News

Fost mercenar din grupul Wagner, arestat după ce a fost acuzat că a ucis o bătrână în Rusia. Bărbatul a mai fost condamnat pentru crimă

Un fost mercenar al grupului Wagner, cu antecedente penale, este bănuit că a ucis o bătrână, la câteva zile după ce s-a întors din Ucraina.
01.04.2023 | 16:26
Fost mercenar din grupul Wagner arestat dupa ce a fost acuzat ca a ucis o batrana in Rusia Barbatul a mai fost condamnat pentru crima
Mercenarii grupării Wagner luptă pe frontul din Ucraina / Foto: Hepta (simbol)
ADVERTISEMENT

Bărbatul are deja o condamnare pentru crimă, însă a fost eliberat din închisoare după ce a fost înrolat în grupul Wagner. Se pare că folosirea deținuților în războiul din Ucraina este o practică obișnuită în Rusia.

Fostul mercenar din grupul Wagner a băgat spaima în oamenii din orașul său

Ivan Rossomakhin fusese judecat și condamnat la 20 de ani de închisoare, în anul 2020. El nu a executat decât un an din pedeapsă, pentru că a primit oferta de a lupta alături de grupul Wagner, pe frontul din Ucraina. Lui Rossomakhin i s-ar fi promis că dacă se va remarca în luptă și, evident, dacă se va întoarce viu, va fi grațiat.

ADVERTISEMENT

Bărbatul și-a petrecut aproape un an pe front (deși contractul standard este de doar șase luni). În martie 2023, lui i s-a permis să de se întoarcă acasă, în localitatea Novyj Burets din regiunea Kirov.

După doar câteva zile, Rossomakhin s-a înarmat cu o furcă, un topor și un cuțit. A ieșit așa pe străzi și a amenințat că va ucide pe toată lumea. Potrivit Hotnews, atitudinea bărbatului a băgat spaima în locuitori, care au cerut ca autoritățile să ia măsuri.

ADVERTISEMENT

O femeie a murit în condiții suspecte, după revenirea acasă a soldatului rus

În urmă cu câteva zile, primăria din oraș a ținut o ședință în care s-a dezbătut doar problema mercenarului din grupul Wagner. Cu această ocazie, Vadim Varankin, șef al poliției districtuale, a recunoscut că sunt probleme cu mercenarul și că va încerca să se ocupe personal de acesta.

Lucrurile s-au complicat și mai mult, după ce o femeie în vârstă a fost găsită moartă, cu urme de violență pe corp. Toate bănuielile s-au îndreptat către fostul mercenar Wagner, care a și fost arestat preventiv în legătură cu moartea femeii.

ADVERTISEMENT

În acest moment, polițiștii caută probe pentru a-l pune pe fostul membru al grupului Wagner sub acuzare. Asta în condițiile în care. până recent, orașul nu s-a mai confruntat prea des cu astfel de crime.

Grupul Wagner a recrutat 50.000 de pușcăriași pentru războiul din Ucraina

Grupul Wagner este o organizație paramilitară rusă, supranumită și ”armata privată a lui Putin”, finanțată de oligarhul Evgheni Prigojin. În prezent, Wagner joacă un rol esențial în cadrul războiului din Ucraina.

ADVERTISEMENT

Potrivit Ministerul Apărării din Marea Britanie, 90% din mercenarii care compun grupul Wagner sunt foști prizonieri. Pentru războiul din Ucraina, organizația ar fi recrutat circa 50.000 de infractori, direct din penitenciarele aflate pe teritoriul Rusiei

ADVERTISEMENT