News

Fost primar în Târgu Jiu, reținut pentru 24 de ore. A vrut să spele cu jet de apă lucrările lui Brâncuși

Florin Cârciumaru a fost reținut de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj sub acuzația de mărturie mincinoasă într-un dosar din 2013.
28.11.2022 | 23:04
Fost primar in Targu Jiu retinut pentru 24 de ore A vrut sa spele cu jet de apa lucrarile lui Brancusi
Florin Cârciumaru a fost primar alorașului Târgu Jiu între 2000 și 2016 Foto: Facebook Florin Cârciumaru
ADVERTISEMENT

Potrivit presei locale, dosarul, care vizează fapte consumate în 2013, a fost clasat de patru procurori până în prezent, iar unele dintre fapte sunt deja prescrise.

Fost primar în Târgu Jiu, reținut pentru 24 de ore

Potrivit unor surse citate de Gorj Online, reținerea lui Florin Cârciumaru a fost dispusă direct de către procurorul Lavinia Ilie din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj în dosarul spălării cu jet a Porții Sărutului, în urmă cu 9 ani, după ce polițiștii care efectuau cercetări în acest dosar au refuzat să adopte o asemenea măsură, din cauză că nu erau întrunite elementele constitutive ale infracțiunii.

ADVERTISEMENT

Florin Cârciumaru, fost primar în Târgu Jiu între 2000 şi 2016, fost lider al PSD Gorj și fost senator PSD în 2016 şi 2020, a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzația de mărturie mincinoasă.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Cristina Ciobanu, a confirmat, luni seara, că fostul edil Florin Cârciumaru a fost reținut, pentru 24 de ore, sub acuzația de mărturie mincinoasă.

ADVERTISEMENT

”Pot să vă confirm că a fost reținut, pentru 24 de ore, preventiv, de procuror, pentru mărturie mincinoasă, în dosarul în care se fac cercetări cu privire la spălarea cu jet de apă a operelor brâncușiene.

E vorba de dosarul acela foarte vechi, din 2013. Are calitatea de suspect, pentru mărturie mincinoasă”, a declarat Cristina Ciobanu pentru Digi24.

ADVERTISEMENT

Deși dosarul a fost clasat de mai multe ori, acesta a fost redeschis recent.

Fostul președinte al PSD Gorj va fi prezentat din nou marți la audieri, la Parchetul Județean Gorj, potrivit gazedadesud.ro.

În octombrie 2013, polițiștii au deschis un dosar penal pentru distrugere în cazul operelor lui Constantin Brâncuși din municipiul Târgu Jiu care, în 2012, au fost spălate cu jet de apă sub presiune, în urma operațiunii Poarta Sărutului îngalbenindu-se.

ADVERTISEMENT

La acea dată, Poliția a anunțat a fost deschis un dosar penal în care se fac cercetări cu privire la modul în care s-au realizat operațiunile de spălare a operelor lui Brâncuși din Târgu Jiu. Cercetările au vizat infracțiunea de distrugere.

ADVERTISEMENT