacant la meciul cu Andorra. Chiar și așa, Alibec a intrat în teren în minutul 65, când l-a înlocuit pe Ianis Hagi. Denis Alibec nu s-a făcut remarcat pe teren, însă a avut un mesaj special după partidă.

ADVERTISEMENT

Atacantul a fost impresionat de atmosfera creată de cei 20.000 de copii prezenți în tribună și le-a mulțumit acestora pe Instagram. ”Sentiment unic trăit aseară !!! Mulțumim, copii, ați fost minunați”, a scris Denis Alibec. Atacantul transmitea un mesaj emoționant în această vară, în momentul în care a ales să plece în Qatar.

“A fost un an incredibil, cel mai frumos capitol din viața mea. Vă mulțumesc tuturor pentru că ați fost mereu alături de mine, colegi, antrenori și bineînțeles suporterii care sunt incredibili. Sunt sigur că o ajungeți în grupe și ca o sa câștigați un nou trofeu. Eu cu siguranță voi fi mereu alături de voi cu inima și sufletul!

ADVERTISEMENT

Mulțumesc @farulconstanta mulțumesc @peluzamarina multumesc @constanta! Ne vom revedea curând! Înainte”, scria Alibec pe Instagram. Atacantul era încântat atunci de alegerea făcută și anunța că este ”mult mai matur”, fiind mulțumit că va juca în Qatar, pentru că acolo ”e mai bine decât în Arabia”.

ADVERTISEMENT