Sport

Fost jucător la Universitatea Craiova și Rapid anunță înaintea derby-ului: „Va fi un meci de orgoliu”. Exclusiv

Fost jucător la ambele formații, Ionuț Rada a prefațat în exclusivitate pentru FANATIK derby-ul Rapid București - Universitatea Craiova.
12.11.2022 | 16:11
Fost jucator la Universitatea Craiova si Rapid anunta inaintea derbyului Va fi un meci de orgoliu Exclusiv
Fost jucător la Universitatea Craiova și Rapid anunță înaintea derby-ului: „Va fi un meci de orgoliu”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Etapa cu numărul 18 din SuperLigă găzduiește derby-ul Rapid București – Universitatea Craiova, care este programat sâmbătă, de la ora 20:30, pe stadionul din Giulești. Ionuț Rada a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că ambele echipe caută să își îmbunătățească jocul.

Ionuț Rada, despre Rapid București – Universitatea Craiova: „Va fi un derby al echipelor care încă caută jocul unei echipe mare”

Ionuț Rada a făcut primii pași în fotbal la „Știința”, dar a îmbrăcat și tricoul „alb-vișinilor” timp de trei sezoane. Fostul fundaș central a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că trupa lui Adrian Mutu nu a avut evoluții consistente în ultimele meciuri.

ADVERTISEMENT

„Clar va fi un meci de orgoliu, dar și un meci al suporterilor. Atât Rapid, cât și Craiova au suporteri minunați și calzi, care crează atmosferă. Din punctul meu de vedere va fi un derby al echipelor care încă caută jocul unei echipe mare. Vedem Rapid care a avut o serie bună de rezultate, după care a început de două meciuri să aibă o neliniște în joc, iar asta s-a văzut în rezultate”, a declarat Ionu Rada.

Fostul jucător al Universității Craiova și al Rapidului este de părere că jucătorii giuleștenilor resimt presiunea. Acesta a declarat că elevii lui Adrian Mutu își pot pierde concentrarea, dacă abordează fiecare meci în aceași manieră.

ADVERTISEMENT

„Într-adevăr la meciuri pe care le-am văzut ale Rapidului poate și presiunea să joci la fiecare meci la victorie, să marchezi cât mai repede primul gol ca să închizi sau să faci meciul mult mai ușor îi împiedică să își păstreze luciditatea, jocul, răbdarea.

Cumva este normal, pentru că la Rapid este presiune, iar Mutu își dorește să reușească și probabil sare peste acest lucru, răbdarea. Probabil și echipa are nevoie de experiență, la fel și Mutu să învețe aceste lucruri. În ultimele meciuri am văzut că cumva a sărit peste această etapă de a avea răbdare, nu trebuie neapărat să câștigi sau să dai gol în primele 15-20 de minute”, a spus fostul fundaș central.

ADVERTISEMENT

Ionuț Rada: „Toată lumea așteaptă întăriri serioase, dacă Craiova își dorește să se bată cu adevărat la titlu”

În mai multe rânduri, Mirel Rădoi i-a avertizat pe jucătorii Universității Craiova că evaluează fiecare evoluție a lor, pentru lua deciziile corecte în perioada de iarnă. Ionuț Rada a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că oltenii au nevoie de întăriri, pentru a avea o șansă la titlul de campioană a României.

„Pe partea cealaltă la Craiova, Rădoi este tare nemulțumit de cum decurg lucrurile acolo și jucătorii pe care îi are la dispoziție. A făcut și public această atenționare a jucătorilor care fac parte din lot. Eu sunt sigur și cred că toată lumea așteaptă întăriri serioase, dacă Craiova își dorește să se bată cu adevărat la titlu.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi încearcă, schimbă sistemele și jucătorii de pe un post pe altul, pentru că este în continuare este nemulțumit. Își dorește un joc de construcție, așa cum se încearcă și la Rapid. Sunt două echipe care își caută în continuare cadența”, a declarat Ionuț Rada.

Fostul internațional român a mărturisit că echipele din SuperLigă care îl împresionează ca joc din SuperLigă sunt CFR Cluj, Farul Constanța și Sepsi. Acesta a observat că elevii lui Cristiano Bergodi nu își creează o presiune în plus în timpul partidelor.

„Cred că în acest moment, echipele care sunt din punctul acesta de vedere sunt CFR Cluj, Farul și Sepsi, chiar dacă nu are rezultate o văd cu un joc destul de bun față de alte echipe, care își creează singure o presiune în plus”, a spus fostul stoper.

ionut rada prezinta proiectul sau elevilor
Ionuț Rada, fost jucător la Universitatea Craiova și Rapid își prezintă proiectul The Rada Way. sursă foto: Facebook

Ionuț Rada analizează jucătorii celor de la Rapid București: „Ioniță e un jucător care a început foarte bine, însă acum nu mai e la fel de liniștit”

Fundașul trecut la ambele formații din SuperLigă a declarat că trupa lui Adrian Mutu suferă în ofensivă, însă defensiva „alb-vișinilor” arată foarte bine. Acesta este de părere că „Briliantul” trebuie să folosească și alți fundași, deoarece la un moment dat Săpunaru, Grigore și Junior Moraes riscă să se accidenteze.

„Este greu să spun o echipă favorită, pentru că așa cum v-am spus ambele echipe își caută jocul. Chiar și atunci când Rapid a avut o serie bună de meciuri aveau destul de multe probleme pe faza ofensivă, dacă în defensivă are o linie de apărare destul de experimentată.

Vin perioade în care nu poți să joci cu aceași linie de patru sau cu aceași jucători precum Moraes, Grigore și Săpunare, pentru că intervine oboseala și accidentările și clar lucrul acesta se vede în evoluția echipei”, a declarat Ionuț Rada.

Alex Ioniță este unul dintre cei mai importanți jucători din lotul antrenat de Adrian Mutu. Ionuț Rada a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că mijlocașul de 27 de ani și-a pierdut răbdarea și preferă de multe ori șutul pe poartă, fără să caute alte soluții.

„Ioniță e un jucător care a început foarte bine, însă acum nu mai e la fel de liniștit sau nu are răbdare în a juca o ultimă pasă sau a încerca un alt procedeu. Încearcă cât mai repede să rezolve sau să închidă acțiunea cu finalizare, ceaa ce nu o cere jocul de fiecare dată”, a declarat Ionuț Rada.

Fostul jucător al oltenilor, avertisment pentru Jovan Markovic: „Dacă nu va înțelege că problema cu greutatea îi va face doar rău”

Oltenii au așteptări mari de la Ștefan Baiaram și Jovan Markovic, doi dintre tinerii promițători produși ai formației din Bănie. Ionuț Rada a declarat că Jovan Markovic trebuie să fie într-o formă fizică bună, pentru că altfel îi va afecta cariera.

„Craiova încearcă să construiască, iar în atac au câțiva jucători buni din punctul meu de vedere. Baiaram arată destul de bine, se așteaptă și de la Markovic. Din punctul meu de vedere, dacă nu va înțelege că problema cu greutatea îi  va face doar rău nu are cum să se dezolte. Nu are cum să crească ca și jucător, dacă nu va fi cu kilogramele la un nivel potrivit unui sportiv de performanță”, a spus fostul stoper.


  • Cota BETANO pentru Universitatea Craiova: 3,05 este cota pentru „ 2 solist” la Rapid – Universitatea Craiova. Vezi aici toate cotele.

ADVERTISEMENT