News

Fosta soție a ministrului Cătălin Predoiu, într-o ipostază inedită la evenimentul ”Femei pe Mătăsari”. Alina strânge bani pentru o cauză umanitară

Fosta soție a ministrului justiției, Cătălin Predoiu, a fost prezentă la evenimentul ”Femei pe Mătăsari”, unde a vândut limonadă pentru o cauză umanitară.
30.05.2022 | 17:30
Fosta sotie a ministrului Catalin Predoiu intro ipostaza inedita la evenimentul Femei pe Matasari Alina strange bani pentru o cauza umanitara
Fosta soție a lui Cătălin Predoiu a vândut limonadă pentru un ONG / Sursă foto: Facebook, Hepta / Colaj foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Apariție-surpriză la evenimentul ”Femei pe Mătăsari”, care a avut loc weekendul trecut, în București. Alina, fosta soție a actualului ministru al justiției, Cătălin Predoiu, a vândut limonadă la standul unei organizații non-guvernamentale. De asemenea, fosta doamnă Predoiu și-a prezentat, în cadrul evenimentului și o parte din colecția ei de bijuterii artizanale, pe care le fabrică și le comercializează sub brandul Z a a l i n.

Alina Predoiu, prezentă și la Street Food Festival

Standul la care Alina a fost prezentă se numește ”Limonada lui Iulian”, iar banii care s-au strâns vor merge către renovarea secției de oncopediatrie de la Spitalul Marie Curie din Capitală, conform paginii de prezentare a organizației.

ADVERTISEMENT

Alina, fosta soție a lui Cătălin Predoiu, nu este la prima experiență de acest gen. În urmă cu două săptămâni, ea a vândut limonadă dintr-o furgonetă, la Street Food Festival, eveniment organizat de Primăria Capitalei pe strada Kiseleff.

Sotia lui Catalin Predoiu
Alina Predoiu a fost prezentă și la Street Food Festival / Sursă: Facebook

La începutul acestui an, FANATIK a scris în premieră despre divorțul ministrului justiției de soția lui, Alina. Cei doi s-au căsătorit în anul 2000 și au împreună doi copii.

ADVERTISEMENT

Alina nu mai apare în declarația de avere a lui Cătălin Predoiu din anul 2019

”Arc peste timp… 14 ani, la nunta noastră a cântat Proconsul, aseară, între cer și mare, concert Proconsul… Dacă cerul ar putea să te-aducă în viața mea, aș culege în palmă o stea să te am pe tine”, scria Cătălin Predoiu pe contul lui de socializare, în anul 2014.

Începând cu anul 2019, soția lui Cătălin Predoiu nu mai apare în declarația de avere, în condiția în care aceasta era titulară pe cea mai mare parte din averea actualului ministru al justiției. Astfel, Predoiu a rămas fără trei apartamente și două terenuri în București, respectiv un teren și o casă de vacanță la Vălenii de Munte, toate fiind moșteniri ale Alinei Predoiu. De asemenea, femeia a revenit la numele de fată.

ADVERTISEMENT

Alina Predoiu a absolvit facultatea de Drept și a lucrat pentru o cunoscută firmă de avocatură, însă în anul 2011, ea a renunțat la această carieră și a devenit designer de bijuterii. Ulterior, ea a înființat brandul ”Bijuterii cu alint”, iar la începutul acestui an a demarat un nou proiect sub numele de Z a a l i n.

Cătălin Predoiu, 5 mandate de ministru în 14 ani

Cătălin Predoiu este tot avocat de meserie iar în anul 2008 a ajuns pentru prima oară în poziția de ministru al justiției, în cabinetul Tăriceanu. Ulterior, el a mai îndeplinit această funcție în perioada guvernelor: Boc, Ungureanu și Ciucă.

ADVERTISEMENT

În perioada 2013-2014, Predoiu a participat la alegerile interne din PNL pentru desemnarea candidatului în cursa electorală pentru fotoliul de președinte al României, împotriva lui Klaus Iohannis.

Cătălin Predoiu a fost, totuși, desemnat candidat al PNL la alegerile pentru Primăria Capitalei, în 2016. Anterior, Ludovic Orban și Marian Munteanu s-au retras din competiție, în condițiile în care Gabriela Firea părea să fie marea favorită a alegerilor. Până la urmă, Predoiu a strâns 11% din voturile bucureștenilor.

În actualul mandat, Cătălin Predoiu a avut reușit să treacă prin Parlament legea desființării Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor din Justiție dar a avut parte și de un scandal uriaș la numirea judecătorilor la Curtea Constituțională. Pe de altă parte, în ultimele luni, justiția din România a primit câteva lovituri puternice de imagine după fuga unor condamnați definitiv, cum ar fi Sorin Oprescu sau Elena Udrea, care par din ce în ce mai greu de adus în țară pentru a-și executa pedepsele.

ADVERTISEMENT