Sport

Florinel Coman, cel mai bun jucător la premiile AFAN. Cum arată echipa ideală și ce premiu a primit Gică Hagi

Chiar dacă FCSB a ratat un nou titlu de campioană, Florinel Coman a primit premiul AFAN pentru cel mai bun jucător din România în sezonul 2022-2023.
10.02.2024 | 00:10
Florinel Coman cel mai bun jucator la premiile AFAN Cum arata echipa ideala si ce premiu a primit Gica Hagi
Chiar dacă FCSB a ratat un nou titlu de campioană, Florinel Coman a primit premiul AFAN pentru cel mai bun jucător din România în sezonul 2022-2023. Sursă foto: Răzvan PĂSĂRICĂ/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

”Șeptarul” vicecampioanei României este un jucător esențial și în actuala stagiune din SuperLiga. În ciuda faptului că nu a fost refăcut după o răceală teribilă, el a forțat și la meciul cu Farul din etapa precedentă și după intrarea sa ocaziile ”roș-albaștrilor” s-au înmulțit.

AFAN l-a premiat pe Florinel Coman pentru cel mai bun jucător

În urma voturilor, premiul AFAN pentru cel mai bun jucător din România i-a revenit lui Florinel Coman. Jucătorul de la FCSB și-a pus amprenta asupra jocului, fiind unul dintre fotbaliștii cu cele mai multe goluri și assist-uri în sezonul precedent.

ADVERTISEMENT

Premiul pentru cel mai bun fotbalist U21 a fost câștigat de Adrian Mazilu, fostul jucător al Farului, care joacă în prezent în Olanda, la Vitesse, fiind împrumutat de către Brighton. Tot de la Farul vine și cel mai bun antrenor din România, nimeni altul decât Gică Hagi, care a reușit, cu o echipă de tineri talentați, să cucerească titlul în România în sezonul trecut.

Premiul pentru cel mai bun fotbalist străin i-a revenit croatului Marko Dugandzic, fostul atacant al Rapidului, care, până să se transfere la Al Tai, a fost principalul om de gol al giuleștenilor.

ADVERTISEMENT

Echipa ideală a sezonului precedent este compusă din trei jucători de la campioana Farul trei de la vicecampioana FCSB, câte doi de la Universitatea Craiova și Rapid și unul de la CFR Cluj.

Primul ”11” este următorul: Horațiu Moldovan (Rapid) – Cristian Manea (CFR Cluj), Cristian Săpunaru (Rapid), Ionuț Larie (Farul), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova) – Darius Olaru (FCSB), Adrian Șut (FCSB), Dan Nistor (Universitatea Craiova/Universitatea Cluj) – Louis Munteanu (Farul), Denis Alibec (Farul), Florinel Coman (FCSB).

ADVERTISEMENT
Cel mai bun prim „11” în viziunea AFAN // Foto Fanatik
Cel mai bun prim „11” în viziunea AFAN // Foto Fanatik

Mihaela Ciolacu a luat două premii în fotbalul feminin

În eșalonul secund, premiantul a fost atacantul Bogdan Chipirliu (CSA Steaua), care a fost desemnat cel mai bun jucător pentru al doilea an la rând. Trofeul pentru cel mai bun antrenor din Liga 2 a fost câștigat de Dorinel Munteanu, după ce a promovat cu Oțelul în primul eșalon.

În fotbalul feminin, premiul pentru cea mai bună jucătoare i-a fost acordat Mihaelei Ciolacu, în timp ce premiul pentru cea mai bună jucătoare din Liga 2 a fost câștigat de către două jucătoare: Andreea Laiu și Mihaela Merlan.

ADVERTISEMENT

Alte premii acordate în fotbalul feminin:

  • Cel mai bun portar: Sara Câmpean
  • Cel mai bun fundaș: Teodora Meluță
  • Cel mai bun mijlocaș: Mihaela Ciolacu
  • Cel mai bun atacant: Ioana Bălăceanu

Toate premiile au fost acordate în baza voturilor exprimate de fotbaliștii și antrenorii din primele trei ligi ale României, iar pentru premiile oferite fotbalului feminin au votat jucătoarele din primele două ligi.

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru FCSB: 3,45 este cota pentru „total goluri: sub 1,5” la meciul FCSB - Sepsi