News

Fost mercenar din grupul Wagner, arestat după ce a fost acuzat că a ucis o bătrână în Rusia. Bărbatul a mai fost condamnat pentru crimă

Un fost mercenar al grupului Wagner, cu antecedente penale, este bănuit că a ucis o bătrână, la câteva zile după ce s-a întors din Ucraina.
01.04.2023 | 16:26
Fost mercenar din grupul Wagner arestat dupa ce a fost acuzat ca a ucis o batrana in Rusia Barbatul a mai fost condamnat pentru crima
Mercenarii grupării Wagner luptă pe frontul din Ucraina / Foto: Hepta (simbol)
ADVERTISEMENT

Bărbatul are deja o condamnare pentru crimă, însă a fost eliberat din închisoare după ce a fost înrolat în grupul Wagner. Se pare că folosirea deținuților în războiul din Ucraina este o practică obișnuită în Rusia.

Fostul mercenar din grupul Wagner a băgat spaima în oamenii din orașul său

Ivan Rossomakhin fusese judecat și condamnat la 20 de ani de închisoare, în anul 2020. El nu a executat decât un an din pedeapsă, pentru că a primit oferta de a lupta alături de grupul Wagner, pe frontul din Ucraina. Lui Rossomakhin i s-ar fi promis că dacă se va remarca în luptă și, evident, dacă se va întoarce viu, va fi grațiat.

ADVERTISEMENT

Bărbatul și-a petrecut aproape un an pe front (deși contractul standard este de doar șase luni). În martie 2023, lui i s-a permis să de se întoarcă acasă, în localitatea Novyj Burets din regiunea Kirov.

După doar câteva zile, Rossomakhin s-a înarmat cu o furcă, un topor și un cuțit. A ieșit așa pe străzi și a amenințat că va ucide pe toată lumea. Potrivit Hotnews, atitudinea bărbatului a băgat spaima în locuitori, care au cerut ca autoritățile să ia măsuri.

ADVERTISEMENT

O femeie a murit în condiții suspecte, după revenirea acasă a soldatului rus

În urmă cu câteva zile, primăria din oraș a ținut o ședință în care s-a dezbătut doar problema mercenarului din grupul Wagner. Cu această ocazie, Vadim Varankin, șef al poliției districtuale, a recunoscut că sunt probleme cu mercenarul și că va încerca să se ocupe personal de acesta.

Lucrurile s-au complicat și mai mult, după ce o femeie în vârstă a fost găsită moartă, cu urme de violență pe corp. Toate bănuielile s-au îndreptat către fostul mercenar Wagner, care a și fost arestat preventiv în legătură cu moartea femeii.

ADVERTISEMENT

În acest moment, polițiștii caută probe pentru a-l pune pe fostul membru al grupului Wagner sub acuzare. Asta în condițiile în care. până recent, orașul nu s-a mai confruntat prea des cu astfel de crime.

Grupul Wagner a recrutat 50.000 de pușcăriași pentru războiul din Ucraina

Grupul Wagner este o organizație paramilitară rusă, supranumită și ”armata privată a lui Putin”, finanțată de oligarhul Evgheni Prigojin. În prezent, Wagner joacă un rol esențial în cadrul războiului din Ucraina.

ADVERTISEMENT

Potrivit Ministerul Apărării din Marea Britanie, 90% din mercenarii care compun grupul Wagner sunt foști prizonieri. Pentru războiul din Ucraina, organizația ar fi recrutat circa 50.000 de infractori, direct din penitenciarele aflate pe teritoriul Rusiei

ADVERTISEMENT
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB:...
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB: „Azi i-a dat răspunsul!”
Alimentele pe care ar trebui să le eviți cu orice preț și care...
Alimentele pe care ar trebui să le eviți cu orice preț și care îți „otrăvesc în mod activ” organismul, conform unui medic cardiolog VIDEO
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare...
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare a tânărului înfiat de patronal FCSB!
Aproape toată ţara intră de la ora 12.00 sub avertizări cod galben şi...
Aproape toată ţara intră de la ora 12.00 sub avertizări cod galben şi portocaliu de furtuni. Ploi, grindină şi vijelii până joi dimineaţă
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană...
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană la gimnastică. Tânără arată răvăşitor
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a...
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a fost criticat că este Gay: „Și cu femei, și cu bărbați...”
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile...
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile fotbalistului
Secretele din spatele BMW. Mistere din istoria celebrei mărci auto
Secretele din spatele BMW. Mistere din istoria celebrei mărci auto
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și...
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și Andrei Nae sunt căsătoriți de ani buni
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin...
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin Ghiță a fost numit director general pe 12 februarie 2023
Cum a ajuns România pe mâna sovieticilor. Cine au fost cei care au...
Cum a ajuns România pe mâna sovieticilor. Cine au fost cei care au decis soarta țării înainte de terminarea războiului