Sport

Florinel Coman și arbitrul Tamás Bognár, tocați de presa din Norvegia după Viking – FCSB 1-3: ”O cădere ieftină. Nu e niciodată penalty”

FCSB s-a impus dramatic, în minutele adiționale ale înfruntării cu Viking, și revine în grupele competițiilor continentale intercluburi. Presa din Norvegia a pus tunurile pe Florinel Coman și pe arbitrul Tamás Bognár.
26.08.2022 | 09:52
Florinel Coman si arbitrul Tamas Bognar tocati de presa din Norvegia dupa Viking  FCSB 13 O cadere ieftina Nu e niciodata penalty
Florinel Coman a dat pasă de gol și a scos penalty-ul decisiv în Viking - FCSB 1-3. Jurnaliștii nordici îl acuză că a jucat teatru. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

După 1-2 pe Arena Națională FCSB avea nevoie de o abordare mult mai eficientă a duelului cu Viking de la Stavanger și a reușit să întoarcă rezultatul. Presa din Norvegia consideră eliminarea nordicilor nemeritată și îi arată cu degetul pe Florinel Coman și centralul Tamás Bognár.

”S-a aruncat. Nu fluieri 11 metri la așa ceva”

Recunoscuți pentru calmul și fair-play-ul lor, nordicii au digerat greu eliminarea celor de la Viking din play-off-ul Conference League. Nordicii aveau un avantaj important după manșa tur când s-au impus cu 2-1 pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT

Edjouma a deschis repede scorul la Stavanger și a turnat plumb în ghetele vikingilor. La jumătatea primei reprize Târnovanu a intrat neinspirat la Karlsbakk și Tripic a reaprins speranțele în inimile celor 15.000 de norvegieni, marcând de la 11 metri.

Și portarul gazdelor a gafat la golul lui Cordea din repriza a doua și meciul se îndrepta spre prelungiri. Însă, în minutele adiționale Sondre Bjørshol a cedat presiunii, a intrat tare la Florinel Coman și căpitanul roș-albaștrilor a căzut în suprafața de pedeapsă.

ADVERTISEMENT

După câteva clipe de ezitare centralul Tamás Bognár a indicat punctul cu var și Radunovic a plasat mingea perfect. A fost golul care a readus-o pe FCSB în grupele unei competiții continentale intercluburi și a declanșat furia jurnaliștilor norvegieni.

”Visul european s-a destrămat după drama de la penalty. Două greșeli de portar și un penalty discutabil, acordat în prelungiri, înseamnă că visul lui Viking a fost oprit.

ADVERTISEMENT

Reluările arată că Bjørshol abia îl atinge pe jucătorul român. S-a aruncat, a fost o cădere ieftină. Nu e niciodată penalty acolo. E neobișnuit să fluieri 11 metri la așa ceva.  E ceva teatral, nici măcar nu a fost un tackle”, a titrat platforma VG.

”Cel mai rău lucru din câte am văzut. Florinel Coman a căzut foarte ușor după atingerea lui Sondre Bjørshol”, au adăugat jurnaliștii de la Dagbladet.

ADVERTISEMENT

Din alt unghi nordicii au văzut penalty

Nu toate publicațiile din ”Țara fiordurilor” au incriminat faza din minutul 90+2 în urma căreia FCSB a primit lovitura de pedeapsă care, transformată de Radunovic, a adus calificarea roș-albaștrilor în grupele Conference League.

Jurnaliștii de la Aftenblad au evidenția greșelile pe care fotbaliștii de la Viking le-au comis în duelul cu FCSB și consideră că Sondre Bjørshol l-a faultat pe Florinel Coman.

”Dezamăgire uriașă: visul european al lui Viking, zdrobit în prelungiri. Șutul lui Cordea nu a fost foarte bun, era pe portar, dar Gunnarson a fost stângaci și a scăpat mingea printre picioare.

Apoi, toată lumea credea că se va intra în prelungiri, dar oaspeții au mai avut o șansă. În minutul al doilea de prelungiri, FCSB a primit penalty după faultul comis de Sondre Bjørshol”, scriu cei de la Aftenblad.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 2,60 este cota pentru ”1 și peste 2,5 goluri” la FCSB – Hermannstadt. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT