News

Fosta soție a fugarului Ionel Arsene, lăsată la mâna recuperatorilor de credite. Ce se întâmplă cu averea familiei fostului baron

Fosta soție a fugarului Ionel Arsene are probleme financiare și riscă să rămână cu conturile blocate la firma pe care o deține.
30.07.2023 | 12:30
Fosta sotie a fugarului Ionel Arsene lasata la mana recuperatorilor de credite Ce se intampla cu averea familiei fostului baron
Ionel și Gabriela Arsene au datorii pe care nu le-au plătit / Colaj foto: Fanatik / Sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Gabriela Arsene, fosta soție a baronului de Neamț, fugit din țară după ce a fost condamnat definitiv la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru fapte de corupție, este urmărită de recuperatori de creanțe pentru datoriile făcute împreună cu partenerul ei de viață.

Ionel Arsene a divorțat de soția lui acum câțiva ani

În luna martie, Ionel Arsene a fost căutat de polițiștii care ar fi trebuit să pună în aplicare mandatul de executare a pedepsei, însă acesta nu a mai fost găsit la domiciliu. Fostul șef al Consiliului Județean Neamț s-a refugiat în Italia, de unde autoritățile au refuzat să-l extrădeze.

ADVERTISEMENT

În prezent, Arsene se află în ”peninsulă” și se bucură de libertate. Nu se știe dacă familia acestuia este alături de el, sau a rămas în țară. Arsene a divorțat de soția lui, în urmă cu câțiva ani, însă cei doi au continuat să se afișeze împreună, ca un cuplu, în fotografii postate pe platformele sociale.

Gabriela Arsene a dispărut din declarația de avere a soțului ei în anul 2020, și odată cu ea, o parte din bunurile fostului președinte al CJ Neamț.

ADVERTISEMENT

Conturile firmei și imobilele familie Arsene, sub lupa executorilor

La mijlocul lunii iunie, o firmă de recuperare creanțe a cerut validarea popririi pe conturile soției lui Ionel Arsene, respectiv a firmei la care aceasta este asociat unic, Rotercom Prestige SRL.

Solicitarea a fost formulată de EOS Credit Funding DAC, în cadrul unui dosar de executare silită întocmit anul acesta, pe numele debitorului Gabriela Arsene.

ADVERTISEMENT

Într-un alt dosar de executare, Banca Transilvania cere, de asemenea, poprirea conturilor societății controlate de soția lui Ionel Arsene.

În urmă cu doi ani, instituția bancară a obținut acordul instanței de a trece la executarea silită a unui imobil din Târgu Neamț, aflat în proprietatea soților Arsene, în calitate de garanți ai unui împrumut contractat de societate. La acea vreme, imobilul se afla sub sechestru judiciar, în dosarul pentru care Arsene a fost condamnat.

ADVERTISEMENT

În acest context, banca a avut nevoie de o decizie judecătorească prin care să se rețină prioritatea creanței ipotecare față de sechestrul asigurator instituit în materie penală.

Fabrica de termopane a Gabrielei Arsene a mers bine în 2022

Rotercom Prestige SRL este o societate comercială care are ca obiect principal de activitate ”fabricarea unor elemente de dulgherie și tâmplărie pentru construcții” (termopane). Firma este deținută în proporție de 100% de Gabriela Arsene, care este și administrator. În 2022, societatea a declarat o cifră de afaceri de 234.753 de lei și un profit net de 18.383 lei.

Numele societății apare și într-un dosar penal instrumentat de Direcția națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău, în care Ionel Arsene a fost trimis în judecată pentru trafic de influență. El a fost acuzat că s-a folosit de funcția sa pentru a convinge un primar să achiziționeze termopane de la firma soției sale, la prețuri exorbitante.

Datorii de peste 200.000 de euro pentru baronul Ionel Arsene

În ultima declarație de avere, din iunie 2022, Ionel Arsene susținea că are datorii bancare de peste 200.000 de euro și un împrumut luat de la o persoană fizică, în valoare de 135.000 de lei.

Fosta soție a lui Ionel Arsene mai apare ca administrator și asociat majoritar (86%) în firma Consacre SRL, care se ocupă de comerț cu amănuntul în magazine de specialitate. Societatea nu mai este activă din anul 2016 și a acumulat datorii de peste 300.000 de lei. În trecut, Gabriela Arsene a cochetat cu domeniul vestimentar, ea având un magazin de lux în centrul Bucureștiului.

ADVERTISEMENT
Tags:
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească...
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească mingea. Ce a urmat. „Nu m-am putut abține să nu râd”
N-au stat la discuții: închisoare pe viață, după ce a recunoscut în direct...
N-au stat la discuții: închisoare pe viață, după ce a recunoscut în direct la TV pentru ce a plătit sute de mii de euro
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai,...
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai, în timp ce mesteca gumă, cercetată de Inspecția Judiciară
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți...
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți cum îi zic eu?”
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Cât va ajunge impozitul pentru un apartament de 3 camere în Bucureşti. Taxele,...
Cât va ajunge impozitul pentru un apartament de 3 camere în Bucureşti. Taxele, majorate cu 10% din 2025
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care...
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care făcea parte și Ștefan cel Mare
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru...
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile
Ce note au obținut elevii la Simulare Evaluare Națională. S-au afișat rezultatele finale
Ce note au obținut elevii la Simulare Evaluare Națională. S-au afișat rezultatele finale
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Avertisment fără precedent de la ANM. Am putea avea COD ROŞU de iarnă...
Avertisment fără precedent de la ANM. Am putea avea COD ROŞU de iarnă în aprilie
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în...
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în sectorul 6: „Aș vrea să comand o pizza!” „Vreţi să ne spuneţi că sunteţi în pericol?”
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!”...
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!” Fiica lui Petre Roman a luat primul avion spre casă