Sport

Florin Răducioiu nu se pricepe doar la fotbal! Materia la care fostul internațional a avut 10 pe linie: „Vă arăt carnetul”

Florin Răducioiu are o altă pasiune pe lângă fotbal! Fostul mare internațional român a vorbit despre materia de la școală la care a avut 10 pe linie.
24.03.2024 | 13:09
Florin Raducioiu nu se pricepe doar la fotbal Materia la care fostul international a avut 10 pe linie Va arat carnetul
Florin Răducioiu a dezvăluit care este materia de la școală la care a avut 10 pe linie. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Florin Răducioiu este unul dintre jucătorii emblematici ai naționalei de fotbal a României. Fostul mare atacant a avut și o altă pasiune în afară de fotbal. Întrebat despre materia preferată de la școală, Răducioiu nu a ezitat să se „laude” cu notele obținute la tot ce înseamnă limbi străine.

Florin Răducioiu nu se pricepe doar la fotbal! Materia la care fostul internațional a avut 10 pe linie: „Vă arăt carnetul”

Florin Răducioiu a evoluat aproape toată cariera în străinătate. Fostul atacant format la academia lui Dinamo a evoluat în Italia, Spania, Anglia, Germania și și-a încheiat cariera în Franța. Întrebat despre materia preferată de la școală, fostul internațional, ajuns la 54 de ani, a făcut dezvăluiri savuroase.

ADVERTISEMENT

Răducioiu, membru al „Generației de Aur”, a povestit că era foarte bun la limbile străine și că avea 10 pe linie la limba germană. „Eram cel mai bun la germană, aveam 10 pe linie. La germană şi la franceză eram cel mai bun, la limbile străine în general.

Am şi carnetul, o să vi-l arăt dacă vreţi, să vedeţi că nu mint!”, a spus Florin Răducioiu, potrivit Orange Sport. Florin Răducioiu a îmbrăcat tricoul lui Dinamo în perioada 1985-1990. Fostul atacant a revenit în România, tot la Dinamo în perioada iulie 2000 – ianuarie 2001.

ADVERTISEMENT
  • Florin Răducioiu este singurul fotbalist român care a evoluat în Top 5 campionate din Europa (Premier League, La Liga, Ligue 1, Bundesliga și Serie A)

Marele regret al lui Florin Răducioiu

Florin Răducioiu a debutat la echipa națională a României în aprilie 1990 sub comanda legendarului Emeric Ienei. Fostul atacant avea 20 de ani, 1 lună și 8 zile când a îmbrăcat pentru prima oară tricoul primei reprezentative.

ADVERTISEMENT

Deși a realizat performanțe uriașe sub „tricolor”, Florin Răducioiu a luat decizia de a se retrage de la națională la vârsta de doar 26 de ani în urma unor neînțelegeri cu conducerea Federației Române de Fotbal.

Florin Răducioiu regretă că a luat această decizie, iar consecințele îl macină și în prezent. „A fost o alegere pe care am luat-o singur, au fost nişte probleme la nivel de federaţie. A fost o neînţelegere cu Mircea Sandu şi m-am retras.

ADVERTISEMENT

„Mă macină și acum treaba asta. A fost o decizie tare proastă”

De obicei se spune să nu avem timp de regrete, dar nu e chiar aşa. Cel mai mare regret e faptul că m-am retras de la echipa naţională, că n-am mai luptat să îmi recâştig acest tricou al echipei naţionale.

Mi-aş fi dorit să fiu eu cel mai bun marcator din istoria echipei naţionale. Mă macină şi acum treaba asta, a fost o decizie tare proastă”, a mai spus Florin Răducioiu.

Florin Răducioiu a adunat 40 de apariții în tricoul naționalei României, pentru care a marcat 21 de goluri. Gică Hagi și Adrian Mutu sunt golgheterii all-time ai naționalei României, ambii cu câte 35 de goluri.

ADVERTISEMENT