Sport

Florin Talpan, încă o lovitură în războiul cu Gigi Becali și FCSB. Cum a asigurat marca Steaua până în 2033

Marca Steaua București a fost reînnoită la OSIM până în anul 2033! O nouă victorie pentru Florin Talpan. Juristul este autorul din spatele demersului.
03.03.2024 | 10:48
Florin Talpan inca o lovitura in razboiul cu Gigi Becali si FCSB Cum a asigurat marca Steaua pana in 2033
Marca Steaua București a fost înregistrată la OSIM pentru încă 10 ani. O nouă victorie pentru Florin Talpan. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Marca Steaua București a fost reînnoită la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) până în anul 2033. Stema purtată în prezent de Secția de Fotbal din cadrul CSA Steaua București va rămâne în cadrul Clubului Sportiv al Armatei pentru încă o perioadă de 10 ani.

Marca Steaua București, reînnoită la OSIM pentru încă 10 ani! O nouă victorie pentru Florin Talpan și CSA

Ieșind din atenția publică de o bună perioadă de timp, Florin Talpan continuă să apere în tăcere interesele CSA Steaua în „războiul” pentru identitate și palmares cu FCSB, clubul patronat de Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

Deși Dumitru Dragomir a anunțat bomba la „Max Profețiile lui Mitică”, susținând că CSA Steaua funcționează ilegal, „militarii” au înregistrat o nouă victorie importantă prin același Florin Talpan. Marca Steaua București a fost reînnoită la OSIM pentru încă 10 ani, potrivit Glasul Armatei.

Juristul Florin Talpan a depus o cerere de reînnoire la OSIM. Potrivit Legii nr. 84/1998, “înregistrarea unei mărci poate fi reînnoită la împlinirea fiecărui termen de 10 ani”. OSIM a analizat actele prezentate în dosar de Florin Talpan și a admis cererea „militarilor” de reînnoire a mărcii Steaua București.

ADVERTISEMENT

Marca Steaua București rămâne la Secția de Fotbal a CSA până în 2033

În urma aprobării cererii de reînnoire, CSA Steaua București se va bucura, cel puțin până în 2033, când va depune o nouă cerere de reînnoire, de marca Steaua București. CSA Steaua București, instituție de drept public aflată în subordinea Armatei Române (MApN), rămâne titularul și proprietarul mărcii.

Mai mult decât atât, CSA Steaua a primit un certificat de reînnoire a mărcii înregistrate. Florin Talpan a primit mesaje de felicitare din partea suporterilor steliști și chiar a fost cerut în postura de comandant la CSA Steaua de către fanii „roș-albaștrilor”.

ADVERTISEMENT

FCSB a cerut în instanță să i se recunoască faptul că este deținătoarea palmaresului din perioada 2003-2017, dar cererea conexă a fost respinsă. A făcut apel la decizie. Sentința pentru „Marca Steaua” va avea loc pe 6 martie, după ce Curtea de Apel a amânat anunțarea verdictului pentru încă două săptămâni. FCSB a cerut anularea mărcii Steaua.

Procesul în care FCSB a cerut anularea mărcii Steaua a fost amânat deja de 3 ori

Primul termen al procesului a avut loc pe 1 noiembrie 2023. Magistrații au decis amânarea judecării pentru data de 7 februarie 2024. Magistrații nu au oferit nici atunci un verdict și au acordat un nou termen la 21 februarie.

ADVERTISEMENT

Totuși, decizia s-a repetat, pronunțarea fiind amânată din nou cu încă două săptămâni, până la 6 martie. La procesul de rejudecare, Curtea de Apel va analiza întreg portofoliul de mărci Steaua, iar disputa dintre CSA Steaua și FCSB ar urma să fie tranșată.

ADVERTISEMENT