News

Fost director CFR, reclamat pentru abuz de către proprii săi copii. Bărbatul a fost reținut

Acuzații grave la adresa unui fost director din cadrul CFR. Nicolae Ciprian Vrânceanu a fost reținut pentru 30 de zile, după ce a fost reclamat de proprii copii minori.
13.11.2022 | 13:48
Fost director CFR reclamat pentru abuz de catre proprii sai copii Barbatul a fost retinut
Bărbatul și-ar fi abuzat copii timp de doi ani, după moartea mamei lor / Credit foto: McPhoto/face to face / Sursă: Hepta
ADVERTISEMENT

Vrânceanu, care a lucrat în urmă cu mai mulți ani ca director de telecomunicații la CFR, este acuzat de violență în familie, amenințare și rele tratamente aplicate minorului, pe baza unor sesizări făcute de victime.

Copii susțin că au fost bătuți, umiliți și amenințați

Cei trei copii au povestit polițiștilor din Brașov că mama lor a murit în urmă cu doi ani, și de atunci viața lor s-a transformat într-un adevărat calvar.

ADVERTISEMENT

Mai exact, tatăl lor a început să aibă un comportament abuziv, care s-a amplificat de la o zi la alta. Minorii susțin că au fost puși să stea în genunchi și să-i ceară scuze tatălui lor, să-i sărute mâna, precum și alte forme de umilire.

Aceștia mai spun că au fost bătuți, amenințați cu moartea și chiar obligați să se uite la o filmare cu scene de natură sexuală.

ADVERTISEMENT

Dacă se vor dovedi adevărate, acuzațiile îi pot aduce fostului șef al CFR mulți ani de închisoare, în condițiile în care, susțin procurorii, acesta a pus în primejdie dezvoltarea fizică, intelectuală și morală a copiilor.

Ciprian Vrânceanu a fost director al CFR Telecomunicații

Nicolae Ciprian Vrânceanu a absolvit Facultatea de Electronică și Telecomunicații București în anul 1985 și a lucrat la Romtelecom timp de aproape 25 de ani, din care 18 ani a fost director pe județul Covasna.

ADVERTISEMENT

Din 2009, el a devenit director general al SC Telecomunicații CFR SA, însă după un an și jumătate a ales să lucreze în mediul privat. În 2019, el s-a întors ca inginer la SC Electrificare CFR SA iar de anul trecut activa ca expert de specialitate la Institutul de Proiectări Căi ferate (ISPCF SA).

În urmă cu 10 zile, procurorii DNA l-au trimis în judecată pentru abuz în serviciu

În urmă cu zece zile, Nicolae-Ciprian Vrânceanu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, pentru abuz în serviciu. Potrivit DNA, în perioada în care era director la Telecomunicații CFR SA, ar fi încheiat zeci de contracte care nu erau necesare companiei, cu un prejudiciu de peste 3 milioane de lei.

ADVERTISEMENT

Beneficiarii contractelor, spun procurorii, erau prieteni, cunoștințe, colegi de partid sau foști colegi se serviciu. SC Telecomunicații CFR SA s-a constituit parte civilă, pentru recuperarea prejudiciului.

ADVERTISEMENT
Tags: