Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Florin Talpan îl pune “la colț” pe Burleanu după declarațiile președintelui FRF: “Înseamnă că noi nu respectăm regulile FIFA și UEFA!”. Video exclusiv

Florin Talpan, juristul CSA Steaua, l-a criticat pe Răzvan Burleanu, spunând că este rea-voinţă din partea celor de la FRF să nu ţină cont de meritul sportiv în promovarea Stelei.
21.04.2023 | 12:23
Florin Talpan il pune la colt pe Burleanu dupa declaratiile presedintelui FRF Inseamna ca noi nu respectam regulile FIFA si UEFA Video exclusiv
Florin Talpan îl pune la colț pe Burleanu după declarațiile președintelui FRF Înseamnă că noi nu respectăm regulile FIFA și UEFA!. Video exclusiv
ADVERTISEMENT

Propunerea legislativă iniţiată de Vasile Dîncu privind promovarea celor de la CSA Steaua a agitat apele în fotbalul românesc. Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu a evitat să răspundă dacă ar fi de acord sau nu cu promovarea echipei Armatei, dar a precizat că “militarii” au drept de joc în Europa, dacă o să obţină acest lucru.

Florin Talpan îl pune “la colț” pe Burleanu: “Cum este posibil ca FRF să îi impună Stelei o restricţie care nu există în regulamentul UEFA”

Florin Talpan, juristul celor de la CSA Steaua l-a pus “la colţ” pe Răzvan Burleanu, spunând că este inadmisibil ca la FIFA şi UEFA să primeze meritul sportiv, dar FRF să nu ţină cont de acest lucru şi să interzică promovarea echipei:

ADVERTISEMENT

“În primul rând, domnul Burleanu a rămas dator cu explicaţii şi trebuie să răspundă opiniei publice urgent la întrebarea: cum se face că UEFA permite Stelei să joace în cupele europene şi nu impune nicio restricţie, dar FRF, pe care el o conduce, îi anulează Stelei meritul sportiv şi interzice promovarea în Liga 1 prin merit sportiv?

De asemenea, cum este posibil ca FRF să îi impună Stelei o restricţie care nu există în regulamentul UEFA, aşa cum el recunoaşte? La pagina 19 din regulamentul FIFA se precizează că forma legală a organizării unui club de fotbal nu are relevanţă pentru acordarea licenţei. 

ADVERTISEMENT

“Ei refuză să ţină cont de meritul sportiv. Ne aflăm într-o situaţie revoltătoare”

Mai mult, tot acolo se prevede că statutul unui club de fotbal nu este relevant pentru acordarea licenţei. UEFA a explicat foarte clar că nu există nicio regulă pentru care să interzică sau să impună restricţii cluburilor de drept public deţinute de stat.

Încă o completare, în şendinţa care a avut loc în luna iunie, UEFA a susţinut că meritul sportiv primează şi este unicul criteriu care ar trebui aplicat în competiţiile sportive. Păi atunci? 

ADVERTISEMENT

La aceste prevederi ar trebui să răspundă domnul Burleanu. Ei refuză să ţină cont de meritul sportiv. Ne aflăm într-o situaţie revoltătoare care permite Stelei să evolueze în cupele europene în orice moment, iar Federaţia anulează meritul sportiv.

“Nu ne putem asocia cu un privat pentru că ajungem în situaţia în care am fost. Oricum lui Gigi Becali nu i-am dat absolut nimic”

Eu zic că este o rea-voinţă din partea lor. Legea la noi nu este făcută cum trebuie şi am înţeles că domnul Dîncu vine la dumneavoastră în emisiune şi îl rog să urgenteze rezolvarea acestei probleme. 

ADVERTISEMENT

Nu putem să mai ţinem Clubul Sportiv al Armatei Steaua, această echipă de fotbal şi aceşti suporteri care au umplut stadionul cu Dinamo. Această echipă trebuie să ajungă în Liga 1. Aşa cum spuneam şi în alte intervenţii, această modificare a legii este esenţială într-un termen scurt.

Nu ne putem asocia cu un privat pentru că ajungem în situaţia în care am fost. Oricum lui Gigi Becali nu i-am dat absolut nimic. Nu ştiu ce îl mână pe domnul Burleanu să interzică promovarea. Dar în timpul mandatelor sale la FRF, s-au întâmplat nişte nereguli.

Şi atunci, el nu ştie cum să îşi scoată cămaşa. Steaua va câştiga prin merit sportiv şi trebuie să respectăm regulamentele UEFA şi FIFA. Înseamnă că noi nu respectăm regulamentele UEFA şi FIFA dacă nu permitem promovarea prin merit sportiv”, a spus Florin Talpan la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

FANATIK SUPERLIGA este live de la 10:30 în fiecare zi de luni până vineri, și poate fi urmărită pe site-ul FANATIK, dar și pe canalul de YouTube FANATIK, de la pagina de Facebook FANATIK la contul FANATIK de pe Tik-Tok. Și nu uitați pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial!

ADVERTISEMENT