Sport

Florinel Coman, suspendat o etapă după eliminarea din meciul cu Oțelul. Sancțiunile după derby-ul Dinamo- FCSB

Florinel Coman a primit o singură etapă de suspendare după cartonașul roșu primit în meciul cu Oțelul. Cum au arătat sancțiunile după derby-ul Dinamo - FCSB 0-1.
06.12.2023 | 15:03
Florinel Coman suspendat o etapa dupa eliminarea din meciul cu Otelul Sanctiunile dupa derbyul Dinamo FCSB
Florinel Coman și-a aflat suspendarea după cartonașul roșu primit cu Oțelul Galați. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Florinel Coman și-a aflat pedeapsa după cartonașul roșu primit în prelungirile meciului cu Oțelul Galați. „Șeptarul” celor de la FCSB a părut că a căutat intenționat al doilea cartonaș galben pentru a nu fi suspendat la derby-ul cu CFR Cluj.

Florinel Coman, suspendat doar o etapă după eliminarea din meciul cu Oțelul

Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal a venit cu verdictul în cazul eliminării lui Florinel Coman care a iscat un adevărat scandal între FCSB și CFR Cluj. Deși din atitudinea jucătorului „roș-albaștrilor” a reieșit că a căutat intenționat al doilea galben, Comisia de Disciplină i-a dat o singură etapă de suspendare.

ADVERTISEMENT

Florinel Coman ar fi putut primi o suspendare mai dură din partea Comisiei de Disciplină, din cauza faptului că jucătorul celor de la FCSB ar fi căutat intenționat al doilea galben. În minutele de prelungire, la scorul de 2-0 pentru Oțelul, Florinel Coman a întârziat inexplicabil reluarea jocului.

Florinel Coman a încasat primul cartonaș galben în minutul 58 al meciului cu Oțelul. Dacă ar fi încheiat meciul cu un singur cartonaș galben, Coman ar fi fost indisponibil pentru derby-ul cu CFR Cluj de la finalul săptămânii. Astfel, pentru cartonașul roșu primit, Coman va lipsi cu FC U Craiova în cupă și va fi apt pentru duelul din Gruia.

ADVERTISEMENT

„FC FCSB vs. ACS SC Oțelul Galați – Eliminare Coman Florinel Teodor (FC FCSB) – În temeiul art. 63.1.g, raportat la art. 63.2.1. din RD, se sancționează jucătorul cu suspendare pentru un meci și i se aplică o penalitate sportivă de 740 lei”, se arată pe site-ul LPF.

Dinamo și FCSB, amendate după ploaia de torțe din derby

La finalul lunii noiembrie, FCSB a câștigat derby-ul cu Dinamo de pe Arena Națională, scor 1-0. Jocul celor două formații nu a strălucit. În schimb, toate privirile au fost către spectacolul produs în tribune de cele două galerii.

ADVERTISEMENT

Suporterii ambelor rivale au aruncat cu torțe și fumigene pe gazon, iar jocul a fost întrerupt de mai multe ori. Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal a venit cu „nota de plată”. Atât Dinamo, cât și FCSB au fost amendate cu câte 15.000 de lei.

dinamo fcsb
Torțe aruncate de fanii FCSB la derby-ul cu Dinamo. Foto: FANATIK.

„SC Dinamo 1948 SA vs. FC FCSB – Incidente – În temeiul art. 82.1 și 3.a și c, raportat la art. 83.2.d din RD, se sancționează clubul SC Dinamo 1948 cu penalitate sportivă de 15.000 lei.

ADVERTISEMENT

În temeiul art. 82.2 și 3.a și c, raportat la art. 83.2.d din RD, se sancționează clubul FC FCSB cu penalitate sportivă de 15.000 lei”, a fost decizia Comisiei de Disciplină a Federației Române de Fotbal.

ADVERTISEMENT