Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Veți cere anchetă la FRF pentru „roșul” lui Coman? Reacție oficială de la Cluj înainte de CFR – FCSB

Anchetă FRF pentru „roșul” lui Florinel Coman? Reacție oficială de la Cluj înainte de CFR - FCSB cu privire la eliminarea fotbalistului în meciul cu Oțelul Galați.
04.12.2023 | 12:43
Veti cere ancheta la FRF pentru rosul lui Coman Reactie oficiala de la Cluj inainte de CFR  FCSB
Anchetă pentru „roșul” lui Coman din meciul cu Oțelul? Reacție oficială de la CFR Cluj înainte de meciul cu FCSB. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Florinel Coman a luat intenționat al doilea cartonaș galben, implicit pe cel roșu, în meciul cu Oțelul Galați, scor 0-2, pentru a fi apt de joc contra celor de la CFR Cluj în derby-ul de la finalul săptămânii. Prima reacție oficială de la CFR în acest caz a venit din partea lui Cristi Balaj în direct la FANATIK SUPERLIGA.

Veți cere anchetă la FRF pentru „roșul” lui Coman? Reacție oficială de la Cluj înainte de CFR – FCSB

Deși avea un cartonaș galben și deși Oțelul o conducea pe FCSB cu 2-0, Florinel Coman a întârziat fără motiv repunerea mingii în joc în minutul 90+6. După „galbenul” primit în minutul 58, Marcel Bîrsan l-a avertizat pentru a doua oară pe Florinel Coman și a fost eliminat.

ADVERTISEMENT

Coman a părăsit terenul de joc înjurând, iar la flash-interviu a declarat că a fost foarte supărat. În cazul în care ar fi rămas doar cu primul cartonaș galben, Florinel Coman ar fi fost suspendat cu CFR Cluj în etapa următoare. Astfel, după cartonașul roșu primit, Coman va sta cu FC U Craiova în Cupa României și va fi disponibil pentru derby-ul de la finalul săptămânii.

Cristi Balaj a anunțat că CFR Cluj nu va deschide o anchetă pentru că nu este direct implicată, însă a precizat că nu este de acord cu strategia lui Florinel Coman și a celor de la FCSB. „(n.r. veți cere deschiderea unei anchete?) Noi nu suntem parte implicată, chiar dacă urmează ca FCSB să joace cu noi.

ADVERTISEMENT

Au fost cazuri în care Federația, prin Comisia de Competiție, prin Felix Grigore, fostul coleg al lui Meme Stoica la Urziceni sau prin secretarul general al Federației, s-a autosesizat. Aici nu e nevoie, nu suntem implicați și nu e corect să facem noi un asemenea demers. 

„Eram sigur că va primi roșu. Nu știam dacă jucătorul cunoaște regulamentul”

(n.r. e corect să cauți al doilea galben?) Din punctul meu de vedere nu. Eram sigur că îl va primi. Nu știam în schimb în ce măsură jucătorul cunoaște regulamentul și s-a expus enorm în momentul în care a înjurat arbitrul care era în fața lui și se uita la el, să lămurim și acest aspect.

ADVERTISEMENT

Au fost anumite cuvinte injurioase. Probabil, jucătorul nu a știut că pentru așa ceva primește direct roșu. Roșu direct înseamnă altceva decât două cartonașe galbene. Faptul că același regulament există și în competițiile UEFA și acolo situația a fost tratată diferit în cazul Ramos este vorba de principii și de integritate, responsabilitate.

Sperăm să se facă modificări în acest sens. Să iei 4 cartonașe galbene într-o competiție și să-ți ispășești pedeapsa într-o altă competiție nu mi se pare corect”, a declarat Cristi Balaj, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Cristi Balaj, situație similară la juniorii lui CFR Cluj: „S-a făcut tot posibilul. Federația s-a autosesizat”

Cristi Balaj a dezvăluit că CFR Cluj a fost implicată într-o speță la nivel de juniori. Președintele ardelenilor a adus acuzații și a precizat că FRF a făcut tot posibilul pentru a se autosesiza împotriva echipei din Gruia.

„Este responsabilitatea lor, atât pot să spun. Noi am avut speță într-o competiție de juniori din acest sezon în care s-au autosesizat. Au demonstrat că față de CFR Cluj au ținut neapărat să facă tot posibilul.

Chiar dacă speța a fost sensibilă, în condițiile în care noi am greșit în teren, modul în care s-a analizat și s-a decis comportă discuții. Nu ne-am dus la TAS pentru că nu avea sens.

Nu suntem de acord ca noi, românii, să fim sponsorii celor de la TAS. Acolo ar fi fost o altă decizie, dar noi în teren am greșit iar Federația s-a autosesizat.

(n.r. nu vă convine că joacă Florinel cu voi) E post. Nu e bine să dorești răul nimănui. Eu îmi doresc ca ambele echipe să aibă jucători valizi și noi să jucăm foarte bine. Diferența e să dăm goluri și să câștigăm.

Nu mă refer la FCSB, mă refer la orice situație de genul acesta. A fost deranjant să aud toate comentariile și ceea ce spuneau comentatorii meciului legat de acest eveniment”, a mai spus Cristi Balaj.

Ramos, pedepsit dur după un caz asemănător cu al lui Coman: „Florinel nu a spus asta la declarații”

În februarie 2019, Real Madrid a învins-o, în deplasare, pe Ajax, scor 2-1, în turul din optimile de finală ale UEFA Champions League. Sergio Ramos a forțat primirea al doilea cartonaș galben pentru a fi „curat” pentru meciurile din fazele următoare ale competiției.

La declarații, fostul fundaș central al „galacticilor” a recunoscut, autoritățile desemnate s-au autosesizat, iar Ramos a fost suspendat două etape și amendat. Ajax s-a impus la retur cu 4-1 chiar pe Santiago Bernabeu.

„Real o bate pe Ajax în deplasare, scor 2-1. Ramos are galben și prin ultimele minute forțează al doilea galben ca să nu mai joace în retur. El a apărut la declarații și a spus că a forțat al doilea galben, că i se pare normal să ajungă curat în semifinale.

În baza acelei declarații în care a recunoscut că a forțat, i s-au dat două etape și amendat zdravăn. Florinel Coman nu a spus așa. Până la urmă nu-l poți să-l suspenzi două etape sau 16 etape că a stat în fața mingii.

În schimb, poți să iei caseta și să te uiți după ce îi pune mâna pe cap lui Cisotti în careu. Într-adevăr, el pleacă de la Bîrsan și ce e la gura lui este indescriptibil.

Pe de altă parte, ție, Florinele, nu-ți convine când Kovacs ți-a zis să dispari. Atunci a sărit toată lumea. Sunt camerele pe tine și tu îl treci pe ăla Dunărea pe podul nou”, a dezvăluit Alin Buzărin, la FANATIK SUPERLIGA.

FANATIK SUPERLIGA poate fi urmărită în fiecare luni, marți și vineri, ora 10:30, în direct doar pe FANATIK.RO. În premieră, fiecare ediție poate fi vizionată pe canalul de Youtube FANATIK.RO și pe pagina de facebook Horia Ivanovici, în aceleași zile, ora 17:30.

Veți cere anchetă la FRF pentru „roșul” lui Coman? Reacție oficială de la Cluj înainte de CFR – FCSB

ADVERTISEMENT