Sport

Florin Răducioiu confirmă Fanatik: “Sosirea mea la Dinamo este iminentă”. Update exclusiv

Florin Răducioiu, 51 de ani, a bătut palma cu Dinamo și urmează să fie prezentat zilele următoare. Înainte de asta, va avea însă o discuție decisivă cu Nicolae Badea.
21.11.2021 | 16:05
Florin Raducioiu confirma Fanatik Sosirea mea la Dinamo este iminenta Update exclusiv
Florin Răducioiu vine la Dinamo! Ce salariu va avea și când va fi super-prezentarea. Exclusiv
ADVERTISEMENT
21-11-2021
14:06

Florin Răducioiu, anunț important pentru fanii lui Dinamo: "Sosirea mea este iminentă"

Prezent la lansarea programului DinamoWin, o platformă socială dedicată fanilor “roș-albi”, Florin Răducioiu a confirmat informațiile FANATIKSosirea sa la formația din Ștefan cel Mare este iminentă, a precizat fostul atacant dinamovist.

“Sosirea mea este iminentă. Eu cred că cei care se ocupă de problemele economice sunt foarte bine pregătiți. L-am cunoscut pe domnul Zăvăleanu, sunt convins că este o persoană foarte bine pregătită pentru a salva clubul, pentru a gestiona corect și transparent situația”, a declarat Florin Răducioiu la evenimentul organizat de fani.

Răducioiu a salutat eforturile pe care suporterii dinamoviști le fac pentru a ține clubul în viață: “Efortul suporterilor este de apreciat. E o formă de recunoștință, de generozitate, e o mână de ajutor pentru o iubire necondiționată, numită Dinamo. 

Este foarte important ca de mâine să înceapă o serie de victorii ale lui Dinamo, e foarte important pentru a salva clubul din punct de vedere sportiv. Refuz să mă gândesc că Dinamo ar putea retrograda. Abia așteptăm ca suporterii să revină în tribune, echipa are nevoie de ei”. 

11-11-2021
18:19

Florin Răducioiu, o ultimă întâlnire cu Nicolae Badea, înainte de a deveni noul team manager al lui Dinamo

Florin Răducioiu va avea luni o ultimă întâlnire cu Nicolae Badea și cu Iuliu Mureșan, înainte de a deveni noul team manager al lui Dinamo. Atunci vor fi puse la punct ultimele detalii ale viitoarei colaborări, urmând ca prezentarea oficială să aibă loc în cursul săptămânii viitoare.

Au fost rezolvate și ultimele neclarități care stăteau în calea semnării contractului, astfel că Răducioiu va parafa o înțelegere cu Dinamo care-i va aduce un venit lunar de 1.500 de euro până la finalul acestui sezon. Începând din ediția viitoare a campionatului, salariul va crește la 2.500 de euro lunar.

 

24-10-2021
14:53

Florin Răducioiu, întâlnire decisivă cu Nicolae Badea înainte de a semna

Florin Răducioiu este în continuare foarte aproape de a semna cu Dinamo, dar încă mai așteaptă ca totul să fie pus la punct. FANATIK a aflat că fostul internațional va avea marți o întâlnire decisivă cu Nicolae Badea, omul care a ajutat-o pe Dinamo să supraviețuiască în ultima perioadă.

În principiu, toate detaliile sunt puse la punct și sunt șanse foarte mari ca Răducioiu să își înceapă noul job imediat după.

20-10-2021
11:18

Florin Răducioiu a cerut 2 zile de gândire înainte de a semna cu Dinamo

Așa cum FANATIK a anunțat acum 5 zile, Florin Răducioiu, dorit de Mircea Rednic, a bătut palma cu Dinamo pentru a deveni noul director sportiv. El discutase telefonic cu Iuliu Mureșan de la finalul săptămânii trecute, iar azi, miercuri, 20 octombrie, a venit la sediul clubului pentru ultimele detalii, anunță gsp.ro.

Din informațiile FANATIK, Florin Răducioiu a cerut două zile de gândire înainte de a semna ce a negociat cu Iuliu Mureșan. El s-ar întoarce oficial la Dinamo după o absență de 15 ani!

În conferința de presă dinaintea plecării spre Mediaș, pentru meciul de campionat cu Gaz Metan, Mircea Rednic a anunțat că a discutat cu Florin Răducioiu să vină să-l ajute la Dinamo.

Am discutat cu Răducioiu. Am vorbit și a rămas ca domnul Mureșan să discute cu el săptămâna aceasta”, a declarat Rednic. La câteva ore după anunțul făcut de tehnician, directorul executiv Iuliu Mureșan a vorbit deja cu Florin Răducioiu.

ADVERTISEMENT

Din informațiile FANATIK, Florin Răducioiu și-a dat acceptul să vină la Dinamo, urmând să fie prezentat zilele următoare, după ce Iuliu Mureșan se întoarce de la Cluj, unde merge câteva zile după Gaz Metan – Dinamo.

Florin Răducioiu, noul director sportiv al lui Dinamo! Va avea contract până în 2023 și va pune umărul la redresarea echipei

Ionel Dănciulescu a fost primul nume la care s-a gândit Mircea Rednic să-l aducă la Dinamo după ce și-a început al 5-lea mandat. Rednic și „Danciu” au avut o discuție, care nu s-a finalizat cu o nouă colaborare.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul își dorește o fostă glorie a lui Dinamo care să-i fie alături în poate cel mai greu moment din istoria clubului. Rednic a discutat cu Florin Răducioiu, care s-a declarat încântat, motiv pentru care antrenorul a și făcut anunțul.

Răducioiu a acceptat să vină la Dinamo! Pe ce post? Director sportiv, tehnic, manager, ce vrea el. La cum arată, mă gândesc să-l mai bag cinci minute… Răducioiu a jucat unde a jucat, e util, acum vorbește bine românește (n.r. – râde). Eu cred că o să vină” – Mircea Rednic, antrenor Dinamo

„Mingea” a fost mutată în terenul lui Iuliu Mureșan, care a rezolvat destul de repede problema. FANATIK a aflat că Mureșan și Răducioiu s-au pus de acord în vederea colaborării, Florin urmând să fie noul director sportiv al lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

Răducioiu va fi prezentat într-o conferință de presă zilele următoare, ce se va dori ceva altfel decât în mod normal. Se va insista pe revenirea la club a uneia dintre legendele roș-albilor. Răducioiu va semna un contract pe un an și jumătate, adică până în vara lui 2023.

Florin Răducioiu a acceptat un salariu mai mic decât i s-a propus, dorind ca 500 de euro lunar să fie folosiți pentru echipă!

FANATIK a discutat și cu administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu despre cooptarea lui Răducioiu la Dinamo la puțin timp după conferința lui Rednic. Cum era și normal, Zăvăleanu a luat în calcul mai ales partea financiară, fiind vorba despre un club în insolvență.

ADVERTISEMENT

Am vorbit cu domnul Rednic aseară și cu domnul președinte Iuliu Mureșan și lucrurile stau în felul următor. Orice dinamovist, cu atât mai mult gloriile dinamoviste, sunt binevenite. Și noi ne dorim foarte tare ca o personalitate ca Florin Răducioiu să vină alături de Dinamo, dar fără a face însă rabat la preceptele noastre financiare pe care dorim să le respectăm” – Răzvan Zăvăleanu, exclusiv pentru FANATIK

Lucrurile s-au reglat între timp și din punct de vedere financiar. Răducioiu va avea un salariu lunar de 1500 de euro, deși i s-a propus din partea lui Dinamo 2000 de euro pe lună! Florin a renunțat la 500 de euro și a transmis că e mai bine ca acești bani să fie folosiți de club, lună de lună, pentru alte cheltuieli.

Dacă ești dinamovist, acum trebuie să vii să ajuți clubul și echipa! Dacă ești câine adevărat, nu vii la Dinamo când lucrurile merg bine, ci în astfel de momente, când e cel mai greu”, a fost mesajul clar și răspicat al lui Răducioiu.

Florin Răducioiu va discuta non-stop cu Mircea Rednic și cu jucătorii, transmițând fotbaliștilor din experiența sa

Florin Răducioiu a mai colaborat pentru o scurtă perioadă cu Mircea Rednic tot din postura de director sportiv. Se întâmpla la începutul sezonului 2006/2007, ultimul în care Dinamo a luat titlul. Plecarea sa intempestivă a avut la bază neînțelegeri cu cei care finanțau Dinamo în acel moment.

Acum Răducioiu se întoarce la Dinamo tot la dorința expresă a lui Rednic. Iuliu Mureșan a dat unele detalii despre rolul pe care Răducioiu ar urma să-l aibă în momentul când va reveni, oficial, în „Groapă”.

Răducioiu e unul dintre cele mai importante simboluri a lui Dinamo. A făcut performanţă în România şi afară, e un om sincer şi curat. Mi-ar plăcea să vină lângă noi. Vedem săptămâna viitoare, acum suntem ocupaţi, avem meci. Dar avem în plan să-l aducem. Vedem ce funcţie ar putea ocupa. Ar aduce imagine, încredere mai mare, ar putea discuta cu jucătorii în vestiar. Ar fi benefic şi stimulativ. Toţi îl cunosc. El ar colabora mult cu Rednic, cu stafful tehnic, dar şi cu noi. Va conta, sigur” – Iuliu Mureșan la Telekom

Florin Răducioiu s-a exprimat în urmă cu puțin timp despre o eventuală întoarcere la Dinamo, înainte să vină oferta de la Rednic și Mureșan.

Eu sunt de 5 ani în România, nimeni nu m-a chemat să îmi spună să ajut clubul Dinamo. Eu sunt disponibil, dar nu e vorba numai de mine, e vorba de cei care conduc clubul. Iubesc fotbalul, iubesc Dinamo, pentru că am crescut acolo. Nu e problemă pentru mine. Aş mai putea, încă sunt tânăr, aş mai putea să dau ceva echipei Dinamo, dar nu depinde de mine”, spunea Florin.

Între timp, lucrurile s-au mișcat exact în direcția pe care și-o dorea fosta glorie a „câinilor”. Florin va începe treaba imediat după prezentare, va ține aproape de Mircea Rednic și de vestiar, va discuta non-stop cu jucătorii încercând să le transmită din experiența sa și să le ridice moralul. Răducioiu le va explica elevilor lui Rednic ce înseamnă sigla de pe piept, pentru ce brand joacă, ce înseamnă Dinamo. Va da înapoi lui Dinamo, cum a spus-o, o parte (mică, mare?) din ceea ce Dinamo i-a dat în viață și în carieră.

  • 29 de goluri a marcat Răducioiu pentru Dinamo în 76 de meciuri disputate în perioada 1985-1990, înainte să plece la Bari. Ulterior, în sezonul 2000/2001, a mai înscris o dată în 8 partide jucate în tricoul alb-roșu
  • 3 trofee are Florin Răducioiu cu Dinamo: un titlu de campion (1990) și două Cupe (1986, 1990)
ADVERTISEMENT