News

Fost spion KGB: ”Prigojin e președintele interimar al Rusiei. Putin nu mai există, e nebun și depășit”

Un fost spion KGB face declarați extrem de interesante despre situația Rusiei. El spune că ”Prigojin e președintele interimar”, iar ”Putin nu mai există”.
13.05.2023 | 00:00
Fost spion KGB Prigojin e presedintele interimar al Rusiei Putin nu mai exista e nebun si depasit
Un fost spion KGB spune că Prigojin este președintele interimar al Rusiei: ”Putin nu mai există”. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un fost spion KGB este de părere că Evgheni Prigojin este, în acest moment, președintele interimar al Rusiei. În opinia acestuia, ”Putin nu mai există, e nebun și depășit”.

Un fost spion KGB spune că Prigojin este președintele interimar al Rusiei: ”Putin nu mai există”

În preajma zilei de 9 mai, una extrem de importantă pentru Rusia, un videoclip publicat de liderul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a dus la o avalanșă de speculații cu privire la semnificația declarațiilor misterioase făcute de acesta.

ADVERTISEMENT

Liderul mercenarilor a criticat și chiar jignit conducerea militară rusă, pe ministrul apărării Serghei Șoigu și pe șeful Statului Major Valeri Gherasimov. El s-a ferit să lanseze vreun atac direct asupra lui Vladimir Putin.

Cu toate acestea, analiștii de la thinktank-ul american Institutul pentru Studiul Războiului spun că este posibil ca asta să se fi schimbat. Ei cred că Prigojin a folosit Ziua Victoriei pentru ”a-și bate joc de Putin și a-i pune la îndoială judecata”, scrie Sky News.

ADVERTISEMENT

Un fost agent KGB merge și mai departe cu presupunerile. Serghei Jirnov, declară că, de mai multe săptămâni, au apărut tensiuni puternice între Vladimir Putin și liderul grupării de mercenari Wagner. Acesta spune că Evgheni Prigojin l-a învins pe Putin în ochii opiniei publice, scrie Euractiv.

Vorbele rostite împotriva ministrului apărării, Serghei Șoigu, sau a șefului Statului Major al Armatei, Gherasimov, de o vreme, arată că toate simbolurile au fost depășite. Prigojin este președintele interimar. Putin nu mai există. Și dacă nu va fi ucis înainte, Prigojin va fi președinte în 2024”, spune fostul agent.

ADVERTISEMENT

Fostul agent KGB: ”Putin este un om depășit și nebun”

Jirnov insistă asupra faptului că Vladimir Putin este din ce în ce mai slăbit. Spune că nu făcut nimic împotriva lui Prigojin. ”Cum poate el să pedepsească un om care are 50.000 de oameni înarmați? Nu poate nimic într-un război pe care l-a provocat el însuși. Putin este un om depășit și nebun. A delegat dreptul la violență legitimă unei persoane particulare”, mai precizează fostul KGB-ist.

În ceea ce privește soarta războiului, fostul spion spune: ”Prigojin știe că, dacă va exista un contraatac (al Ucrainei), el va pierde. Dar va trece înfrângerea în contul Armatei ruse. Și de partea lui Putin, războiul convențional nu poate fi câștigat, deoarece Ucraina este de acum înarmată până în dinți.

ADVERTISEMENT

Îi rămân trei soluții: sinuciderea, oprirea războiului sau utilizarea armei nucleare. Și cu cât ucrainenii câștigă mai mult, cu atât pare mai probabilă ultima opțiune”, concluzionează Jirnov.

ADVERTISEMENT